Tønder Kommune

Rigtig god interesse for pædagoguddannelsen i Tønder

Del
I går var der deadline for ansøgninger til Kvote 2 på landets uddannelses-institutioner. Og i Tønder Kommune glæder man sig over, at der har været stor interesse for den nye pædagoguddannelse, som UC SYD åbner på Campus Tønder efter sommerferien.

De første tal fra Kvote 2-ansøgningerne har været ventet i spænding i Tønder Kommune. Og I går kunne UC SYD så fortælle, at 24 fremtidige studerende har sat deres kryds ved pædagoguddannelsen i Tønder, hvoraf de 16 har Tønder som deres første prioritet.

”Det er første gang, at vi tilbyder pædagoguddannelsen her i Tønder, og derfor var vi mange der var spændte på, hvor stor interesse der var for uddannelsen. Vi har et mål om minimum 20 studerende, og med gårsdagens tal fra UC SYD, så må man sige, at vi er meget tæt på at komme i mål med den ambition”, fortæller en tilfreds borgmester, Jørgen Popp Petersen.

Befolkningsfremskrivninger viser at der på landsplan frem mod 2030 bliver færre unge mellem 14 og 17-år. Alene i Region Syddanmark siger prognoserne, at der bliver ti procent færre 17-årige, samtidig med at arbejdsstyrken bliver ældre. Derfor er det vigtigt, at man som kommune kan fastholde og tiltrække unge mennesker, blandt andet med attraktive uddannelsestilbud.

”Vi har faktisk mange unge, der gerne vil blive i deres egen kommune og tage deres studie her. Den mulighed skal vi sørge for at de får, fx med Datamatiker-uddannelsen, der åbnede sidste år og nu pædagogstudiet, der åbner i år. Hvis vi vil fastholde de unge, så er et vigtigt skridt på vejen, at vi kan tilbyde dem nogle spændende uddannelser”, forklarer Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen og tilføjer, at arbejdet med at skaffe endnu flere uddannelser til kommunen bestemt ikke er slut endnu.

Tønder Kommune har allerede tilkendegivet, at kommunen støtter op om uddannelsen, både med praktikpladser, men også med relevante studiejobs til de studerende. Hos UC SYD har man også noteret, at der har været god interesse for pædagogstudiet i Tønder, og det glæder rektor Alexander von Oettingen:

”På UC SYD er vi meget glade for nu at udbyde pædagoguddannelsen i samarbejde med Tønder Kommune. Der skal også i fremtiden være gode muligheder for at uddanne sig i hele vores dækningsområde. Det er vigtigt for de unge at kunne uddanne sig, hvor de bor, og det er vigtigt for institutioner, kommuner, sygehuse og alle vores andre aftagere, at de kan rekruttere dygtige velfærdsprofessionelle i hele Syd- og Sønderjylland”, siger UC SYDs rektor Alexander von Oettingen.

I alt har UC SYD modtaget 1.846 kvote 2-ansøgninger. Alle ansøgere i både kvote 1 og kvote 2 får svar på deres ansøgning den 28. juli 2023. Fristen for at søge via kvote 1 er 5. juli.

Kontakter

Jørgen Popp Petersen, borgmester, Tønder Kommune: 2142 9074


Alexander von Oettingen, rektor, UC SYD: 7266 5209

Grethe Høyrup Nielsen, direktør, Børn, Unge & Social, Tønder Kommune: 2132 1940

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye