VIA University College

Over 1000 ansøgninger til VIAs uddannelser i Viborg

Del
Onsdag den 15. marts udløb fristen for at søge ind på uddannelser gennem kvote 2, og VIAs uddannelser i Viborg har modtaget over 1000 ansøgninger. Animationsuddannelserne hitter som vanligt, og også den nye softwareingeniør er blevet taget godt imod. Pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne oplever fremgang i antallet af førsteprioritetsansøgninger.

På VIAs uddannelser i Viborg tikkede over 1000 ansøgninger ind, da ansøgningsfristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2 udløb onsdag den 15. marts kl. 12.00.

Ud af de 1041 ansøgninger havde 824 Viborg-uddannelserne som førsteprioritet.

Uddannelserne på The Animation Workshop har kun optag gennem kvote 2, og her er der igen i år fremgang. Bachelor of Animation har modtaget 20,4 procent flere ansøgninger end sidste år, og i alt har 507 ansøgere lagt billet ind på en af de 52 pladser. Graphic Storytelling, som kun udbydes hvert andet år, har modtaget 226 ansøgninger til de 20 pladser.

Også den nye softwareingeniøruddannelse har fået en fin modtagelse med 12 ansøgninger, og her håber man på flere ansøgere til sommer, hvor man kan søge optagelse gennem kvote 1.

”Vi arbejder i VIA målrettet på at tiltrække så mange studerende som muligt til Viborg, og vi håber på mange ansøgninger gennem kvote 1 til sommer. Det nyeste skud på stammen i Viborg er, at VIA fra august i år slår dørene op til en spritny softwareingeniøruddannelse med speciale i visuelle XR-teknologier. Det er et speciale, som virksomheder i og omkring Viborg efterspørger medarbejdere med, og uddannelsen ventes at trække 80 ekstra studerende til Viborg hvert år,” påpeger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs 42 forskellige uddannelser i Region Midtjylland.

Flere vælger velfærdsuddannelse først

De netop offentliggjorte kvote 2-tal viser også, at flere sætter velfærdsfagene øverst på ønskelisten. Både pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen i Viborg oplever en stigning i antallet af førsteprioritetsansøgninger.

Sygeplejerskeuddannelsen har i alt modtaget 87 ansøgninger, hvilket er 15 færre end sidste år. Men ud af dem er 35 førsteprioritetsansøgninger, hvilket er lidt flere end sidste års 32.

Pædagoguddannelsen i Viborg har samlet set fået 24 færre ansøgninger sammenlignet med sidste år, men syv flere har til gengæld ønsket uddannelsen som førsteprioritet.

”Uddannelserne til sygeplejerske og pædagog har i flere år været på top-10 over landets mest søgte videregående uddannelser. De er et uundværligt fundament under velfærdssamfundet, siger prorektor Gitte Sommer Harrits. Hun peger dog på, at der er behov for, at søgningen går yderligere op på grund af de store rekrutteringsudfordringer, vi står over for i fremtiden.

Allerede i dag er det samlet set tæt på hver fjerde opslåede stilling til sygeplejerske, pædagog og lærer, der ikke bliver besat, fordi der mangler uddannet arbejdskraft.

Når det kommer til de netbaserede uddannelser, går både pædagog og sygeplejerske tilbage med henholdsvis 5,6 og 24,5 procent. Det samme gælder uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator, der går fra 30 til 15 ansøgninger.

Nye tiltag skal tiltrække flere

Netop for at tiltrække flere studerende har VIA også igangsat en række initiativer.

På Læreruddannelsen i Skive, der organisatorisk hører til Campus Viborg, fik man 40 kvote 2-ansøgninger, hvilket er 14 færre end sidste år, og her har man konkret indført længere praktik end på øvrige læreruddannelser, ligesom det er blevet muligt – som det eneste sted i landet – at vælge fagprofiler med fokus på miljø, udeliv og kreativitet.

”Vi arbejder også hele tiden på at udvikle det sociale studieliv, så det bliver så attraktivt for de studerende som muligt. Eksempelvis er der på Campus Viborg lavet tiltag med strikkeklub og brætspilscafé – som supplement til den legendariske fredagsbar,” fortæller Gitte Sommer Harrits.

Fakta: Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de videregående uddannelser, de har søgt ind på.

Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.

Ansøgningsfristen gennem kvote 1 er den 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Både kvote 2- og kvote 1-ansøgerne får den 28. juli 2023 besked på, om de er blevet optaget på en søgt videregående uddannelse.

Kontakter

For yderligere oplysninger og interview er det i dag nedenstående to uddannelsesdekaner hos VIA University College, der er til rådighed:


Uddannelsesdekan Susanne Tellerup. Mobiltelefon: 87 55 35 50. E-mail: sute@via.dk


Uddannelsesdekan Helle Kruuse-Andersen. Mobiltelefon: 87 55 23 47. E-mail:hkru@via.dk


Se skemaer med tal for årets kvote 2-søgning til VIAs uddannelser her:


www.via.dk/om-via/presse/kvote-2

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye