Danmarks Idrætsforbund

Syv Skole OL-ambassadører er rollemodeller for over 30.000 børn

Del
Syv dygtige sportsudøvere fra hele landet er udvalgt som ambassadører for Skole OL 2023. To af disse kommer fra Aarhus – den 17-årige sølvvinder i NM i triatlon, Gustav Røn Buskov, og den 29-årige orienteringsløber og VM-bronzevinder, Jakob Ekhard Edsen.
Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023.
Foto: Eva Kristensen
Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023. Foto: Eva Kristensen

Hvad har en 19 -dobbelt danmarksmester i stangspring, en VM-bronzevinder i orienteringsløb og en sølvvinder i triatlon tilfælles? Først og fremmest at de alle er blandt de udvalgte syv ambassadører for Skole OL 2023.

Skole OL-ambassadørerne er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever og bakker hvert år børnene op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store finale den 13.-16. juni 2023.

”Vi er både glade og stolte over vores hold af Skole OL-ambassadører, som har sagt ja til at vise deres sport frem i børnehøjde og være ansigtet udadtil. Det er dygtige sportsudøvere, som viser børnene, at man kan, hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme. Og børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør,” siger projektleder på Skole OL, Janni Thrane.


Man skal være glad for det, man laver

17-årige Gustav Røn Buskov fra Aarhus er Skole OL-ambassadør for triatlon, som han har dyrket de seneste syv år. Trods sin unge alder kan han allerede skrive flotte resultater på cv’et, bl.a. guld i ungdoms-DM i 2021, sølvvinder i Nordisk Mesterskaberne 2022 – og nu også Skole OL-ambassadør.

”Da jeg startede til triatlon, var der ikke mange andre på min alder, der dyrkede det. Så jeg håber, at jeg som ambassadør kan inspirere andre og give min glæde ved sporten videre til børn og unge. Der er et virkeligt godt fællesskab inden for så lille en sport, og man lærer folk at kende på tværs af hele Danmark – og på tværs af niveauer,” siger han.

Hvis Gustav Røn Buskov skulle komme med ét råd til børn, der gerne vil være gode til triatlon, er han ikke i tvivl.

”Man skal være glad for det! For det tager mange timer at blive rigtig god, og så er det vigtigt, at man synes, at det er sjovt,” siger han.

Seksdobbelt danmarksmester, VM-bronzevinder – og Skole OL-ambassadør

Blandt ambassadørerne er også en genganger fra sidste års Skole OL – 6 x danmarksmester i orienteringsløb og VM-bronzevinder i Sprint Stafet 2018, Jakob Ekhard Edsen fra Aarhus.

”Jeg er stolt af at stille op som ambassadør for Skole OL igen i år og vise, hvad orienteringsløb kan. Det var en megafed oplevelse sidste år. Finalen i Billund var meget større, end jeg havde troet, og lokalstævnet i Mindeparken i Aarhus var simpelthen så sjovt. Børnene var så engagerede og rigtigt gode til at hjælpe hinanden. Den måde sport kan skabe fællesskab på, dét kunne man virkelig mærke,” siger Jakob Ekhard Edsen, som med egne ord er ”født ind i orienteringsløb”, som han har dyrket, siden han var helt lille.

”Orienteringsløb kan bare noget nyt hver eneste gang. Der er hele tiden nye områder at opdage og nye opgaver at løse. Det er en sport, der kræver, at man er god til at løbe, men også at man er god til at omsætte et kort til virkelighed,” fortæller 29-årige Jakob Ekhard Edsen, som til daglig arbejder som fysioterapeut i LøberLab i Aarhus.

I år kan eleverne til Skole OL prøve kræfter med atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon og – som noget helt nyt – cricket samt combat archery.

Skole OL er hele Danmarks olympiske aktivitet for skoleelever

Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0.-8. klasse og er funderet på de tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker fællesskabet i klasserne gennem mange forskellige sportsgrene til lokalstævner i hele landet. Og – hvis eleverne kvalificerer sig – til Skole OL-finalen i juni. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.


Faktaboks: Kort om Skole OL-ambassadørerne

Otte ambassadører med flotte resultater inden for hver deres sport, har takket ja til rollen som Skole OL-ambassadører. De møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og giver i det hele taget deres opbakning til alle de glade børn, der dyster i netop deres sportsgren. Se alle ambassadørerne her:

  • Atletik: Caroline Bonde Holm – bl.a. 19 x danmarksmester og nr. 4 til EM 2022
  • Triatlon: Gustav Røn Buskov – bl.a. guld i ungdoms DM 2021 og sølv til NM 2022
  • Bowling: Megan Gales Dicay – bl.a. 4 x danmarksmester og europamester til EM 2017
  • Bueskydning: Nellie Emanuelsen – bl.a. guld til ungdoms DM 2023
  • Dans: Errol Williamson – bl.a. 9 x danmarksmester og nr. 5 til VM 2022
    Orienteringsløb: Jakob Ekhard Edsen – bl.a. 6 x danmarksmester og bronze til VM Sprint Stafet 2018
  • Cricket: Isa Ansar – bl.a. spiller for ungdomslandsholdet, årets ungdomsspiller i KB 2021

Skolerne kan stadig nå at tilmelde sig Skole OL på www.skoleol.dk.

Kontaktinformation

  • Janni Thrane, projektleder på Skole OL, tlf. 28 86 84 02
  • Anja Ravn Heerwagen, kommunikationsansvarlig for Skole OL, tlf. 21 94 27 98

Nøgleord

Billeder

Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023.
Foto: Eva Kristensen
Skole OL-ambassadørerne bakker hvert år mere end 30.000 børn op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet og i den store Skole OL-finale den 13.-16. juni 2023. Foto: Eva Kristensen
Download

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye