DI - Dansk Industri

DI: 1,3 mia. kr. til arbejdsmiljø sikrer bedre indsats på arbejdspladserne

Del
Regeringens finanslovsudspil indeholder ca. 1,3 mia. kr. i perioden 2023-2026 til bedre arbejdsmiljø. En stor del til at sikre økonomien for Arbejdstilsynet. Resten af pengene går til social dumping og arbejdslivskriminalitet samt Arbejdstilsynets skærpede tilsyn med store bygge- og infrastrukturprojekter.

Med 1,3 mia. kr. i tre år får Arbejdstilsynet mere permanente midler og en mulighed for at planlægge mere langsigtede indsatser ved ikke gentagne gange at stå med usikkerhed om økonomien og mulige fyringsrunder.

- Det er vigtigt, at økonomien i flere år er sikret på et stabilt niveau for et stærk og kompetent Arbejdstilsyn. Den nuværende usikre økonomi for Arbejdstilsynet sikre ikke et effektivt tilsyn, hvor tilsynet har  mulighed for at planlægge langsigtet, og løbende sikre bedst muligt arbejdsmiljø for pengene siger Anders Just Pedersen, underdirektør i DI.

Det er håbet, at den nye bevilling vil blive fulgt op af forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale.

- Det er rigtig godt, at SVM-regeringen nu har givet startskuddet til politiske forhandlinger om en ny arbejdsmiljøaftale. Arbejdstilsynet bør arbejde strategisk med de få virksomheder, der ikke overholder arbejdsmiljøreglerne og hvor tilsynsbesøg kan rykke på arbejdsmiljøet. Og der er fortsat en række områder i arbejdsmiljøreglerne, der trænger til en modernisering, som der nu forhåbentligt bliver kræfter til at se på siger Anders Just Pedersen, der dog også ser tidsler i finanslovsudspillet.

- Det er ærgerligt at Arbejdsmiljøpuljen, hvor mindre virksomheder kunne få støtte til arbejdsmiljørådgivning lukker allerede i 2023 inden evalueringen og dermed kendskabet til effekten af puljen er kendt. Der har igangsat mange gode projekter i de to sidste år med støtte fra puljen.

Finansloven skal forhandles hjem i de kommende uger.

Følg os på:

    

Kontakter

Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 22363138, larb@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Sundhedsbosser debatterer fremtidens sundhedsvæsen21.6.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitation

Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret deres rapport om modeller for indretning af fremtidens sundhedsvæsenet. Nu er det tid til at diskutere, hvilken model sundhedsvæsnets aktører mener er bedst for danskerne. Derfor inviterer Dansk Industri (DI) og MandagMorgen til konferencen: Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker, adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og mange andre sætter fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Tid og sted: Onsdag den 26. juni kl. 9:30-15:00 i Industriens Hus Tilmelding sker på saru@di.dk senest den 25. juni kl. 16:00 Oplys navn og medie. Program: 9:00 Velkommen v. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri 9:10 Fremlæggelse af Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger v. Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen 9:40 Debat: En ny sundhedsstruktur med patienten i centrum Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør, Dansk I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye