Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Ny pulje skal udvikle Københavns kreative erhverv og bymiljøer

Del
En pulje på 1,35 mio. kr. skal i 2023 og 2024 fremme byliv, partnerskaber samt udvikling af kreative erhverv og bymiljøer over hele København. Der kan ansøges allerede nu og frem til 12. maj 2023.
URBAN 13. Foto: Rune Svenningsen
URBAN 13. Foto: Rune Svenningsen

Gaming, film, tv-serier, mode, møbler og arkitektur er blot nogle af de kreative erhverv, som Danmark er internationalt anerkendt for. København er frontløber på området, som både bidrager til byens DNA og skaber international interesse fra investorer, turister og internationale talenter.

Det er en styrkeposition, som skal fastholdes og udvikles. Derfor er det nu muligt for erhvervsliv, kreative aktører og kulturinstitutioner at søge midler fra en pulje på 1,35 mio. kr. årligt i 2023 og 2024, som bidrager til at udvikle byens kreative bymiljøer og generel understøttelse de kreative erhverv.

”De kreative erhverv og bymiljøer skaber arbejdspladser, økonomisk vækst og bidrager til byens internationale brand. Gode eksempler er på Refshaleøen og hos bylaboratoriet URBAN 13 i dag. Alt dette bidrager til at gøre København til en attraktiv by,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

”Det er vigtigt, at vi understøtter de kreative bymiljøer og kulturelle erhverv, som ud over vækst også skaber sociale samlingssteder og fællesskaber. Det gør vi bedst i samarbejde med erhvervslivet, de kreative erhverv og kulturelle aktører, der kan bidrage med nye perspektiver på, hvordan vi udvikler bydelene med respekt for deres forskelligheder”.

Puljen til kreative erhverv og bymiljøer udmønter årligt 1,35 mio. kr. i 2023 og 2024 til indsatser og initiativer, som bidrager til udvikling af byens kreative bymiljøer og understøtter de kreative erhverv.

Det kan bl.a. ske gennem partnerskaber om nye fyrtårnsprojekter, der profilerer hovedstaden, eller gennem udvikling af lokale aktiviteter, der støtter den generelle erhvervsudvikling. Puljen udmøntes for første gang i juni 2023. Tilskud bevilges i overensstemmelse med gældende rammer og regler.

Fakta:

  • Puljen blev vedtaget ved budgetforhandlingerne for 2023.
  • Der er afsat 1,35 mio. kr. årligt i 2023 og 2024 i puljemidler.
  • Der kan søges om minimum 100.000 kr. og maksimum 500.000 kr. i aktivitetsstøtte.
  • Der er frist for ansøgninger til puljen den 12. maj 2023.
  • Udmøntning af puljen vil blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget i hhv. juni 2023 og marts 2024.
  • I 2022 udgjorde de kreative virksomheder 25 % af alle virksomheder i København, hvilket er en stigning på ca. 5 % siden 2010.
  • Ansøgningsskema og yderligere oplysning om kriterier for udmøntning af puljen findes her: Pulje til kreative erhverv og bymiljøer | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)

Billeder

URBAN 13. Foto: Rune Svenningsen
URBAN 13. Foto: Rune Svenningsen
Download

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og Fritidsforvaltningen via pressetelefon 33 66 23 45

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye