Husleje ApS

Husleje i København for større lejemål stiger med mere end 5% på 3 mdr

Del
Særligt de større lejemål er steget væsentligt i pris, specielt de sidste par måneder. Husleje.dk følger mere end 25.000 annoncerede lejemål i realtid, og der sker meget på markedet i de sidste par måneder

Salgsmarkedet og lejeboligmarkedet ligger i krig med hinanden. Købere vil ikke acceptere den markant højere "boligbyrde", som er opstået trods lavere priser på boligmarkedet, men som opvejes af markant dyere finansiering. 

Således mødes køber og sælger på lejeboligmarkedet i stedet, hvilket har ført til betydeligt højere husleje, særligt på lejligheder over 100m2. 

Vi har undersøgt vores data i København, og svaret er entydigt - lejen for de større lejemål trodser nuværende inflation og fortsætter op ad i et voldsomt tempo. På de sidste 3 mdr. er udbudslejen steget mere end 5% for lejemål over 100m2 i Københavns Kommune. 

En stigning der ikke er set tidligere på så kort tid. 

Vores analyser viser dog svaghed på lejeboligmarkedet, med stigende liggetider og udbud. I vores optik skal enten boligpriser eller rente ned, før vi når en mere stabil situation på boligmarkedet. Med de seneste inflationstal, må det forventes at centralbanker fortsætter renteforhøjelser, uanset uro i regionale banker i USA og således forventer vi faldende boligpriser. Det kan være med til, på mellemlang sigt, at tøjle huslejen i København. 

Hvem er Husleje.dk 
Husleje.dk anvendes dagligt af investorer, kommuner og private aktører til at fastsætte lejen for private lejemål. I samarbejde med SAPU.dk leverer Husleje.dk opdateret data på privatejet lejeboliger fra hele landet, i realtid. 

Husleje.dk har fulgt 95% af alle lejebolig annoncer på det private marked for lejeboliger, siden 2020 og har således uvurderlig data om udviklingen i lejebolig priser på tværs af landet. Et uvurderligt værktøj for alle der arbejder med udlejning af fast ejendom og med SAPU som partner, også en kompetent juridisk rådgivning om lejefastsættelse under hensyntagen til de gældende bestemmelser om lejeregulering i Lov om Leje. 

Nøgleord

Kontakter

Mark JensenDirektør

Mark Jensen har siden 2009 drevet bl.a. SAPU.dk og medvirket til fødslen af Investering og Studiebolig A/S og Husleje ApS. Udpræget erfaring om udlejning af privat bolig i DK både som investor og som privat udlejer.

Tlf:40282836markjensen@husleje.dk

Links

Information om Husleje ApS

Husleje ApS
Sophie Magdelenes Vej 3a 1.th
3460 Birkerød

http://husleje.dk

Hvordan laver vi vores statistik over huslejen? 

Vores mål med husleje.dk er at give et retvisende billede af udbudspriserne på private lejemål over hele Danmark. Til dette formål indhenter vi udvalgte informationer om boliglejemål fra en række forskellige kilder. I praksis bliver udlejning af fast ejendom ikke registreret noget centralt sted, og derfor er opgaven forholdsvis vanskelig da vi må samle data sammen fra mange forskellige lokationer, for dels at have tilstrækkelig data til at kunne give et statistisk repræsentativt billede og dels for at ramme så bredt som muligt. 

Data tages fra lejemål, der udbydes af både privat personer, boligselskaber, pensionsselskaber og en række andre private aktører. 

Vi henter data dagligt eller ugentligt afhængig af kilden, og hver gang vi har hentet ny data bliver denne gennegået af vores algoritmer og "vasket" således at fejlindtastninger og anomaliteter sorteres fra. Fx. vil vi ikke medregne data på en lejlighed, der er angivet til at være mindre end 10 m2, da der i givet fald må være tale om noget andet end en egentlig lejlighed. 

Når data er renset, samles det i ensartede grupper og præsenteres statistisk.

Følg pressemeddelelser fra Husleje ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Husleje ApS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye