Tønder Festival

Lille overskud på Tønder Festival 2022

Del
Trods økonomiske eftervirkninger af corona-nedlukningen og generelt stigende priser lykkedes det at skabe et mindre overskud på Tønder Festival 2022. Dermed er der også et beløb at udlodde til almennyttige formål.
Credit: Ard Jongsma
Credit: Ard Jongsma

Modgangen har været til at mærke de senere år. Det gælder mange dele af kulturlivet, og det gælder bestemt også for Tønder Festival. Først kom COVID-19, alt blev lukket ned, og der blev ingen festival i 2020 og 2021. Dernæst udbrød der krig i Europa, som var medvirkende til massive prisstigninger på energi og alt muligt andet, en festival skal indkøbe for at fungere.

Festivalledelsen havde forudset, at det kunne blive svært at få regnskabet til at gå i plus for festivalen i 2022. Men heldigvis gik det bedre end frygtet. En solbeskinnet og yderst vellykket og velbesøgt Tønder Festival 2022 med en stemning helt i top bragte regnskabet på ret kurs.

Tønder Festival Forenings årsrapport for 2022 viser et overskud på 262.711 kr. Det betyder, at festivalforeningen kan udlodde 174.246 kr. til almennyttige formål, som kommer kultur- og musiklivet i Tønder Kommune til gode (se mere om formål i citat fra Tønder Festival Forenings vedtægter nedenfor). Samtidig viser årsrapporten, at Tønder Festival Forenings egenkapital er på 1.567.803 kr.

Tidligere år har overskud og udlodningsmidler været betydeligt højere. Eksempelvis kunne Tønder Festival Forening i 2020 udlodde 849.749 kr. til almennyttige formål som følge af overskuddet fra festivalen i 2019.

Fra vedtægterne i Tønder Festival Forening: “Tønder Festival Forenings formål er på almennyttigt grundlag at planlægge, udvikle og afholde Tønder Festival under medvirken af såvel professionelle som amatører inden for folkemusikken. Derudover har foreningen til formål at støtte initiativer, der tilgodeser uddannelse i eller udvikling af dansk og international folkemusik, børn og unges uddannelse i musik og kulturelle aktiviteter og arrangementer, fortrinsvis i Tønder Kommune.”

Mette Bossen Linnet, formand for Tønder Festival Forening, siger:

“Trods hårde odds er det lykkedes at få et lille overskud og dermed kunne dele lidt ud til fællesskabet. Det er vi som forening og festival meget glade for, for vi næres netop af fællesskab og frivillighedsånd. Der er stor forskel på, om du har vestenvinden i ryggen eller i ansigtet. Men Tønder Festival og folkemusikkens rødder stikker så dybt, at vi ikke sådan lige kan væltes omkuld. Vi står stærkt, og det gør vi i særdeleshed på grund af vores mange gode frivillige, som knokler, for at vi kan holde en fantastisk festival. Og i en tid, hvor det for foreninger bredt set har været svært at skaffe frivillige, meldte omkring 800 nye sig til at blive en del af vores fællesskab her i Tønder. Rigtig stor tak til alle vores frivillige, medarbejdere, sponsorer og støtter.”

Tønder Festival 2023 – indtil videre: 

Sarah Jarosz (USA), Caleb Klauder & Reeb Willms Country Band with special guest vocalist Lukas Graham (USA, DK), David Ramirez (USA), Aoife O’Donovan (USA), Joachim Cooder (USA), Nickel Creek (USA), Allan Olsen (DK), Sierra Ferrell (USA),The Dead South (CAN), The Unthanks (ENG), David Ritschard (SE), Ariel Posen (CAN), Sorten Muld (DK), Frankie Gavin & De Dannan (IRL), Emily Scott Robinson, Alisa Amador & Violet Bell (USA), Lawrence Maxwell (CAN), Jeremy Dutcher (CAN), Buffalo Nichols (USA), Israel Nash (USA), The Local Honeys (USA), Adyn Townes (CAN), Ross Ainslie, Ali Hutton & Owen Sinclair (SCO), The Mary Wallopers (IRL), Lisa O’Neill (IRL), Leftover Salmon (USA), Aysanabee (CAN),Niteworks (SCO), Shane Smith & The Saints (USA), Hackensaw Boys (USA), Mec Lir (SCO), Gnoss (SCO), The Tarantino Twist Show (DK), Bjonko (DK), AySay (DK), William Torp (DK), Baby Did A Bad Thing (DK), FolkBALTICA Ensemblet (DK, D) OG MANGE FLERE

Tønder Festival 24. 25. 26. 27. august 2023

www.tf.dk

www.facebook.com/tonderfestival

Twitter: @tonderfestival

Instagram: TONDERFESTIVAL

Billetsalg på www.tf.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Credit: Ard Jongsma
Credit: Ard Jongsma
Download

Information om Tønder Festival

Tønder Festival
Tønder Festival
Vestergade 80, 1
6270 Tønder

Tønder Festival er en unik festival med en klar profil, en stærk identitet og en atmosfære bygget op gennem fem årtier. Festivalen vokser år for år med frivillige, gæster, musikere og lokale, der alle har en ting til fælles: Kærligheden til det, der er gjort med omhu. Det særlige. Det ægte. I 2024 kan Tønder Festival fejre 50 års fødselsdag. Non profit siden 1974.

Følg pressemeddelelser fra Tønder Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Festival

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye