Billund Lufthavn

Direkte fly fra Billund Lufthavn til EU’s hovedstad med Brussels Airlines

Del
I dag var der gensynsglæde i Billund Lufthavn, da Brussels Airlines åbnede op for deres direkte rute mellem Bruxelles og Billund Lufthavn. Glæden over genåbningen deles af Billund Lufthavn, politikere, embedsfolk, familier og turister, der har brug for en direkte forbindelse eller flyve videre ud i verden i Brussels netværk.
I dag åbnede den direkte forbindelse til Bruxelles med Brussels Airlines fra Billund Lufthavn.
I dag åbnede den direkte forbindelse til Bruxelles med Brussels Airlines fra Billund Lufthavn.

I dag var der ruteåbning i Billund Lufthavn for Brussels Airlines, der genåbnede ruten til Bruxelles efter at have været på standby siden Corona pandemiens begyndelse. Det blev fejret med et arrangement i gaten med snoreklip, kaffe og kage og taler fra den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, Lufthansas General Manager Sales Denmark, Patrick Pötzsch og Direktør for Ruteudvikling, Kommunikation & Marketing i Billund Lufthavn, Jesper Klausholm.

Jesper Klausholm er yderst tilfreds med genåbningen og sætter nogle ord på Brussels Airlines som symbol:

– At Brussels Airlines igen er tilbage på platformen symboliserer, at der er politisk og erhvervsmæssig velstand i Vestdanmark. Ruten er vigtig for både erhvervslivet, EU-parlamentarikere, embedsfolk fra Vestdanmark og familiære relationer, men også for dem, der søger en kulturel storbyferie.

Den belgiske ambassadør, Michiel Maertens, giver Jesper Klausholm ret og ser også frem til forbindelsen:

– Jeg glæder mig meget over den nye direkte forbindelse mellem Danmark og Belgien med Brussels Airlines. Den bringer Belgien tættere på de danskere, der bor i Jylland, både i forhold til forretning, men også fornøjelse. Det er også godt nyt for de belgiere, der gerne vil udforske Danmark ud over København.

Bruxelles som endnu en netværkslufthavn fra Lufthansa Group

Forbindelsen til Bruxelles bliver Billund Lufthavns fjerde netværkslufthavn fra Lufthansa Group, og når Austrian Airlines åbner deres rute til Wien den 4. april, er alle Lufthansas netværkslufthavne repræsenteret i Billund Lufthavn. Det betyder, at ruten giver de rejsende mulighed for at kunne flyve til endnu flere destinationer ud i verden via netværkslufthavnene i Bruxelles, Wien, München, Frankfurt eller Zürich.

– Med tilføjelsen af ruten til Bruxelles, vil Billund blive positioneret i top 30 af de lufthavne, der er af de 250 destinationer i det globale Lufthansa Group netværk, der er forbundet til alle 5 knudepunkter. Det er et tilbud til vores kunder, der ikke kan matches og er et stort skridt i forhold til vores vækstplaner i Vestdanmark, fortæller Patrick Pötzsch, General Manager Sales Denmark i Lufthansa.

Øger tilgængeligheden for det politiske liv

Den direkte rute mellem Billund og Bruxelles er med til at gøre de vestdanske politikere, diplomater og embedsfolks hverdag mere fleksibel, fordi tilgængeligheden til Bruxelles er øget. Det har stor værdi for Asger Christensen, Medlem af Europa-Parlamentet (V), men også for selve rekrutteringen af vestdanskere til vigtigt EU-arbejde.

– Det er en fantastisk nyhed, at Billund nu får en direkte forbindelse til Bruxelles. Ikke kun for mig som Medlem af Europa-Parlamentet, men også for alle de andre mange danskere, der er bosat i Belgien, og for de mange diplomater, embedsfolk og andre rejsende, der ofte rejser frem og tilbage mellem Danmark og Bruxelles. Vi mangler danskere i EU-systemerne og danskere i Bruxelles. Så jeg håber, at vi med den direkte forbindelse fra Billund kan gøre det nemmere at rekruttere også flere danskere fra Jylland til Bruxelles, og dermed til det vigtige arbejde i EU, fastslår Asger Christensen.

Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet, Dansk Folkeparti stemmer i med Asger Christensen og er ligeledes begejstret for den nye rute direkte ud af Billund Lufthavn:

– Ruten er god for Danmark og for hele landets sammenhængskraft. Vestdanmark forbindes tættere til resten af Europa – og så er det oplagt, at erhvervslivet i den grad vil kunne profitere af ruteåbningen. For mig personligt er det en enorm gevinst med den nye direkte rute mellem Billund og Bruxelles – dermed kan jeg undgå to ugentlige mellemlandinger og i stedet bruge min tid på det politiske arbejde i Europa-Parlamentet.

Kontakter

Billeder

I dag åbnede den direkte forbindelse til Bruxelles med Brussels Airlines fra Billund Lufthavn.
I dag åbnede den direkte forbindelse til Bruxelles med Brussels Airlines fra Billund Lufthavn.
Download
Download
Download
Download

Information om Billund Lufthavn

Billund Lufthavn
Billund Lufthavn
Passagerterminalen 10
7190 Billund

76 50 50 50https://www.bll.dk

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye