Region Midtjylland

Ventetider på mave- og tarmkirurgi skal ned

Del
Regionsrådsformand: Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at komme lange ventelister til livs.

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ser med alvor på, at ventetider på Aarhus Universitetshospital i nogle tilfælde overskrides. Hospitalsvæsenet er generelt presset, og Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit er meget hårdt ramt af sygeplejerskemangel og har derfor i længere tid haft lukket 14 senge.

Manglen på kvalificerede sygeplejersker til at pleje denne gruppe patienter begrænser, hvor mange patienter der kan være indlagt efter operation. Det reducerer afdelingens operationskapacitet.

- Det er en ulykkelig situation for både patienter og pårørende, at AUH har måttet lukke så mange senge på grund af mangel på sygeplejersker. Hospitalsledelsen har iværksat en lang række tiltag for at imødegå det, men jeg har bedt dem afsøge, om der er muligheder for yderligere hjælp fra andre hospitaler i Region Midtjylland eller fra andre regioner, siger Anders Kühnau, regionsrådsformand i Region Midtjylland.

Allerede i dag aflaster Regionshospitalet Horsens med op til to akutte patienter pr. dag, og der er indgået samarbejdsaftaler med Herlev og Rigshospitalet om at foretage nogle af de mest komplicerede operationer.

- Det er nu aftalt, at også Regionshospitalet Gødstrup træder til og hjælper med at behandle patienter med kræft i tyktarmen, siger Anders Kühnau.

Han er generelt bekendt med udfordringerne om at overholde kræftpakkerne.

- Men jeg har ikke været klar over, at situationen er så alvorlig, som det nu fremgår, lyder det fra regionsrådsformanden. 

Kontakter

Billeder

Information om Region Midtjylland

Region Midtjylland
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg

7841 0000http://www.RegionMidtjylland.dk

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye