OK

OK skal opstille ladestandere for Københavns Kommune

Del
Københavns Kommune har netop gennemført sit første udbud af ladestandere til elbiler, og OK er én af tre vindende operatører, der skal løse behovet for flere ladepunkter i hovedstaden
Pressefoto: OK
Pressefoto: OK

Antallet af elbiler i hovedstadsområdet stiger, og dermed stiger behovet for ladeløsninger til både pendlere og københavnske elbilister også. På den baggrund har Københavns Kommune netop gennemført sit første udbud af normalladere til cirka 1000 elkøretøjspladser.

I alt syv operatører afgav tilbud på opgaven, som havde fokus på opladningspris, etableringstid, bæredygtighed og miljø samt det beløb, man som operatør er villig til at betale for at leje det pågældende areal ved tildeling af kontrakter med opstilling af ladestandere.

De tre vindende operatører blev Clever A/S, OK a.m.b.a. og EV Infra Denmark Aps, som i nævnte rækkefølge opnåede flest point på baggrund af kriterierne. Hos OK ser markedsdirektør Kenneth Korsgaard frem til at komme i gang med udrulningen i København.

”Vi har netop indgået aftale med landets næststørste kommune i Aarhus om at etablere ladestandere på kommunens lokationer, og vi er selvfølgelig meget stolte af, at vi nu også er med til at udrulle ladepunkter til byens borgere i Københavns Kommune. Jeg er også glad for, at OK er valgt på baggrund af kriterier som pris, etableringstid, miljø og bæredygtighed,” siger Kenneth Korsgaard.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod er også glad for det, kommunen betegner som en vellykket proces:

”I København er vi politisk enige om, at bæredygtighed og miljø skal veje tungt, når denne type opgave bliver udbudt, og ligeledes har vi vægtet prisen for borgerne højt, så vi gør det attraktivt at blive en del af den grønne omstilling af bilparken. Jeg er glad for, at vi nu kan se frem til bedre lademuligheder i Københavns Kommune, så det bliver lettere at køre grønt, hvis man har behov for en bil,” siger borgmesteren.

Forvaltningen vil i den kommende tid indgå i dialog med de OK og de to andre leverandører omkring placering af de nye ladestandere. Samlet set skal OK opsætte 170 ladestandere, mens de øvrige to operatører skal opsætte henholdsvis 165 og 162 ladestandere.

Fakta om udbuddet:
AFI-loven har til hensigt at fastsætte krav til etablering og drift af ladestandere til elektriske køretøjer på offentlige arealer. Det fremgår af AFI-loven, at offentligt tilgængelige ladestandere på offentlige arealer fremover skal etableres efter reglerne i udbudsloven.

Det første udbud omfattede normalladere til 1.000 elkøretøjspladser. Ladestanderne er opdelt i 12 delkontrakter. OK a.m.b.a. har vundet fire delkontrakter som omhandler 170 ladestandere. Clever har vundet fire delkontrakter som omhandler 162 ladestandere. EV Infra Denmark ApS har vundet fire delkontrakt som omhandler 165 ladestandere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressefoto: OK
Pressefoto: OK
Download

Information om OK

OK
OK
Åhave Parkvej 11
8260 Viby J

70 10 20 33https://www.ok.dk
  • OK er et bredt funderet energiselskab for private og erhverv. På hylderne er alt fra brændstof og ladestandere til grøn el og varmepumper.
  • OK a.m.b.a. er et dansk andelsselskab og tæller udover moderselskabet OK datterselskaber som Kamstrup, EnergiData og OK Energiteknik. 
  • OK omfatter mere end 675 tankstationer, mere end 220 vaskehaller samt 80 Truck Diesel stationer, og OK er således Danmarks største tankstationskæde.
  • OK har tre biogasstationer og lægger desuden tankstationer til fire af Everfuels brint-tankanlæg

Følg pressemeddelelser fra OK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OK

Åbningsfest: Nu åbner rastepladsen Storkereden i en ny og moderne udgave6.6.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

På baggrund af en samarbejdsaftale med Vejdirektoratet har OK etableret lynladere ved rastepladserne Storkereden og Lærkereden langs Helsingørmotorvejen samt overtaget driften af Storkeredens forhenværende café og kiosk. Det hele er snart på plads, og det markeres med en officiel åbningsfest af den nye OK Plus-butik og tilhørende ladepark ved Storkereden fredag den 14. juni klokken 10.00-15.00

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye