Kongernes Samling

Musikalsk rejse med Kongehusets ceremonimester på Koldinghus

Del
Kongehusets ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær, løfter sløret for sin karriere fra soldat til ceremonimester ved en koncert med Prinsens Musikkorps på Koldinghus.
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær 
Foto: Steen Brogaard
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær Foto: Steen Brogaard

Det er de færreste uden for Kongehuset, der har deres egen march, men det har Kongehusets ceremonimester oberst, kammerherre Lasse Harkjær fra sin tid som chef for Den Kongelige Livgarde.

Marchen er et musikalsk portræt af ceremonimesteren og giver bl.a. musikalske mindelser om hans udsendelser til Afghanistan. Det kan man bl.a. høre mere ved den koncert, som ceremonimesteren er konferencier ved onsdag 22. marts 2023 kl. 16.00 på Koldinghus.

Ved denne koncert tager Lasse Harkjær publikum med på en musikalsk rejse gennem sin karriere fra soldat til ceremonimester. Lasse Harkjær blev indkaldt samme dag, som Elvis døde, hvilket satte sig sine spor i den unge soldat, der som barn havde spillet trompet i det lokale FDF-orkester (Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund). Her var Haydns trompetkoncert en af favoritterne. FDF-baggrunden var senere en god ballast at have med i de år, han var formand for Forsvarets Musiktilsyn. Siden førte karrieren bl.a. til udstationeringer både på Cypern og i Afghanistan.

En ceremonimester har blandt andet ansvar for at planlægge og afvikle fester, nytårskure og officielle besøg hos hoffet. Publikum kan derfor også glæde sig til at høre Harkjær fortælle om sit arbejde i Kongehuset – bl.a. om forberedelserne, der går forud for de famøse gallatafler. Alt sammen vil naturligvis blive illustreret med musik spillet af Prinsens Musikkorps.

FAKTABOKS - HVAD ER EN CEREMONIMESTER
Ceremonimester er en funktion, som ved det danske hof kendes allerede fra før enevælden. Etikette og ceremoniel har gennem tiderne været en vigtig del af regentens virksomhed og tjente især under enevælden til at underbygge kongens position og prestige. I dag har ceremonimesteren fortsat de samme opgaver som dengang, f.eks. planlægning og afvikling af hoffets festarrangementer, nytårskure, udenlandske statsoverhoveders officielle besøg osv.

Konferencier: Lasse Harkjær, Kongehusets ceremonimester, oberst, kammerherre

Dirigent: Peter Ettrup-Larsen

PRAKTISK
Hvornår: 22. marts kl. 16.00-17.15
Hvor: Koldinghus
Pris: 150 kr. og 50 kr. for medlemmer af Museumsklubben.

Kontakter

Billeder

Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær 
Foto: Steen Brogaard
Ceremonimester, oberst og kammerherre Lasse Harkjær Foto: Steen Brogaard
Download
Prinsens Musikkorps kan opleves på Koldinghus 22. marts.
Prinsens Musikkorps kan opleves på Koldinghus 22. marts.
Download

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Samtalesalon med modeikon Lotte Freddie på Koldinghus7.6.2024 15:03:14 CEST | Pressemeddelelse

Kom helt tæt på H.K.H. Prinsesse Benediktes gallakjoler, når Koldinghus inviterer til samtalesalon med mode-ikonet Lotte Freddie onsdag 19. juni kl. 17.00. Her vil hun sammen med museumsinspektør ved Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen, tage på en stil-historisk tour-de-force gennem de sidste fire årtiers mode fortalt gennem Prinsessens enestående rober, skabt af den kendte modeskaber Jørgen Bender (1938-1999).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye