DI - Dansk Industri

Offentligt–privat samarbejde styrker Danmarks position ved FN’s vandkonference i New York

Del
Den 22.-24. marts deltager miljøminister Magnus Heunicke ved FN’s internationale vandkonference i New York. Konferencen samler stats- og regeringschefer samt ledende stemmer fra den private sektor og civilsamfundet. Sammen med miljøministeren sætter Dansk Industri og en række virksomheder et betydeligt dansk aftryk på konferencen og lancerer i samarbejde med State of Green en ny vandværdikæde.

Det er næsten et halvt århundrede siden, at FN har afholdt en konference dedikeret til vand. Afsættet for FN’s internationale vandkonference d. 22.-24. marts er kritisk. Ifølge IPCC er halvdelen af verdens befolkning udfordret af for meget, for lidt og urent vand som konsekvens af klimaforandringerne. Udfordringerne øges yderligere af befolkningstilvækst og stigende ulighed. Dertil kommer en lang række andre vandrelaterede problemer. F.eks. udledes 80 pct. af verdens spildevand urenset til skade for miljø, sundhed og klima – og i Danmark er vi i stigende udfordret af miljøfarlige stoffer som f.eks PFAS.

Danmark er europamester på vandområdet med flest patenter og eksport af vandteknologi pr. indbygger. Under konferencen i New York lancerer Danmark derfor en digital visualisering af den danske værdikæde, som kan udbrede kendskabet til danske vandløsninger og aktører.

- Danske vandvirksomheder er ambitiøse og blandt verdens bedste, når det kommer til vandteknologi. Helt konkret kan danske virksomheder hjælpe med at kortlægge, hvor der findes grundvand, hjælpe med at pumpe vandet op, rense det og sørge for, at det bliver leveret til borgerne, uden at det går til spilde. Hvis vi arbejder sammen på tværs af myndigheder og erhvervsliv, så kan vi hjælpe med at løse nogle af verdens største vandudfordringer, udtaler miljøminister Magnus Heunicke.

Den nye vandværdikæde fremviser en lang række konkrete løsninger inden for bl.a. bæredygtig grundvandsforvaltning og kortlægning, vandforsyning med lavt vandtab samt energineutral spildevandsrensning. Disse styrkepositioner kan være med til at løse verdens vandkrise:

- Dansk vandteknologi er i verdensklasse. Vi har en ambition om at fordoble eksporten af vandteknologi til 40 mia. kr. i 2030. Det kræver, at vi  stempler løbende ind på de nyeste globale agendaer, såsom PFAS og håndtering af lattergasudledning fra renseanlæg. Samspillet på tværs af det offentlige og private vækker opmærksomhed på udenlandske markeder og er afgørende for at fastholde en dansk førerposition på vandområdet, siger Mads Helleberg Dorff, chef for DI Vand.

Med udsigt fra New York afholdes konferencen på verdens største vandmarked, USA. Det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur anslår et investeringsbehov på mere end 5.200 mio. kr. for at vedligeholde amerikansk vandinfrastruktur over de næste 20 år.

- Danske vandvirksomheder, forsyninger og myndigheder har i årevis arbejdet med energioptimering og klimaneutralitet. Med dette samarbejde i ryggen står den danske vandsektor stærkt globalt og i særlig grad i USA, siger Finn Mortensen, direktør i State of Green.

FN’s internationale vandkonference afholdes i New York fra d. 22.-24. marts og FN’s generalforsamlingen har akkrediteret mere end 1.200 organisationer fra hele verden. D.22. marts afholder Miljøministeriet, DI Vand, DI USA, Danish Cleantech Hub og State of Green et arrangement, der belyser hvordan dansk lovgivning, regulering og udvikling af vandteknologiske løsninger kan bidrage til de globale udfordringer. Under arrangementet lancerer State of Green en samlet visualisering af den danske vandværdikæde.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kommentarer kan Mads Helleberg Dorff kontaktes på tlf. +454280 1888 eller e-mail: mahd@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Sundhedsbosser debatterer fremtidens sundhedsvæsen21.6.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitation

Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret deres rapport om modeller for indretning af fremtidens sundhedsvæsenet. Nu er det tid til at diskutere, hvilken model sundhedsvæsnets aktører mener er bedst for danskerne. Derfor inviterer Dansk Industri (DI) og MandagMorgen til konferencen: Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker, adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og mange andre sætter fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Tid og sted: Onsdag den 26. juni kl. 9:30-15:00 i Industriens Hus Tilmelding sker på saru@di.dk senest den 25. juni kl. 16:00 Oplys navn og medie. Program: 9:00 Velkommen v. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri 9:10 Fremlæggelse af Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger v. Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen 9:40 Debat: En ny sundhedsstruktur med patienten i centrum Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør, Dansk I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye