Fredensborg Kommune

Uddeling af Venskabsbyforums Rejse- og studielegat 2023

Del
Fredensborg Kommunes unge opfordres til at rejse ud og blive klogere på sig selv og verden. Sidst i april uddeler Venskabsbyforum rejse- og studielegat på 10.000 kr.

”Er du under 25 år, og har du lyst til at rejse ud i Europa? Så søg Venskabsbyforums rejse- og studielegat og få 10.000 kr.”

Sådan lyder tilbuddet til unge under 25 år, der er bosiddende i Fredensborg Kommune. De kan nemlig søge om et legat på op til 10.000 kr. til en rejse til en af kommunens seks venskabsbyer. Hvis man rejser to eller tre sammen, kan hver ung få op til 5.000 kr.

Det gjorde Thilde, Alberte og Juliane fra Humlebæk Skole i 2020, hvor de fik tildelt legatet. Pga. Corona kom pigerne først afsted på deres rejse i efterårsferien 2022, men det gjorde ikke oplevelsen ringere, hvis man spørger de 3 piger, der i dag er rykket videre til gymnasiet.

”Vi valgte at søge venskabsbyslegatet, da vi gerne ville ud og opleve. Vi ville opleve en ny kultur, og lære om hvordan det er at bo i en lille by i et andet land”, fortæller pigerne. 

”Vi tog til Ingå, da ingen af os havde været i Finland før, og vi syntes, at det var spændende at besøge et land, vi ikke kendte særlig meget til. Det gav os en mulighed for at se en anden hverdag, kultur og ungdomsliv end vi plejer i vores dagligdag”. 

På turen til Ingå besøgte pigerne bl.a. den lokale ungdomsklub, hvor der var arrangeret filmaften og andre ferieaktiviteter for de lokale unge, som de kunne hygge sig med. Udover mødet med de lokale var naturen i området også en stor oplevelse for de tre piger, der fik gået mange og lange gåture.

Vi har været virkelig glade for muligheden, og for at kunne berige vores ungdomsliv med denne oplevelse”, slutter pigerne af og opfordrer andre nysgerrige unge i Fredensborg Kommune til at ”springe ud i det” og benytte rejselegatet til at få en oplevelse for livet.  

Formand for Venskabsbyforum i Fredensborg Kommune Tinne Borch Jacobsen håber, at kommunens unge, foreninger, skoler og borgere får øjnene op for de oplevelser og muligheder for støtte, som Venskabsbyforums rejsetilskud og legat kan give dem.

”Jeg synes, at det er ret unikt, at vi i Fredensborg Kommune kan tilbyde økonomisk støtte til borgere, der gerne vil besøge eller have besøg fra vores venskabsbyer. I en hverdag hvor vi dagligt konfronteres med nyheder om krig og ufred i verden, er det vigtigere end nogensinde at rejse ud, dyrke sine interesser og tale med mennesker i andre lande. På den måde kan vi sammen sætte fokus på demokrati og danne venskaber på tværs af grænser. Derfor håber jeg, at de unge vil benytte denne mulighed for at få et solidt tilskud til både rejse og ophold”, siger Tinne Borch Jacobsen.

Venskabsbyforum uddeler sit studie- og rejselegat i slutningen af april, og legatet kan anvendes til en rejse til en af venskabsbyerne, som er beskrevet nedenfor:

Højskole i Håbo eller sprogkursus i Bad Berleburg?

Fredensborg Kommune har i alt seks venskabsbyer, som de unge kan vælge imellem.

 • Håbo i Sverige – 45 km fra Stockholm og Uppsala
 • Ingå i Finland – 60 km. fra Helsingfors
 • Nittedal i Norge – 25 km. fra Oslo
 • Paide i Estland – 70 km fra Tallin
 • Sudbury i England – 97 km. fra London
 • Bad Berleburg i Tyskland – 120 km fra Köln og Bonn

Fælles for venskabsbyerne er, at det er mindre byer, der ligger naturskønt i transportafstand til større metropoler. De unge har således rig mulighed for både at søge unikke lokale oplevelser i historiske og smukke omgivelser, samtidig med at de kan foretage udflugter til spændende storbyer med masser af puls.

Fakta:

 • Venskabsbyforums rejse- og studielegat uddeles én gang årligt – de ordinære rejse- og værtskabstilskud kan søges året rundt af borgere i kommunen.
 • Legatet kan søges af unge under 25 år der er bosiddende i Fredensborg Kommune.
 • Der er ansøgningsfrist den 10. april 2023.
 • Legatet søges via ansøgningsskema, der kan findes på fredensborg.dk/rejselegat
 • Der skal vedlægges en motiveret ansøgning
 • Ansøgningen sendes til katn@fredensborg.dk senest den 10. april 2023.

For mere information om legatet - se fredensborg.dk/rejselegat eller kontakt konsulent i Center for Kultur, Fritid og Sundhed Katharina V. L. Nielsen på katn@fredensborg.dk.

Billeder

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye