DI - Dansk Industri

OK23: Så tæt er vi på målet

Del
Overenskomster for 92,5 procent af medarbejderne på DI’s område er nu på plads efter intense forhandlinger i de seneste døgn. Forligsmanden har netop udsat de varslede arbejdsstandsninger med yderligere 14 dage, men forhandlingerne skrider planmæssigt frem, og DI vurderer, at alle forlig – på nær få udeståender - kan være i mål i løbet af få dage.

Der bliver hele tiden indgået nye overenskomstforlig blandt de omkring 500.000 privatansatte hos DI’s medlemsvirksomheder. Med 92,5 procent af aftalerne i mål, så kan forligsmanden forhåbentligt inden længe udarbejde en samlet pakke til urafstemning blandt de ansatte i private virksomheder.

- Efter gennembrudsforliget med CO-industri den 19. februar er det gået fremad med forligene i godt tempo, og vi har planlagt forhandlinger af de sidste overenskomster i de kommende dage. Der er god mulighed for, at vi på nær få udeståender når i mål i løbet af få dage, fortæller DI’s viceadm. direktør Kim Graugaard.

Dansk Industri skal forhandle omkring 220 overenskomster, hvilket samlet udgør cirka 65 procent af Dansk Arbejdsgiverforening målt på lønsum. DI og CO-industri indgik den første gennembrudsoverenskomst 19. februar for mindstelønsområdet. Den blev efterfulgt af en gennembrudsoverenskomst for normallønsområdet den 2. marts, da DI og 3F Transport nåede en aftale.

De to overenskomster sætter rammerne generelt og er dermed afsæt for de øvrige overenskomstaftaler, hvor hovedparten nu er underskrevet.

- Det, vi mangler nu, er overskueligt. Så jeg håber, at forligsmanden sammen med DA og FH kan påbegynde arbejdet med at udarbejde et samlet mæglingsforslag i løbet af nogle dage, siger Kim Graugaard.

Forligsmand Jan Reckendorff valgte som nævnt mandag for anden og sidste gang at forlænge fristen for at indgå overenskomstaftaler med yderligere 14 dage til 29 marts.

- Jeg opfordrer alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er opnået forlig, til at fremskynde forhandlingerne mest muligt med henblik på en afklaring, skriver forligsmanden i en pressemeddelelse.

Han skal senest torsdag 16. marts orienteres om status på forhandlingerne om fornyelse af overenskomster. Fredag mødes han med DA og FH.

Følg os på:

    

Kontakter

Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 22363138, larb@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny global undersøgelse: Mening på arbejdet stiger for andet år i træk – de unge scorer fortsat lavest22.5.2024 14:37:16 CEST | Pressemeddelelse

Det er blevet mere meningsfyldt at gå på arbejde, viser nye tal fra Voluntas. Det er andet år i træk, at scoren for meningsfuldt arbejde stiger, efter flere år med fald. Ifølge den globale undersøgelse 'Meningsfuldhed på Arbejdet 2024', foretaget af det danske rådgivningsfirma Voluntās, er følelsen af mening på jobbet steget fra 73 i 2023 til 74 i 2024. - Vi er nu for alvor kommet ud af pandemien, der udgjorde et historisk lavpunkt, hvad angår den mening, vi mennesker oplevede i vores arbejde. Vi begynder at mærke et stærkere tilhørsforhold og ser et tydeligere formål med det vi laver, idet vi igen kan forholde os fysisk til vores arbejdsplads, vores kollegaer og det produkt, vi i sidste ende hver især bidrager til. Men vi er bestemt ikke i mål og mange organisationer er stadig ved at finde sig til rette i en virkelighed, hvor både arbejdsformer og indstillingen til selve arbejdets plads i livet, har forandret sig fundamentalt, siger Nicolai E. E. Iversen, Chief Philosophy Officer hos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye