Green Power Denmark

Energibranchen vil sikre loft over bonusser

Del
Uhensigtsmæssigt store bonusser skal være fortid i energibranchen. Det fastslår Green Power Denmarks adm. direktør Kristian Jensen, der sammen med branchens EjerForbrugerforum tager initiativ til at præcisere branchens anbefalinger til god selskabsledelse.

Energibranchen vil hurtigst muligt præcisere sine anbefalinger til god selskabsledelse i kølvandet på de seneste meldinger om bonusser på store millionbeløb til enkelte medarbejdere i selskaber, der driver engroshandel med energi.

Det handler blandt andet om at sikre, at bonusaftaler altid er udstyret med grænser eller ’caps’, sådan som det allerede sker i dag i langt de fleste tilfælde.

- Jeg har sammen med formanden for EjerForbrugerForum, som er organisationen for de valgte ledelser af andelsejede energiselskaber, aftalt at udvide den del af anbefalingerne, som har med vederlag at gøre. Anbefalingerne for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningsselskaber kan godt tåle at blive præciseret med hensyn til bonusaftaler og disses begrænsning. 2022 var på alle måder usædvanligt, men det er nok ikke sidste gang, at vi ser skvulp i energimarkederne og verdensordenen. Vi har derfor en presserende opgave i at sikre, at det ikke sker igen, og at der er fuld gennemsigtighed omkring vederlag i branchen, siger adm. direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen.

Forbrugerejede energiselskaber har i en årrække arbejdet efter et sæt skræddersyede anbefalinger for god selskabsledelse. Anbefalingerne minder om dem, der gælder for børsselskaber og andre selskabsformer, men de er tilpasset den ejerform, der er dominerende i de koncerner, der blandt andet driver det fintmaskede danske elnet, bygger ladeinfrastruktur til elbiler og har forsynet det meste af Danmark med fibernet. Samtidig driver nogle af selskaberne også engroshandel med energi på de internationale markeder.

De 23 anbefalinger, der gælder fra og med 2022, omfatter områder som for eksempel aktivt ejerskab, bestyrelsens sammensætning og rolle samt vederlagspolitik. Indtil nu har anbefalingerne om vederlag dog primært rettet sig mod den overordnede koncernledelse og bestyrelsen.

- Hverken vi eller vores medlemmer har noget ønske om at se så store bonusstørrelser igen, så derfor er der behov for at se nærmere på, hvordan anbefalingerne bør omfatte andre ledende medarbejderes bonusaftaler i moderkoncernerne og underselskaber, siger Kristian Jensen, som onsdag redegjorde for initiativerne over for klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard sammen med repræsentanter for Andel og Norlys.

Nøgleord

Kontakter

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Aftale om brintrør sætter - forhåbentlig - fart på den grønne omstilling5.4.2024 07:21:31 CEST | Pressemeddelelse

Aftalen om finansieringen af et kommende brintrør giver desværre ingen garanti for, at der bliver bygget et brintrør. Det havde været godt med et meget stærkere tilsagn fra staten, men vi krydser fingre for, at de grønne virksomheder tør leve med usikkerheden og er klar til at investere milliardbeløb i havvindmøller og produktionsanlæg til brint, siger Green Power Denmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye