Aalborg Universitet

Gymnasieelever mødes til landsdækkende opfinderkonkurrence

Del
Til arrangementet Science Cup har en række gymnasieelever brugt deres naturfaglige viden til at løse virkelighedsnære problemer. Deres arbejde kommer til ende, når Science Cups finale-event kommer til Aalborg Universitet, og deres projekter skal fremvises for et dommerpanel.
Foto: Engineer the Future
Foto: Engineer the Future

Science Cup er en landsdækkende opfinderkonkurrence for 2.g elever fra STX og HTX, som bliver arrangeret af Engineer the Future. Arrangementet skal vise eleverne, at de naturvidenskabelige fag kan bruges til at løse virkelighedsnære problemer, som forbrugere eller virksomheder har brug for hjælp til.

Onsdag den 29. marts mødes 2.g gymnasieelever fra hele landet til opfinderkonkurrencen Science Cup. Forinden har de været igennem et forløb, hvor de både introduceres for innovation og er på et virksomhedsbesøg. På virksomhedsbesøget bliver de fortalt om, hvordan den pågældende virksomhed arbejder med innovation og produktudvikling.

”Med Science Cup får de unge mulighed for at præsentere deres egen tanker og ideer for et kvalificeret dommerpanel, der hjælper dem med at reflektere og få så meget læring som muligt med hjem. Formålet er at give eleverne en god oplevelse med naturvidenskab og teknologi, så de får mod på at gå ind i feltet og tror på, at det også er noget for dem”, siger Lise Tøttrup Brennum, projektleder ved Engineer the Future.

Et kvalificeret dommerpanel
På dagen skal eleverne fremvise deres opfindelser for et dommerpanel. Panelet består af to dommere fra industrien og Linda Nhu Laursen, lektor ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi ved Aalborg Universitet.

”Jeg synes, det er vigtigt, at vi lærer børn og unge fra en ung alder, at videnskab og STEM-fag ikke kun er noget, som foregår i fysiklokalet. Fagene er en vigtig del af at løse de store problemer og kriser verden står overfor”, siger Linda Nhu Laursen.

Til finale-eventet skal dommerne uddele præmier indenfor kategorierne ”Bedste idé”, ”Bedste prototype”, ”Bedste brug af naturvidenskab” og ”Bedste brug af naturvidenskabelige metode”.

Ifølge Linda Nhu Laursen er det at arbejde med naturvidenskab på en mere praktisk og virkelighedsnær måde, en vigtig del af at inspirere flere unge til at vælge en naturvidenskabelig uddannelsesretning.

”Kreativ og videnskabelig selvsikkerhed skabes af tidlige erfaringer og gode oplevelser med at problemløse, forestille og konstruere. Aalborg Universitet fokuserer på problembaseret læring, gruppearbejde og er forankret i virkeligheden, og derfor bakker vi som universitet op om et arrangement som dette, der giver de unge mennesker mulighed for at arbejde med innovation og opfindelser”, siger Linda Nhu Laursen.

Til arrangementet vil startupvirksomheden Pull & Go, som holder til i en garage i AAU Innovate – Science and Innovation Hub, holde et inspirationsoplæg for deltagerne. Skaberne af virksomheden er studerende på Aalborg Universitet, og de vil fortælle, hvordan de har brugt deres uddannelser og innovation til at fremstille en tilføjelse til manuelle kørestole, som skal afhjælpe skuldersmerter ved kørestolsbrugere.

Fakta

  • 55 elever og lærere fra Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing og College 360 i Silkeborg deltager i Science Cup finale-eventet på Aalborg Universitet.

  • Eventet afholdes den 29. marts kl. 11-16 hos Aalborg Universitet, Fibigerstræde 15, Aalborg Øst.

  • Science Cup er arrangeret af Engineer the Future.

Program

Kl. 11:00-12:00: Deltagerne ankommer

Kl. 12:00-12:15: Velkomst v. Engineer the Future og Linda Nhu Laursen

Kl. 12:15-12:30: Inspirations-oplæg

Kl. 12:30-14:45: Gruppe fremlæggelser

Kl. 15:05-15:35: Pause og dommervotering

Kl. 15:35: Præmieoverrækkelse

Kl. 15:45: Gruppefoto

Kontakter

Lise Brennum
Projektleder ved Engineer the Future
Tlf.: 2388 4492
Mail: science-cup@engineerthefuture.dk


Linda Nhu Laursen
Lektor ved Institut for Arkitektur, Design og Medieteknologi
Tlf.: 2018 7510
Mail: linda@create.aau.dk


Mikkel Krogshede
Pull & Go
Tlf.: 4219 1119
Mail: mkrogs18@student.aau.dk


Jonas Kofoed Petersen
Pull & Go
Tlf.: 3022 1444
Mail: jkpe22@student.aau.dkAnne-Sophia Lundgaard Jensen
Projektleder ved Aalborg Universitet
Tlf.: 6196 7075
Mail: aslj@adm.aau.dk

Billeder

Foto: Engineer the Future
Foto: Engineer the Future
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye