WPU A/S

WPU - Waste Plastic Upcycling – ansætter leder med masser af erfaring fra toppen af det grønne erhvervsliv

Del
Lotte Rosenberg træder ind i ledelsen i Waste Plastic Upcycling (WPU), hvor hun skal være med til at føre virksomhedens internationale vækstplaner ud i livet.
Lotte Rosenberg ny CO-CEO i WPU
Lotte Rosenberg ny CO-CEO i WPU

Det er et navn med masser af erfaring fra en række af Danmarks største virksomheder indenfor den grønne omstilling, som nu træder ind i WPU’s ledelse.

Lotte Rosenberg bliver ny CO-CEO i WPU, hvor hun får ansvaret for at udrulle og gennemføre de internationale vækstplaner, som virksomheden står overfor.

Med en fortid som Senior Vice President i Ørsted og Chief Commercial Officer i Nature Energy har hun stor erfaring med den type opgaver, der nu venter hende, og som er af højeste prioritet for WPU.

Kan bruge sin erfaring

I Nature Energy var Lotte Rosenbergs primære fokus på vækststrategi, udvikling af aftaler med relevante samarbejdspartnere og at opbygge organisationer i Europa, USA og Canada.

Lotte Rosenberg ser frem til at trække på sine erfaringer og hjælpe med at etablere WPU’s navn og teknologi rundt om i verden.

”Jeg er meget begejstret for at blive en del af WPU og at få lov til at stå i spidsen for den rejse, der skal bringe virksomheden udover landets grænser. Jeg ser et kæmpe potentiale i WPU’s evne til at omdanne plastik, der ikke længere kan genbruges, til kemikalier og energi”, siger hun.

Bestyrelsesformand Niels Stielund glæder sig over at, WPU, der blev etableret i 2019, nu får glæde af så erfaren en leder.

”Lotte kommer til at bidrage med masser af førstehåndsviden om, hvordan man implementerer en international vækststrategi i en virksomhed som WPU, hvor ambitionerne er store. At vi har kunnet opføre vores fabrik i Fårevejle på knap 12 måneder, viser den skalerbarhed, der ligger i vores batch-teknologi, og understreger, hvorfor vi ligger forrest i feltet, når det kommer til lave anlægsomkostninger, stor kapacitet og hurtig udvidelse,” siger han.

Niels Bagge fortsætter i sin nuværende rolle som CEO med et særligt fokus på idriftsættelse af anlægget i Fårevejle og udrulning af de kommende fabrikker i Danmark.

”Det bliver en klar styrkelse af WPU, at vi nu får Lotte med om bord, og hun bliver en stærk kommerciel profil i direktionen, som kan stå for den internationale udvikling, vi står overfor. Jeg ser meget frem til at samarbejde med hende om at få vores virksomhed til at leve op til sit potentiale, både indenfor og udenfor landets grænser,” siger han.

Planer om europæiske anlæg

WPU tog endnu et skridt i retning af en udvidelse udover landets grænser, da der i februar i år blev indgået en ny aftale med den strategiske samarbejdspartner Vitol.

Vitol, der er en stor aktør på markedet for global energihandel, havde i forvejen forpligtet sig til at aftage produktionen fra WPU’s første tre fabrikker, men udvidede den aftale til at gælde virksomhedens første fem fabrikker.

Den første fabrik står klar i Fårevejle i Nordvestsjælland, mens de to næste er planlagt i Nakskov og Esbjerg. WPU forventer herefter at opføre to fabrikker i Europa indenfor EØF, der står færdige ved udgangen af 2026.

Kort om Lotte Rosenberg

Har erfaring som bl.a.:

  • Bestyrelsesmedlem i Frederikshavn Havn: 2020 – i dag
  • CCO i Nature Energy: 2021 – 2023
  • Bl.a. Senior Vice President i Ørsted: 2016 – 2021
  • Head of Origination, Customer & Markets: 2010 – 2016

Kort om WPU

Waste Plastic Upcycling A/S (WPU) er en dansk virksomhed med fokus på at omdanne plastikaffald, der ikke længere er egnet til genbrug, til olieprodukter, der kan bruges til ny plastik eller tilsætning til brændstoffer. På den måde kan WPU være med til at løse problemerne med plastikaffald.

WPU har udviklet en batch-teknologi, der kan behandle stort set alle former for plastik – homogene som uhomogene. Det giver en stabil produktion og betyder, at der skal bruges en begrænset mængde ressourcer på at sortere plastikaffaldet først.

WPU forventer inden for kort tid at køre med fuld produktion på sit første anlæg, der er opført i Fårevejle. Nye anlæg i Nakskov og Esbjerg er også planlagt, ligesom en stor del af investeringsomkostningerne til de anlæg allerede er sikret.

WPU blev børsnoteret på Euronext Growth i Oslo i 2022.

https://live.euronext.com/en/ipo-showcase/waste-plastic-upcycling

https://wpu-dk.com/

Kontakter

Lotte Rosenberg, ny CO-CEO
Telefon: 31 16 90 52
Niels Stielund, bestyrelsesformand
Telefon: 40 55 44 19
Mail: ns@wpu-dk.com

Billeder

Lotte Rosenberg ny CO-CEO i WPU
Lotte Rosenberg ny CO-CEO i WPU
Download

Information om WPU A/S

WPU A/S
WPU A/S
Højgårdsvej 13A
4540 Fårevejle

https://wpu-dk.com/
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye