Politikere enige om stort løft af idræt og kultur og nyt havnebad i København

Del
Forligskredsen bag budgetaftalen i Københavns Kommune har landet en bred aftale om overførselssagen, hvor der først og fremmest blev taget fat om rammer og velfærd for København. Samtidig blev der også plads til at prioritere kulturen og idrætten højt.

Nye grønne og bæredygtige kunstgræsbaner. Nye idrætshaller, en helt ny svømmehal og yderligere 101 millioner kroner til at løfte kulturen og idrætten i København fremadrettet.

Nørrebro får for eksempel en helt ny kunstgræsbane i Mimersparken. Der skal opføres en ny svømmehal på Beauvaisgrunden på Østerbro, og så anlægges der to nye idrætshaller i henholdsvis Bådehavnsgadekvarteret og ved Godsbaneterrænet i sammenhæng med skolebyggerier.

”Jeg er glad for, vi er blevet enige om en aftale hen over midten, hvor vi endnu en gang i fællesskab viser, at vi tager ansvar for København og har landet en aftale, hvor vi tager hånd om byens drift og velfærd – samtidig med at vi løfter kulturen og idrætten i København markant. For mig er det vigtigt at tænke langsigtet, når vi planlægger fremtidens faciliteter, og det er både de nye anlæg ved Bådehavnskvarteret og Godsbaneterrænet gode eksempler på”, siger Mia Nyegaard, der er kultur- og fritidsborgmester (RV).

Udover nye faciliteter har forligskredsen afsat en pulje på 101 millioner kroner til at løfte kulturen og idrætten fremadrettet.

Københavns Kommune er en af de kommuner i landet med færrest idrætsfaciliteter pr. borger, og der er i gennemsnit tre-fire gange så mange indbyggere pr. idrætsfacilitet i hovedstaden som på landsplan.

”Jeg ser frem til, at den her pulje skal ud og arbejde i samarbejde med både private aktører, fonde og andre kommuner. Det, tror jeg virkelig, vi kan få noget ud af”, siger Mia Nyegaard.

En opgradering af flere nedslidte faciliteter er også blevet prioritet i overførselssagen. Eksempelvis bliver to kunstgræsbaner i Valby Idrætspark nu opdateret og udskiftet med infill af kork.

”Det har været vigtigt for mig at prioritere de grønne og bæredygtige valg i overførselssagen”, siger Mia Nyegaard.

Der er yderligere fundet penge til et nyt havnebad ved Fisketorvet og give det et markant løft, så havnebadet blandt andet får en sauna, som alle københavnere får adgang til at benytte.

Her er alle de vigtigste investeringer på kultur- og fritidsområdet:

- Der afsættes 6,4 millioner kroner til at etablere ny 8-mands kunstgræsbane i Mimersparken og yderligere 1,1 millioner kroner i 2025 til driftsmateriel og mål.

- Danmarks første havnebad ved Fisketorvet bliver prioriteret med en samlet anlægsbevilling på 47,6 millioner kroner og 3,7 millioner kroner årligt til drift efter ibrugtagning,så havnebadet kan udskiftes, løftes og blive handicapvenligt. Der etableres samtidig en sauna, som bliver fri at benytte for alle københavnere.

- Der afsættes 19,9 millioner kroner til at påbegynde anlægsprojekt til en ny svømmehal på Beauvaisgrunden på Ydre Østerbro.

- Der afsættes samlet 4,3 millioner kroner i perioden 2023-2026 til opgradering af nedslidt materiel i København. Fx fodboldmål, basketballnet og volleyballnet over hele byen.

- Med en planlægningsbevilling er det besluttet at opføre en helt ny idrætshal, nye kunstgræsbaner og et nyt bibliotek og læringscenter i forbindelse med et nyt skolebyggeri ved Godsbaneterrænet.

- Med en planlægningsbevilling er det besluttet at opføre en ny idrætshal med særligt fokus på foreningslivet i Bådehavnsgadekvarteret i forbindelse med et nyt skolebyggeri.

- En pulje på 101 millioner kroner skal være med til at løfte idrætten og kulturen i København generelt.

- Der afsættes en samlet anlægsbevilling på 9,8 millioner kroner til at renovere to kunstgræsbaner i Valby Idrætspark, så de bliver med infill af kork. Yderligere afsættes der 650.000 kroner til driftsmateriel.

- Der afsættes 485.000 kroner til Cph Volunteers, så frivillighedsplatformen kan fortsætte året ud, mens der findes en ny og permanent løsning for fremtidens frivillighedsplatform.

- Der afsættes 1,4 millioner kroner til at betale halvdelen af lejen i Kastrup Skøjtehal for Tårnby Kommune, som københavnere også får gavn af via flere aktivitetstider i hallen.

- Der afsættes 240.000 kroner til at undersøge muligheden for et VM i fodbold for hjemløse i København.

- Driftsmidler til håndtering af implementering af MitID i Københavns Borgerservice udmøntes med Budget 2024. Med Budget 2023 blev der afsat en pulje på 4,2 mio. kr. Frem mod forhandlingerne om Budget 2024 skal Kultur- og Fritidsforvaltningen opgøre det faktiske udgiftsbehov i forbindelse med overgangen til MitID. Der udmøntes driftsmidler hertil for 2023 og frem.

Du kan læse hele aftalen via linket her.

Kontakter

Anders Reinholdt Jonssenpressechef

Tlf:2344 8363

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye