Regionshospitalet Gødstrup

Regionshospitalet Gødstrup fylder 1 år

Del
Tirsdag den 21. marts er det 1 år siden, at Regionshospitalet Gødstrup åbnede dørene for patienterne og markerede, at Danmarks første nye hospital bygget fra bar mark var en realitet. Det fejres på behørig vis.
Flag foran Regionshospitalet Gødstrup
Flag foran Regionshospitalet Gødstrup

Tirsdag den 21. marts er det 1 år siden, at Regionshospitalet Gødstrup åbnede dørene for patienterne og markerede, at Danmarks første nye hospital bygget fra bar mark var en realitet. 

Efter en til tider svær barsel-periode med at få byggeriet gjort helt klar til at kunne tage imod patienterne satte flytningen af de gamle hospitaler, i Holstebro og Herning helt nye standarder for, hvordan man gør den slags. Allerede fra dag ét var patienter og pårørende tydeligt imponeret ved at være flyttet til hospitalet i Gødstrup.

- Det er som at være på et femstjernet hotel, kunne man høre en af de første indlagte patienter udtale til pressen.

Siden fulgte mærkbare efterfødselsveer med at finde sig til rette i de nye rammer. Nye teknik og logistik-løsninger fungerede ikke efter hensigten, og gav bøvl i en hverdag for godt 4000 medarbejderne samlet under ét tag. Senest har akutmodtagelsen givet anledning til debat.

Tilfredse akutte patienter

Derfor er det opmuntrende læsning for regionsrådsformand Anders Kühnau (S), når den landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse LUP viser, at akutte patienter har været tilfredse med modtagelsen i Gødstrup.

- Det er en velfortjent anerkendelse af personalet, som hver dag omsorgsfuldt og professionelt arbejder på at indfri det fulde potentiale i Statens milliardinvestering i et nyt og moderne akuthospital for midt-og vestjyderne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Nye muligheder

På ét-årsdagen lyder der også optimistiske toner fra konstitueret hospitalsdirektør Henning Voss.

- Fødselsdagen bruger vi til at se fremad, og der er meget godt at glæde sig over. For eksempel er det tydeligt for mig, at hospitalet med sin enorme fælles vidensbank, sin mangfoldige kultur og fagligt stærke medarbejdere har gode løsninger på mange af de udfordringer, som fremtidens patienter vil stå med, siger Henning Voss.

Hospitalsdirektøren peger for eksempel på, at ortopædkirurgerne i samarbejde med personalet på afdelingen for Operation og Bedøvelse har fokus på at kunne operere akutte patienter uden indlæggelse, med mulighed for udskrivelse på skæve tidspunkter af døgnet og i weekender. Det sparer rigtig mange sengepladser, og giver patienterne mulighed for at komme hurtigt tilbage i eget hjem, opsummerer hospitalsdirektøren.

Program for fødselsdagen

Hospitalets fødselsdag bliver fejret, som det sig hør og bør, med flag, sang og lidt sødt til ganen for personale og indlagte patienter.

Dagens program:

  • Kl. 11.30-12.00: Livemusik i Foyeren til patienter, pårørende og ansatte.
  • Kl. 12.00-12.05: Hospitalsledelsen holder tale ved flygelet i Foyeren.
  • Kl. 12.05-12.10: Fælles fødselsdagssang for hospitalet ved flygelet i Foyeren.
  • Kl. 12.10-12.30: Hospitalsledelsen præsenterer hospitalets nye vision i Havens Madhus, og udleverer efterfølgende et eksempler og lidt kage til alle hospitalets afdelinger.
  • Kl. 12.10-12.40: Livemusik i Foyeren til glæde for patienter, pårørende og ansatte. 

Kontakter

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S)
Telefon: 2360 2768.


Konstitueret hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup, Henning Voss
Telefon: 2155 2916.

Billeder

Flag foran Regionshospitalet Gødstrup
Flag foran Regionshospitalet Gødstrup
Download

Information om Regionshospitalet Gødstrup

Regionshospitalet Gødstrup
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning

Regionshospitalet Gødstrup er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland. Hospitalet åbnede i februar 2022 og samler aktiviteterne fra de tidligere sygehuse i Herning og Holstebro. Hospitalet varetager regionale specialer og hovedfunktioner for ca. 300.000 borgere i den vestlige del af Region Midtjylland. 

Regionspsykiatrien og NIDO | center for forskning og uddannelse deler adresse med Regionshospitalet Gødstrup.

Regionshospitalet Gødstrup har godt 4000 fuldtidsansatte.

www.regionshospitalet-goedstrup.dk

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye