Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klimaministermøde afholdes i Danmark

Del
Danmark er vært, når ministre fra hele verden starter processen frem mod COP28. Det sker ved Copenhagen Climate Ministerial, som afholdes d. 20.-21. marts.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen sidder for bordenden og byder velkommen, når omkring 50 ministre og ledere fra hele verden mødes for at tage de første skridt frem mod FN’s klimatopmøde COP28 i december.

Danmark er blevet bedt om at afholde mødet af den nuværende og den kommende COP-præsident fra hhv. Egypten og Forenede Arabiske Emirater, og det bliver det første møde i årets COP-proces. Dan Jørgensen siger:

”Det er et kæmpe skulderklap til Danmark, at vi nu for andet år i træk er blevet bedt af de respektive COP-formandskaber om at planlægge og gennemføre et så vigtigt møde. Ud over at vi selvsagt gerne vil biddrage til, at COP-processen ender med positive resultater for klimaet, er det også godt for vores land. VI ønsker at være et foregangsland i den globale grønne omstilling, og så er der næppe bedre lejligheder til at vise danske løsninger end denne.”

”Det er essentielt for klimaet at vi får ambitiøse resultater på dette års COP-møde. Der skal reduceres markant i udledningerne af drivhusgasser, og verdens fattigste lande skal have mere økonomisk hjælp til den grønne omstilling og til at tilpasse sig de klimaforandringer, der allerede nu mærkes negativt.”

Ministrene skal på Copenhagen Climate Ministerial diskutere implementeringen af resultaterne fra sidste års klimatopmøde i Sharm el-Sheikh og samtidig sætte kursen frem mod COP28 i de Forenede Arabiske Emirater.

Det er første gang siden COP27 i Sharm el-Sheikh, at klimaministre og fremtrædende politiske stemmer samles for at diskutere de centrale emner, der også vil være omdrejningspunkt for COP28. Den nuværende egyptiske COP-præsident Sameh Shoukry vil dele formandskabet på mødet med den tiltrædende COP-præsident Sultan Ahmed al-Jaber fra de Forenede Arabiske Emirater, ligesom FN’s klimachef Simon Stiell også har meldt sin deltagelse. Dan Jørgensen siger:

”Det er en hovedprioritet for Danmarks klimadiplomati at være med til at sætte dagsorden og samtidigt agere brobygger mellem forskellige lande i de internationale forhandlinger. Derfor er jeg selvfølgelig kisteglad for denne mulighed, og jeg vil da ikke lægge skjul på at det ville være ret fantastisk, hvis det kunne blive en årligt tilbagevendende begivenhed at processen frem mod årets COP-møder altid startede i København.”

Mødet vil involvere både plenum- og breakout sessioner, hvor de overordnede temaer bliver klimatilpasning, klimafinansiering, tab og skader og reduktionsindsatsen, samt det ’globale stocktake’ som afsluttes på COP28. Det globale stocktake er en del af Parisaftalens ambitionsmekanisme og skal gøre status på implementeringen af Parisaftalen med henblik på at vurdere de fælles fremskridt mod at nå aftalens langsigtede målsætninger. 

Deltagerne på mødet kommer også til at spise middag i det kongelige teaters Skuespilhus med H.K.H. Kronprinsen.  

Der afholdes en baggrundbriefing for journalister om Copenhagen Climate Ministerial med Danmarks klimaambassadør Tomas Anker Christensen torsdag d. 16. marts kl 16-17 hos International Press Center på Skindergade 7, 1.sal, i København. Tilmeldinger skal sendes til ipc@umipc.dk. Oplys navn, medie og kontaktinformation.

Pressehenvendelser kan rettes til Lisa Christensen på limch@kefm.dk

Nøgleord

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Forbrug og produktion skal følges ad: Køreplan for energieffektivitet er landet11.6.2024 11:04:08 CEST | Pressemeddelelse

Energieffektive løsninger kan reducere det fossile energiforbrug, understøtte forsyningssikkerheden og sænke energiomkostningerne for forbrugere og virksomheder. I dag har regeringen præsenteret en køreplan for energieffektivitet, der bl.a. viser vejen til, hvordan Danmark vil opfylde EU’s energisparekrav, og giver et overblik over den kommende proces for implementering af bygningsdirektivet. Køreplanen skal også brede dagsordenen ud over sektorer og bidrage til, at vi bruger energien smartere og med omtanke.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye