Business Wire

MI-LINEAGE-LOGISTICS

Del
Lineage Logistics imødekommer stigende efterspørgsel og udvider køleanlæg i Aarhus

Lineage Logistics, LLC ("Lineage" eller "virksomheden"), en af verdens førende udbydere af temperaturstyrede industrielle REIT- og logistikløsninger, åbner officielt sit udvidede køleanlæg på Aarhus Havn 15. marts og styrker dermed sit netværk af vigtige havneplaceringer. Det forbinder effektivt kunderne mellem markederne for især fisk og skaldyr i Nordatlanten til resten af verden.

Lineage har øget sin kapacitet betydeligt på anlægget på Aarhus Havn. Udvidelsen giver 18.000 nye pallepladser, hvilket resulterer i alt 27.500 pallepladser – og der er plads til yderligere udvidelse for at imødekomme kundernes behov. Den øgede kapacitet opbevarer kundernes produkter på et centralt sted, der forbinder import og eksport af fisk og skaldyr samt forbinder Grønland og Danmark med det globale marked. Anlægget i Aarhus er udstyret til at håndtere mange typer fødevarer, men har specialiseret sig i modtagelse, håndtering og eksport af fisk og skaldyr, svinekød og mejeriprodukter.

"Aarhus er endnu en strategisk havneplacering, der kan fungere som gateway for Lineages kunder til markeder i hele verden. Lineage fortsætter med at investere der, hvor vi mener, at vi kan give vores kunder den bedste end-to-end-logistikløsning. Vi er stolte over at åbne det udvidede varehus på Aarhus Havn, som er en vigtig forbindelse til Norden og en stærk partner i vores engagement i en mere effektiv forsyningskæde," siger Carsten Wolf, Regional Vice President, Nordics, hos Lineage Logistics.

Det udvidede anlæg repræsenterer det eneste kølelager, der er placeret på selve havnen, og det giver Lineage-kunder adgang til et vigtigt indgangspunkt til det danske marked, idet en betydelig del af de danske forbrugsvarer kommer ind via havnen, og dansk eksport sendes via havnen til resten af verden. Aarhus Havn er den eneste havn i Danmark, hvor de største containerskibe kan lægge til kaj. Opgraderingen af anlægget og havneinfrastrukturen forbinder flere forsyningskæder og gør det muligt for Lineages kunder at lade deres produkter blive i havnen, før de transporteres videre til deres endelige destination – hvilket sikrer varernes sikkerhed og reducerer transportomkostningerne.

"Jeg er utrolig glad for at Lineage nu har valgt at øge sin investering i frysekapacitet markant på Aarhus Havn. Det er med til at understrege Aarhus Havns position som et yderst vigtigt distributionsled i håndtering af fryse- og kølegods – ikke blot til Danmark, men til Norden, Europa og resten af verden. Siden opkøbet af Lundsøe Køl og Frys i 2020 er det gået stærkt for både Lineage og Aarhus Havn, og jeg er sikker på, at vi i Aarhus fremover vil kunne øge andelen af anløb fra de arktiske stater og Norden til fordeling i resten af verden. Ved at satse på mere transport ad vandvejen understøtter vi bedst den grønne omstilling,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus og bestyrelsesformand for Aarhus Havn.

Anlægget er bygget med høj energieffektivitet og moderne standarder og er udstyret med Lineages bedste køleopbevaringsløsninger, der hjælper kunderne med at optimere deres forsyningskæder med henblik på hastighed og effektivitet. Det udvidede anlæg i Aarhus tilbyder løsninger inden for tolddeklarering, havnelogistik, sortering, forarbejdning og produktion og forbinder kunderne med et stærkt og voksende netværk, sådan at fødevarerne kan leveres med maksimal sikkerhed og effektivitet.

Aarhus er en del af Lineages netværk af mere end 400 køleanlæg på verdensplan. Det udvidede anlæg bygger på Lineages indtræden på det danske marked i 2020 med overtagelsen af Lundsøe Køl og Frys A/S, Super Frost Sjælland ApS, Coldstar ApS og Claus Sørensen A/S, der har anlæg over hele landet.

Om Lineage Logistics

Lineage Logistics er en af de førende udbydere af temperaturstyrede industrielle REIT- og logistikløsninger på verdensplan. Selskabet har et globalt netværk af over 400 strategisk placerede anlæg med en samlet kapacitet på over 56,6 millioner kubikmeter, som strækker sig over 20 lande i Nordamerika, Europa samt Asien og Stillehavsområdet. Lineage er branchens førende eksperter inden for end-to-end-logistikløsninger, har et uovertruffent netværk af varehuse, ligesom virksomheden udvikler og implementerer innovative teknologier. Dette hjælper med at øge distributionseffektiviteten, fremme bæredygtighed, minimere spild i forsyningskæden og vigtigst af alt, som Visionary Partner i Feeding America, hjælper det med at brødføde verden. I anerkendelse af virksomhedens førende innovationer og bæredygtighedsinitiativer blev Lineage opført som nr. 3 på 2022 CNBC Disruptor 50-listen, udnævnt til Deloitte US Best Managed Company i 2022, nr. 1 Data Science-virksomhed og 23. i alt på Fast Companys 2019-liste over verdens mest innovative virksomheder, ud over at være med på Fortune's Change the World-liste i 2020. (www.lineagelogistics.com)

Om Aarhus Havn

Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn og en vigtig adgang til det danske marked. Havnen er et økonomisk knudepunkt, hjemsted for ca. 200 virksomheder og en stærk jobskaber for lokalsamfundet og for Danmark. Havnen er også førende inden for bæredygtighed og har forpligtet sig til at gøre havneudvidelsen CO2-neutral.

For at se dette indhold fra cts.businesswire.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Se kildeudgaven på businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230315005625/da/

Information om Business Wire

Business Wire
Business Wire
101 California Street, 20th Floor
CA 94111 San Francisco

http://businesswire.com
DK
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye