Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns bydele vokser især ved vandet

Del
Flere bydele i København vokser med tusindvis af nye københavnere frem mod 2050, og det sker især i områder tæt ved havn og hav. Det viser en ny befolkningsprognose, som netop er blevet offentliggjort på Københavns Kommunes statistikbank.
Befolkningsprognose for 2050 og faktiske folketal 2023 på lokaludvalgsdistrikter.
Kilde: Københavns Kommunes befolkningsprognose 2023 på distrikter
Befolkningsprognose for 2050 og faktiske folketal 2023 på lokaludvalgsdistrikter. Kilde: Københavns Kommunes befolkningsprognose 2023 på distrikter

Ny befolkningsprognose konstaterer, at der nu bor ca. 650.000 indbyggere i København. Men på sigt vokser København endnu mere – på tværs af flere af hovedstadens nye bydele. I 2050 vil København således være 100.000 indbyggere rigere, og de nye københavnere vil især bosætte sig ved vandet.

Blandt Københavns tolv bydele er det især bydelene med store udviklingsområder, der forventes at vokse. Det er især Nordhavn, Amager Strandpark/Nordøstamager og Østhavnen, hvor det forventede byggeri af mange nye boliger forventes at medføre stor befolkningstilvækst.

”Det gør mig stolt, at København har vokseværk og at så mange forventes at vælge vores fantastiske by til i de næste årtier. Men det forpligter også.  Vi har en bunden opgave i at sikre, at vi udvikler vores by, så København forbliver verdens bedste by at bo og leve i. Med god velfærd, boliger der er til at betale, grønne områder og kultur- og idrætstilbud, samtidig med, at vi skal bevare byens sjæl og alt det gode, der i dag udgør et mangfoldigt københavnerliv,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Befolkningsprognosen viser, at der også ventes mange nye beboere i områder som Ørestad, Sydhavn, Carlsberg Byen og Jernbanebyen, hvor det gamle jernbaneterræn bliver omdannet til en helt ny bydel.

I bydele som Indre By, Vanløse og Bispebjerg forventes befolkningstallet i 2050 omtrent at være som i dag. Kun Nørrebro skiller sig ud og ventes at opleve en mindre nedgang i befolkningen på cirka 3.000 personer færre end i dag.

København ventes i 2050 at være vokset til cirka 750.000 indbyggere. Det svarer til en reduktion på 10.000 borgere sammenlignet med sidste års prognose og skyldes et lavere fødselstal. Der er ikke tale om et fald, men blot lavere vækstrater.

Link til prognosen

Københavns Kommunes Statistikbank

Københavns Kommunes Statistikbank

For mere information

Kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Sofie Rønde Mathiesen 21 37 48 45.

 

Fakta

  • Københavns Kommune udgav primo marts måned en ny befolkningsprognose for København. Distriktsprognosen er en nedbrydning af befolkningsprognosen for hele byen på mindre geografiske områder i byen, herunder bydele og lokaludvalgsdistrikter.
  • Prognosen anvendes primært til afdækning af behovet for kommunale servicetilbud i fremtiden, herunder især skoler og daginstitutioner, i forskellige områder af byen.
  • Distriktsprognosen er dels baseret på den nye befolkningsprognose og historiske demografiske tendenser, dels på den forventede boligudbygning.
  • Ifølge den seneste overordnede befolkningsprognose vil København i 2050 være steget fra 650.000 københavnere i dag til 750.000.

Nøgleord

Billeder

Befolkningsprognose for 2050 og faktiske folketal 2023 på lokaludvalgsdistrikter.
Kilde: Københavns Kommunes befolkningsprognose 2023 på distrikter
Befolkningsprognose for 2050 og faktiske folketal 2023 på lokaludvalgsdistrikter. Kilde: Københavns Kommunes befolkningsprognose 2023 på distrikter
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye