DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Presseinvitation: Synteserapport fra FN’s Klimapanel, IPCC

Del
Invitation til pressemøde om IPCC’s synteserapport, der afslutter den samlede sjette hovedrapport, mandag den 20. marts kl. 14.15.

FN’s klimapanel (IPCC) udgiver sin endelige synteserapport om klimasystemer, klimatilpasning og reduktion af drivhusgasser.

I den anledning afholder Syddansk Universitet (SDU), Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) et fælles pressemøde i Fiolstræde i København mandag den 20. marts kl. 14.15.

Synteserapporten sammenstiller, opsummerer og præsenterer tværgående konklusioner fra tidligere delrapporter. Den markerer hermed den endelige afrunding af IPCC’s sjette hovedrapport. Rapporten er en videnskabelig hjørnesten, som vil danne grundlag for politiske forhandlinger og klimaforskning i de næste mange år.

Professor i klimaforandringer ved SDU Sebastian Mernild, chef for Nationalt Center for Klimaforskning på DMI Adrian Lema samt professor i klima og økonomi ved DTU Kirsten Halsnæs vil præsentere rapportens hovedresultater.

Sebastian Mernild og Kirsten Halsnæs har begge været hovedforfattere på to af delrapporterne i IPCC’s sjette hovedrapport. Adrian Lema er delegationsleder ved IPCC’s godkendelsessession, der startede mandag d. 13. marts. DMI er dansk kontaktpunkt for IPCC.

Pressemødet har et fagligt fokus. Politiske henvendelser skal rettes til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet på frkve@kefm.dk

Program for pressemødet:

  • Kl. 14:15-14:17: Velkomst ved Sebastian Mernild (2 min)

  • Kl. 14:17-14.27: Præsentation af rapportens hovedbudskaber om klimasystemet ved Sebastian Mernild, professor på SDU (ca. 10 min)

  • Kl. 14:27-14:37: Præsentation af rapportens hovedbudskaber om klimarisici og klimatilpasning ved Adrian Lema, afdelingschef for Nationalt Center for Klimaforskning på DMI (ca. 10 min)

  • Kl. 14:37-14.47: Præsentation af rapportens hovedbudskaber om reduktion af drivhusgasudslip svarende til Parisaftalens mål om en begrænsning af de globale temperaturændringer til 1,5 grader ved Kirsten Halsnæs, professor på DTU (ca. 10 min)

  • Kl. 14.47-15.00: Spørgsmål fra pressen til panelet

  • Kl. 15.00 - : Afrunding og bilaterale interviews

Pressemødet forventes at slutte kl. 15.00 med mulighed for efterfølgende interviews med panelets deltagere frem til 15.30.

Praktisk information:

Sted: Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København.

Pressen har adgang til lokalet fra kl. 13.00.

Kontaktperson:

Tilmelding og praktiske spørgsmål: Journalist ved SDU Climate Cluster Birgitte Svennevig, birs@sdu.dk / 27 59 86 79

Journalister, der ønsker en samlet ekspertliste, bedes henvende sig på presse@dmi.dk

Kontakter

Information om DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Lyngbyvej 100
1610 København Ø

http://www.dmi.dk

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.

Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.

Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye