Ny årlig mærkedag skal styrke danske virksomheders kamp mod cyberkriminalitet

Del
Danmark får sin første cybersecurity-dag. Det sker, når Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv inviterer studerende, erhvervslivet og offentligheden indenfor for at fortælle om kampen mod cyberkriminaliteten.
Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv sætter cybersikkerhed på dagsordenen, når Danmarks første cybersecurity-dag løber af staben i dag den 15. marts.
Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv sætter cybersikkerhed på dagsordenen, når Danmarks første cybersecurity-dag løber af staben i dag den 15. marts.

Det danske væksteventyr har mulighed for at udvikle sig til et mareridt. Med et fortsat stigende trusselsbillede som følge af Ruslands invasion af Ukraine kombineret med et nyt EU-krav, der stiller historisk høje krav til virksomheders evne til at bekæmpe cyberkriminalitet, er det blevet svært at drive virksomhed i 2023.

For at sætte fokus på it-sikkerhed og hjælpe det danske samfund med at omstille sig til en ny, reguleret digital tidsalder har brancheforeningerne Dansk Erhverv og IT-Branchen slået sig sammen med TDC Erhverv, der er en af Danmarks førende virksomheder, når det kommer til cybersikkerhed. Resultatet er Danmarks første årlige cybersecurity-dag, der løber af staben onsdag den 15. marts.

”Vi står på en brændende platform. De seneste år har vi som samfund investeret massivt i digitalisering og transformation af hele vores samfund. Men undervejs på vækstrejsen har vi glemt at prioritere cybersikkerheden. Det gør os til et oplagt mål for cyberangreb. Derfor går vi nu sammen med Dansk Erhverv og TDC Erhverv i håbet om, at vi kommer vores nuværende efterslæb på cybersikkerhed til livs,” siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør hos IT-Branchen.

Dårlig cybersikkerhed er en farlig folkesygdom
De danske virksomheders udfordringer med cybersikkerheden kommer tydeligst til udtryk i virksomheder med under 250 ansatte. Her viser tal fra Erhvervsstyrelsen, at 40% har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil – og det har hackere opdaget.

Siden 2019 er hackernes forsøg på at infiltrere danske virksomheder steget med voldsomme 156%, og helt aktuelt viser rapporten ”It i virksomheder 2022” fra Danmarks Statistik, at 26% af alle danske virksomheder har oplevet brud på it-sikkerheden. Det er en stigning på langt over 100% sammenlignet med 2020.

”De her tal understreger en tendens, vi også oplever, hvor virksomheder har svært ved at følge med et markant forværret trusselsbillede med avancerede, hyppige, mere udspekulerede og komplekse cyberangreb. Vi er derfor nødt til at ændre vores mindset, så cybersikkerhed ikke længere er noget, vi først forholder os til, når uheldet er sket,” siger Nikolaj Juncher Wædegaard, Chef for Digital, Tele, Medier & Strategi hos Dansk Erhverv.

Tre konferencer på samme dag
Cybersecurity-dagen løber af staben onsdag den 15. marts. Konkret sker det på tre forskellige lokationer: i København på Aalborg Universitet, i Århus på INCUBA SciencePark, mens TDC Erhverv fra hovedkontoret i Teglholmen i København åbner dørene for studerende fra handels- og erhvervsskoler.

I løbet af dagen er det både muligt at opleve Danmarks første Digitaliseringsminister, Marie Bjerre, Center for Cybersikkerhed, Danmarks eneste professor i cybersecurity, Jens Myrup Pedersen og mange flere.

”Vores håb med Cybersecurity-dagen er at give danske virksomheder indsigt i, hvordan de bedst muligt ruster sig i et kapløb med tiden mod cyberkriminaliteten. Cybersikkerhed skal nemlig ikke ses som noget, der er ubelejligt. I stedet skal det ses som en forudsætning for at drive virksomhed, og en forudsætning for at opretholde offentlighedens tillid til, at de kan benytte digitale løsninger,” siger John Henriksen, direktør i TDC Erhverv.

Læs mere om Cybersecurity-dagen på dette link: https://tdc.dk/cyberdagen

Kontakter

Billeder

Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv sætter cybersikkerhed på dagsordenen, når Danmarks første cybersecurity-dag løber af staben i dag den 15. marts.
Dansk Erhverv, IT-Branchen og TDC Erhverv sætter cybersikkerhed på dagsordenen, når Danmarks første cybersecurity-dag løber af staben i dag den 15. marts.
Download

Information om TDC Erhverv

TDC Erhverv
TDC Erhverv
Teglholmsgade 1
2450 København SV

https://erhverv.tdc.dk/

Om TDC Erhverv
TDC Erhverv tilbyder en bred og dyb portefølje af løsninger inden for connectivity, digitalt samarbejde og relateret it-sikkerhed. Det betyder, at de kan dække de fleste virksomheders behov 360 grader – uanset størrelse eller kompleksitet. Kort sagt; TDC Erhverv forbinder og forener kunder, medarbejdere og omverden. Sikkert og stabilt. Det frigiver tid og skaber sammenhæng, overblik og nye digitale muligheder for såvel små som store, offentlige som private virksomheder i Danmark.

Læs mere om TDC Erhverv på tdc.dk.

Følg pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Erhverv

TDC Erhverv lancerer banebrydende løsning på cloudproblematik13.6.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sager som kritikken af Aula herhjemme, og det tyske datatilsyn, der har fastslået at myndigheders brug af Office 365 i Tyskland er ulovligt, har skabt store bekymringer både hos privat virksomheder og offentlige organisationer. For hvad gør vi i Danmark ved problematikken omkring brugen af cloudløsninger og opbevaring af data udenfor EU? Det har TDC Erhverv som de første nu fundet løsningen på, når de lancerer en ny og innovativ platform under navnet TDC Erhverv CloudKey™. Med den nye platform sikres ikke blot beskyttelse af brugernes data, men også at de store cloudløsninger fortsat kan bruges. Dermed vil tidligere investeringer i cloudteknologi og løsninger ikke gå tabt.

TDC Erhverv samler sine aktiviteter og løsninger mod erhvervsmarkedet under ét navn6.6.2023 13:01:37 CEST | Pressemeddelelse

TDC Erhverv vil fremover udelukkende markedsføre sig under navnet TDC Erhverv, og dermed udgår navnet NetDesign. Sammenlægningen er en naturlig udvikling, hvor et hastigt voksende marked for digital infrastruktur, samarbejdsløsninger og it-sikkerhed kalder på end-to-end leverandører, hvilket understøttes af at flere og flere kunder efterspørger samlet leverance og ikke mindst service, kvalitet og support.

Ny stærk sikkerhedsløsning til SMV’er: TDC Erhverv lancerer indbygget internetfilter5.9.2022 11:53:42 CEST | Pressemeddelelse

TDC Erhverv tager i dag et banebrydende skridt mod at højne den generelle it-sikkerhed blandt danske virksomheder, hvor særligt SMV’erne er udsatte. Som den første og førende B2B-teleudbyder i Danmark tilbyder TDC Erhverv nu et integreret DNS-sikkerhedsfilter som standard i alle internetløsninger. Dermed bliver små- og mellemstore virksomheder bedre beskyttet mod de tiltagende phishing- og ransomwareangreb helt uden ekstra beregning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum