Beskæftigelsesministeriet

Regeringen vil genindføre retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge

Del
Regeringen lægger op til at genindføre retten til at opkvalificere sig på 110 pct. dagpengesats inden for brancher med mangel på arbejdskraft. Der er lagt op til, at retten skal genindføres fra 1. juli.

Regeringen vil gøre det markant mere økonomisk attraktivt for dagpengemodtagere at gå fra at være ufaglært til faglært. Der lægges op til, at der fra 1. juli igen skal være en ret til at påbegynde en erhvervsuddannelse inden for brancher med mangel på arbejdskraft. Her skal man kunne modtage 110 pct. af din hidtidige dagpengesats, hvis man er over 30 og er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse.

Ordningen har tidligere været gældende fra august 2020, men udløb 31. december 2022. Mens retten var gældende, påbegyndte ca. 2.800 ledige et uddannelsesforløb. De mest populære erhvervsuddannelser var social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent.

Retten til uddannelsesløft på 110 pct. dagpenge vil indtil videre gælde for resten af 2023.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det er vigtigt for regeringen, at vi skaffer mere faglært arbejdskraft, og i det hele taget har regeringen stort fokus på uddannelse. Vi ved, at der er mangel på faglærte i virksomhederne, og behovet i fremtiden bliver kun større. Dygtige medarbejdere er afgørende for både vækst og velstand.

- Derfor ønsker vi at genindføre muligheden for uddannelsesløft på 110 pct. dagpengesats, der kan være med til at mindske manglen på faglært arbejdskraft. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet. Vi har set, at ordningen tidligere har gjort en forskel – for selvfølgelig er økonomien en faktor, når man vælger at kaste sig over en uddannelse og samtidig fx har hus og familie.

- Jeg hæfter mig også ved, at mange vælger at læse til sosu-hjælper og sosu-assistent. Faggrupper som vi i den grad mangler. Jeg håber, at vi ved at genindføre ordningen skaber grobund for, at endnu flere har mod på at vælge en faglært uddannelse.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye