Københavns Kommune Socialforvaltningen

Nyt stofindtagelsesrum i København skal etableres i tidligere vaccinelokale

Del
Med aftalen om Overførselssagen er der afsat penge til at forvandle et tidligere vaccinelokale under corona til et nyt stofindtagelsesrum på Sundholm. Derudover kommer der penge til at dække de stigende udgifter til børn og unges i mistrivsel.

Forligskredsen bag budgetaftalen for 2023 har nu fordelt de overskydende midler fra sidste år.

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) er særligt glad for, at der kommer penge til at etablere et nye stofindtagelsesrum på Sundholm, at der kan sættes turbo på indsatsen mod ufrivillig hjemløshed, og at der er sat penge af til at afhjælpe den voksende mistrivsel blandt børn og unge.

”Der er et kæmpe behov for, at vi får ekstra stofindtagelsesrum i København. Det har længe være et ønske fra Amager Vest lokaludvalg, at der kommer et stofindtagelsesrum på Sundholm. Ved at lave et stofindtagelsesrum øger vi trygheden i lokalmiljøet samtidig med, at vi sikrer værdigheden for stofbrugerne. Vi har et lokale klar, og nu kan vi komme videre med at forvandle det gamle vaccinelokale til et stofindtagelsesrum,” siger socialborgmester i København Karina Vestergård Madsen (Ø).

Der er i længere tid blevet arbejdet på at finde egnede lokaler til stofindtagelsesrummet. De lokaler har man nu fundet i stueetagen på adressen Sundholmsvej 22, der tidligere er blevet brugt som blandt andet vaccinelokale under corona.

I aftalen er der også prioriteret penge til at dække udgifterne til det stigende behov for hjælp på socialområdet, ligesom der kommer penge til at begynde arbejdet med at afskaffe ufrivillig hjemløshed.

”Det har været helt nødvendige prioriteringer, vi har lavet. Vi har sikret grunddriften, så vi kan hjælpe den voksende gruppe af børn og unge, som mistrives. Der er også flere københavnere med et handicap eller en psykisk sygdom, som har brug for et botilbud. Når vi vil gøre op med ufrivillig hjemløshed, er det helt afgørende, at vi nu kan sætte ekstra turbo på det arbejde,” siger Karina Vestergård Madsen.

Konkret er der på hjemløseområdet afsat midler til at yde huslejetilskud, bostøtte og til sagsbehandlere, der skal visitere hjemløse hurtigere ud i egen bolig.

Partierne bag aftalen har også afsat midler til at komme videre med en række byggeprojekter. Det gælder blandt andet et nyt botilbud på Beauvais-grunden på Ydre Østerbro og det opgangsfællesskab for unge, som skal flyttes fra Portugalgade til Middelgrundsvej på Amager.

Fakta: 

  • Til det permanente stofindtagelsesrum på Sundholm er der afsat 0,8 mio. kroner til at komme videre med etableringen.
  • Der afsættes også 50 mio. kroner i 2023 til merudgifter som følge af den stigende mistrivsel blandt børn og unge.
  • Til stigende udgifter til borgere med handicap, som har et stort støttebehov, afsættes der 30 mio. kroner.
  • Der er afsat 0,8 mio. kroner til at ansætte to nye koordinatorer til ordningen med sociale frikort.
  • Der er også afsat 0,8 mio. kroner til at styrke indsatsen for børn og unge med spiseforstyrrelser.

Nøgleord

Kontakter

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye