Bellagroup A/SBellagroup A/S

Bogforum x Teater Republique: Nyt partnerskab sætter scenen for internationale forfatterstjerner

Del
Med et fælles ønske om at formidle litteraturen i alle dens former, præsenterer Bogforum og Teater Republique et samarbejde, som bringer samtaler med og om nogle af den samtidige verdenslitteraturs stærkeste stemmer frem i rampelyset. Det første arrangement finder sted allerede til maj med bl.a. Nobelprismodtager Herta Müller, og i dag frigives billetter til juni måneds forfattermøde med sydafrikansk-britiske Deborah Levy.
Herta Müller (tv) gæster Bogforum x Teater Republique til maj, mens Deborah Levy (th) lægger vejen forbi til juni. Fotos til collage: Steffen Roth / Sheila Burnett
Herta Müller (tv) gæster Bogforum x Teater Republique til maj, mens Deborah Levy (th) lægger vejen forbi til juni. Fotos til collage: Steffen Roth / Sheila Burnett

Man kender grebet fra de store musikfestivaler: Store navne og uomgængelige optrædener gemmes til allersidste programpunkt for at strække begejstringen blandt de fremmødte gæster. Det var også tilfældet til den seneste udgave af Bogforum, hvor skuespiller Jeanett Albeck søndag kl. 17 indtog Bella Center med sin musikalske tour de force gennem Susanne Brøggers liv og litterære univers. 

Fremførelsen blev til i et samarbejde med Teater Republique, hvor netop Brøgger spillede for fulde huse i tre sæsoner i træk i årene 2019 til 2021. Efter dørene til Bogforum 2022 lukkede, har teatret og bogfestivalen fortsat den frugtbare dialog om, hvordan litteraturen kan dyrkes på nye måder. Ikke kun den første weekend af november, men året igennem.
 

Internationale forfatternavne på scenen året rundt 

Resultatet er et nyt indholds- og eventpartnerskab under navnet BogForum x Teater Republique, som henover 2023 og 2024 vil præsentere samtaler med og om en række internationale forfatternavne fra allerøverste hylde på teatrets scene, Revolver.  

Den 10. maj, under overskriften ’eksil og erindring’, kan man både opleve en af kontinentets største nulevende forfattere; den rumænskfødte, tyske nobelpristager Herta Müller i samtale med oversætter og kritiker Jørgen Herman Monrad, samt forfatterne Dy Plambeck og Caroline Albertine Minor i samtale med kritiker Bodil Skovgaard Nielsen om ungarske Ágota Kristófs forfatterskab.  

Den 5. juni bydes der velkommen til sydafrikansk-britiske Deborah Levy, der med sin anmelderroste, prisvindende erindringstrilogi har slået sit navn fast som én af de mest markante forfattere i den europæiske samtidslitteratur. 

Åbner et nyt rum for litterære fællesskaber 

Om det nye parløb i krydsfeltet mellem litteratur og scenekultur, siger Bogforums udstillingsleder, Andreas Nordkild Poulsen:  
 
”Bogforum er sat i verden for at formidle litteraturen i alle dens former for et bredt publikum. Det gør vi hvert år i november i Bella Center, men gennem samarbejdet med Teater Republique og Revolver åbnes et nyt rum for fællesskab. Læsning er en privat handling, men fordrer også stærk samhørighed. Gennem læsning ser vi hinanden og os selv, og teatrets rammer er en ideel katalysator for samtale og fællesskabsfordybelse.” 

Teaterchef, Rikke Hedeager, stemmer i:  

”På Teater Republique & Revolver går vi til den kontemporære verdenslitteratur med en skiftevis legesyg og gravalvorlig mine. Spritnye tekster med poesi, relevans og samfundsengagement er simpelthen én af de ting, der får os til at stå op og morgenen og tro på, at vi kan ændre verden én bog og ét forfattermøde ad gangen.” 

Praktisk information om arrangementer og billetsalg:  

Bogforum x Teater Republique vil præsentere nye forfatterarrangementer henover 2023 og 2024. Foreløbig er følgende to events i salg til 155 kr. pr. person eks. gebyr via www.osterbroteater.dk 

Herta Müller x Ágota Kristóf – eksil og erindring 

Onsdag d. 10. maj kl. 17 på Revolver, Østerfælled Torv 34 

Arrangementsserien indledes med en aften dedikeret til eksil, erindring og Europas aktuelle situation. Herta Müller (1953-) og Ágota Kristóf (1935-2011) er to af nyere europæisk litteraturs helt centrale skikkelser. Müller og Kristóf har også på hver sin måde har haft betydning for dansk samtidslitteratur – og forståelsen af det nuværende Europa. Alt dét undersøges denne aften gennem to scenesamtaler i selskab med hhv. Herta Müller og Jørgen Herman Monrad, samt Dy Plambeck og Caroline Albertine Minor i samtale med Bodil Skovgaard Nielsen om Ágota Kristófs forfatterskab. 

 

Deborah Levy – frihed og levende selvbiografi 

Mandag d. 5. juni kl. 17 på Revolver, Østerfælled Torv 34 

Sidste år udkom sydafrikansk-britiske Deborah Levys Ting jeg ikke vil vide og Livets omkostninger til begejstrede danske anmeldelser. Nu udkommer sidste bind, Fast ejendom, og i den anledning gæster Deborah Levy København og Bogforum x Teater Republique.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Herta Müller (tv) gæster Bogforum x Teater Republique til maj, mens Deborah Levy (th) lægger vejen forbi til juni. Fotos til collage: Steffen Roth / Sheila Burnett
Herta Müller (tv) gæster Bogforum x Teater Republique til maj, mens Deborah Levy (th) lægger vejen forbi til juni. Fotos til collage: Steffen Roth / Sheila Burnett
Download
Herta Müller. Foto: Steffen Roth
Herta Müller. Foto: Steffen Roth
Download
Deborah Levy. Foto: Sheila Burnett
Deborah Levy. Foto: Sheila Burnett
Download

Information om Bellagroup A/S

Bellagroup A/S
Bellagroup A/S
Center Boulevard 5
2300 Copenhagen S

+45 32 52 88 11https://bellagroup.dk/

Om Bogforum:

Bogforum er Danmarks største litterære event fyldt med forfattere, forlag og bogorme i alle aldre.Bogforum har været afholdt hvert år siden 1992. Messen finder sted i Bella Center Copenhagen og varer tre dage. I 2023 hedder datoerne fredag d. 3., lørdag d. 4. og søndag d. 5. november.

 

Om Teater Republique og Revolver:

På Teater Republique folder tidens skarpeste iscenesættere sig ud med nyskabende formater og en overvægt af nyskreven dramatik. Teatrets scene, Revolver, byder på kontemporær verdenslitteratur, spritnye tekster og musikoplevelser i skiftevis skramlede og grandiose formater.

Følg pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

CIFF fejrer den nye tyske designbølge med markant showcase kurateret af Julian Daynov10.6.2024 07:42:50 CEST | Pressemeddelelse

Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) annoncerer stolt deres partnerskab med det fremadstormende tyske talenter og præsenterer NEUDEUTSCH. Over 30 nye, kreative talenter og brands inden for mode, smykker, interiør, brugskunst, skønhed, kunst og ernæring vil deltage i CIFF's 63. udgave i København fra den 7. til 9. august 2024. Projektet er kurateret af Julian Daynov, modeekspert og forretningskonsulent, og styrker forholdet til Europas mest folkerige land, største økonomi og mest værdifulde marked for import af tøj og sko. Samarbejdet markerer også CIFF’s fortsatte bestræbelser på at skabe stærke kreative og forretningsmæssige samarbejder mellem den danske modehovedstad, København, og resten af verden. "Danmark har altid været et lille land med stor åbenhed overfor innovation; I skiller jer ud med en visionær kultur, der støtter og styrker visionære kreative. I Danmark formår I at forene æstetisk ekspertise, exceptionelt design, udtryksfuld avantgarde, kunstnerisk individualitet

CIFF annoncerer showcases på det italienske marked til Pitti Uomo og Milan Fashion Week som en del af 2024 International Program28.5.2024 09:11:31 CEST | Pressemeddelelse

Som en del af deres 2024 International Program annoncerer Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) showcases på det italienske marked forud for CIFF 63rd Edition i Bella Center Copenhagen fra den 7.-9. august. CIFFs International Program viderefører diskursen omkring Skandinaviens voksende globale rolle inden for mode og tøjindustrien ved at showcase det bedste af regionens kreativitet og brands, skabe rum for mulige samarbejder og udvekslinger samt signalere en ny æra af international ambition med København i hjertet. Scandinavian Manifesto til Pitti Uomo og CIFF’s debut showcase under Milan Fashion Week – med support fra Camera Nazionale della Moda Italiana – indgår som en del af CIFFs fremtidige strategiske mål for at opretholde igangværende forbindelser med den globale industri og fysiske tilstedeværelse de steder, hvor forretningen opstår gennem nøglemarkeder og den verdensomspændende modekalender. “Italien er en af verdens bedste fashion markedspladser, og CIFF er stolte af a

Bellagroup når vigtige milepæle i arbejdet med bæredygtighed og sætter ambitiøse mål for fremtiden2.5.2024 07:40:20 CEST | Pressemeddelelse

Trods travlhed i forretningen har Bellagroup i 2023 holdt fokus på arbejdet med bæredygtighed, og hospitalityvirksomheden er efter blot fire år nu kvart i mål på vejen mod at blive net zero i 2050. Hertil kommer en række nyimplementerede klimamålingsinitiativer og en dugfrisk dobbeltcertificering indenfor flere ISO-standarder. Næste skridt bliver en B Corp-certificering, samt arbejdet med at få kunder og leverandør med dybere ind i bæredygtighedsmaskinrummet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye