Ombold

Nyt stærkt samarbejde om fodbold for socialt udsatte i Randers Kommune

Del
Mennesker i udsatte positioner er sjældent en del af foreningslivet i traditionelle foreninger. Men nu har et nyt samarbejde i Randers set dagens lys, og her er det altoverskyggende mål at udbygge fodboldfællesskabet blandt udsatte og sårbare randrusianere og inkludere dem i Dronningborg Boldklub Fodbold.

Børn og voksne dribler hver dag rundt på fodboldbanerne i landets fodboldklubber, og både på og udenfor banen kan de glæde sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Men det er sjældent, at mennesker, der fx er ramt af hjemløshed eller har et misbrug, er en del af dette fællesskab.

Det skal der laves om på i Randers. SAMForeningen, Dronningborg Boldklub og Randers Kommune har nemlig indgået et samarbejde med DBU, DBU Jylland og OMBOLD om at udbygge og udvikle fodboldfællesskabet for mennesker i udsatte positioner, som SAMForeningen indtil nu har stået bag. Denne fodboldtræning bliver nu til en officiel OMBOLD-træning.

- Det nye samarbejde vil uden tvivl kunne styrke vores fællesskab med andre OMBOLD-hold og skabe kendskab og relationer til Dronningborg Boldklub. På sigt kan det forhåbentlig betyde, at nogle af vores spillere kan blive en del af klubben. Jeg ved, at nogle af spillerne selv har et stort ønske om det, og hvis de gradvis får kendskab til klubben, er jeg fortrøstningsfuld i forhold til mulighederne, fortæller Allan Madsen fra SAMForeningen.

Et imødeset samarbejde

Samarbejdet går helt konkret ud på at rekruttere flere spillere, forbedre træningen, deltage i flere OMBOLD-arrangementer, udvikle det sociale fællesskab og vigtigst af alt at inkludere spillerne i Dronningborg Boldklub på tilpassede eller ordinære hold eller som frivillige. 

Dronningborg Boldklub er en fodboldklub, hvor social ansvarlighed er en tydelig del af klubbens DNA. Derfor skulle klubben heller ikke bruge meget betænkningstid, da de fik præsenteret muligheden for at gøre en positiv forskel for nogle af Randers’ udsatte og sårbare borgere. 

- Som klub ser vi meget frem til samarbejdet med Ombold, SAM foreningen og DBU. For os som klub er det vigtigt at vi hele tiden udvikler os, og tør udfordre det ”traditionelle”. Vi ser stort potentiale i samarbejdet og ser det som et kæmpe løft for klubben at indgå i projektet. Samtidigt ser vi det som første step i forhold til at invitere flere borgere ind i vores fodboldfællesskab i Dronningborg Boldklub, siger formand i Dronningborg Boldklub, Rene Bauer

En del af en målrettet kommunal strategi

Hos Randers Kommune er samarbejdet med SAMForeningen, Dronningborg Boldklub og OMBOLD første synlige bevis på, at kommunen har indgået en såkaldt velfærdsalliance medDBU.

”Vi vil udvikle fodbolden på både bredde- og eliteniveau i Randers Kommune. Nye målgrupper og nye måder at være sammen om fodbolden på kan både sikre fællesskabet og sundheden. Det er en udvikling, som kommunen gerne vil facilitere i tæt samarbejde med vores mange idrætsforeninger, skoler, institutioner – og i det hele taget alle der ønsker at bidrage positivt til udviklingen,” siger Louise Høeg, der er formand for kommunens Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalg.

DBU´s Velfærdsalliancer er målrettede kommunale samarbejder, der netop skal sikre gode rammer for udvikling af fodbolden.

Et godt samarbejde er vejen til succes
Samarbejdet om OMBOLD-træningen i Randers er derudover en del af projekt ’Inklusion i fodbold Danmark’. Her er målet at inkludere målgruppen i det lokale foreningsliv – enten som spiller eller som frivillig i en passende rolle i klubben, og hvis det skal lykkes, er det vigtigt, at alle aktører er klar på at byde ind.

- SAMForeningen har bygget et stærkt fundament i Randers, som vi ser frem til at arbejde videre med. Men hvis vi skal lykkes med at skabe glæde for endnu flere mennesker i udsatte positioner og inkludere dem i den lokale fodboldklub, er det essentielt, at vi har et tæt samarbejde med kommunen, den sociale aktør og fodboldklubben. Det har vi i Randers, og derfor har vi gode forudsætninger for at lykkes med en succesfuld udbygning af fodboldfællesskabet for de udsatte borgere i Randers, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er, at mindst 360 personer, der fx kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller psykisk sårbarhed, bliver en del af fodboldklubberne i 12 kommuner inden udgangen af 2024.

Det langsigtede mål er, at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så mennesker i udsatte positioner får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark.

Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark

Mere information

OMBOLD-holdet træner to gange om ugen i indendørshallen, Nørrevangsskolen, Glentevej 15, 8930 Randers:

  • Mandag: 16.30 – 17.30
  • Onsdag: 16.00 – 17.00

Kontakter

Billeder

Information om Ombold

Ombold
Ombold
Holmbladsgade 120, 3.
2300 København S

+45 61 28 11 49http://ombold.dk/

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye