Novo Nordisk Fonden

Gymnasielærer modtager pris for at gøre fysik og matematik decideret morsomt

Del
Anders Torp fra Ørestad Gymnasium sætter en ære i, at hans fysik- og matematikundervisning ikke bare skal være interessant, men også morsom. Dette, og meget mere, modtager han nu Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst for.
Anders Torp fra Ørestad Gymnasium modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Anders Torp fra Ørestad Gymnasium modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.

Det er ikke unormalt, at eleverne begynder at grine, når de løser matematikopgaver på Ørestad Gymnasium.

Årsagen er, at deres matematiklærer har proppet dem med humor – ikke bare for at underholde eleverne, men også for at få dem til at blive motiveret for at løse opgaverne.

Med humor som redskab gør gymnasielærer Anders Torp undervisningen i fysik og matematik sjov at deltage i, og så gør han også ekstremt meget ud af at danne gode relationer til sine elever og lære dem at kende, så de får tillid til ham.

For at sætte eleverne forrest og lave inspirerende undervisning i fysik og matematik modtager Anders Torp nu Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst.

»Jeg er benovet over, at mine ledere sætter så meget pris på mit arbejde, at de har valgt at indstille mig til en pris, og at jeg så også modtager prisen, er overvældende. Jeg går meget op i mit arbejde, som både handler om at undervise, men også lære unge mennesker at kende, så det er dejligt, at det, som er det drivende i min undervisning og i min arbejdsglæde, bliver set og anerkendt,« siger Anders Torp.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 er opdelt i to med en prisvinder øst for Storebælt og en prisvinder vest for Storebælt. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.

Med den Naturvidenskabelig Gymnasielærerpris ønsker Novo Nordisk Fonden at anerkende og fejre de mange engagerede og dygtige gymnasielærere, som er helt afgørende for unges interesse og læring inden for naturvidenskab.

»Vi er glade for at overrække prisen til Anders Torp for hans bidrag til at motivere eleverne til at yde en ekstra indsats i fysik og matematik og for at engagere elever, der ellers har haft svært ved at knække koden i de naturvidenskabelige fag,« siger Berith Bjørnholm, Senior Vice President for Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Du kan læse mere om prisvinderen vest for Storebælt her

Matematikopgaver med ekstremstrygning

Anders Torps tilgang til undervisningen i fysik og matematik er, at det ikke bare skal være interessant, men også sjovt – altså sådan rigtig sjovt.

Derfor designer han blandt andet opgaverne i matematikundervisningen på en måde, så det får eleverne til at trække på smilebåndet eller bevæge lattermusklerne.

I stedet for eksempelvis at få eleverne til at regne på, hvor mange fisk der er i Skjern Å, får han dem til at lave lineær regression over blandt andet antallet af personer, som dyrker ekstremsporten ekstremstrygning, hvor det handler om at stryge på ekstreme steder.

»Eleverne synes, at det er fuldstændigt vanvittigt, at det findes i virkeligheden, og at de kan finde videoer af det på YouTube. Formålet er at fange eleverne og give dem lyst til at lave matematik, og det virker,« forklarer Anders Torp.

Anders Torp uddeler også den såkaldte 100 pct. T-shirt til de elever, der lykkes med at løse alle opgaver korrekt på den hjemmeside, som han benytter i undervisningen. De elever, som kaster sig over opgaven, ender med at lave ”ustyrligt” mange matematikopgaver, hvilket selvfølgelig gør dem bedre til matematik.

»Mit formål er altid at lave fysik- og matematikundervisningen på en måde, som jeg selv synes er sjov. Det gør både eleverne mere motiverede, men det gør også, at jeg selv glæder mig til at fyre undervisningen af og se elevernes reaktion,« siger Anders Torp.

Med prisen fra Novo Nordisk Fonden følger 200.000 kr. til Ørestad Gymnasium, og Anders Torp har nogle drømme om, hvad de penge skal bruges til. Blandt andet vil han gerne opgradere fysiklokalet og de remedier, som benyttes af både elever og lærere i undervisningen.

»Og så drømmer jeg om at lave et ”makerspace”, hvor man kan bygge og lave ting inden for det naturvidenskabelige felt. Jeg har altid været fascineret af tanken om at have sådan et rum, og nu får vi måske mulighed for at lave et,« siger Anders Torp.

Om Novo Nordisk Fondens Gymnasielærerpris

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris er målrettet engagerede og dygtige gymnasielærere i fagene biologi, kemi, fysik, naturgeografi, bioteknologi, astronomi, geovidenskab, teknologi, teknikfag og matematik. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre en særlig indsats inden for naturvidenskabelig undervisning på ungdomsuddannelserne.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris uddeles årligt og er delt i to priser; en til en gymnasielærer øst for Storebælt og en til en gymnasielærer vest for Storebælt. Hver pris består af en sum på 250.000 kr. bestående af en personlig hæderspris på 50.000 kr. og 200.000 kr. til gymnasiet. Hvis prisen gives til et team, modtager prismodtagerne hver 25.000. kr. Andelen, som tilfalder gymnasiet, skal anvendes til udvikling af den naturvidenskabelige undervisning, for eksempel indkøb af eksperimentelt udstyr, opgradering af lokaler/inventar, ekskursioner eller efteruddannelse.

Prisen uddeles til en gymnasielærer efter indstilling fra dennes rektor eller bestyrelse.

Du kan læse mere om prisen her.

Nøgleord

Kontakter

Nils Eskestad, Senior Communications Manager, +45 3023 2904, nes@novo.dk

Billeder

Anders Torp fra Ørestad Gymnasium modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Anders Torp fra Ørestad Gymnasium modtager Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris 2023 Øst. Med prisen følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig pris, mens 200.000 kr. går til gymnasiet.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden blev etableret i 1924 som en dansk erhvervsdrivende fond, der støtter videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at fremme menneskers sundhed samt samfundets og planetens bæredygtighed. Fonden arbejder for at styrke forskning og innovation inden for forebyggelse og behandling af kardiometaboliske sygdomme samt infektionssygdomme. Derudover søger den at bidrage til udvikling af viden og løsninger, der understøtter den grønne omstilling af samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye