Forsikring & Pension

F&P: Fornuftig og balanceret forslag til finanslov fra regeringen

Del
Fornuftigt med en stram finanslov, som har fokus på at få inflationen ned, lyder det fra forsikrings- og pensionsbranchen til regeringens finanslovsforslag.

Regeringen har netop fremlagt forslag til finanslov for 2023, som har overordnet fokus på at bekæmpe inflationen. Det er fornuftigt, mener Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

- Inflationen er den største helt aktuelle økonomiske udfordring, og den høje inflation gør hver dag danskerne fattigere. Derfor er der virkelig behov for en stram finanspolitik, som ikke puster til inflationen. Heldigvis er dansk økonomi stærk og med rekordhøj beskæftigelse. Vi er derfor godt rustet til at tage kampen op med inflationen, siger Kent Damsgaard adm. direktør i F&P.

Regeringens energikrisestab, NEKST, bliver konkretiseret, og det er også nødvendigt, hvis vi skal nå de grønne mål som Danmark har sat sig.

- Det er positivt, at regeringen nu konkretiserer energikrisestaben NEKST, så vi kan få sat skub i udfasningen af de fossile energikilder. Vores branche har længe skubbet på, at vi kan nå vores mål om CO2-neutralitet at få modnet flere grønne projekter, siger Kent Damsgaard.

Når finansloven er forhandlet på plads, skal der tages fat på andre store udfordringer som presset på flere dele af vores velfærdssamfund.

- I forsikrings- og pensionsbranchen ser vi med stor alvor på det pres, der er på vores ældrepleje og vores sundhedsvæsen. Som branche er vi parat til at byde ind i det arbejde, som regeringen har annonceret med sit regeringsgrundlag. Der er behov for nye løsninger herunder forskellige former for offentlig-private partnerskaber, siger Kent Damsgaard.

Lige rundt om hjørnet venter også forhandlinger om nyt forsvarsforlig med udsigt til massive nye investeringer i hele forsvaret. Pensionsbranchen er klar til at investere i Forsvarets bygninger.

- Pensionsbranchen har lang erfaring og stor ekspertise i at bygge og drive ejendomme. Den erfaring stiller vi gerne til rådighed. Pensionsselskaber kan bygge og drive nogle af forsvarets bygninger, og så kan Forsvaret fokusere på sin kerneopgave, nemlig at beskytte Danmark, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

Nicolai Schacke, 24 24 04 02 / nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Ny analyse: Det er blevet dyrere at opstille havvindmøller6.6.2024 18:29:36 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har store ambitioner for havvind, som Partnerskab for Havvind støtter op om. En ny analyse viser imidlertid, at på bare to år er det blevet 13 mia. kr. dyrere at opføre en gigawatt havvind som investeringscase. Derfor er det ifølge partnerskabet afgørende, at rammevilkår for fremtidige investeringer fra virksomheder og investorer bliver forudsigelige og konkurrencedygtige – også for at kunne udvikle Danmark som Produktionsland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye