Ingeniørforeningen, IDA

It-kriminelle lurer i kulissen når årsopgørelsen kommer

Del
It-sikkerhedsekspert opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på falske beskeder fra SKAT.

Frigivelsen af årsopgørelsen fra SKAT er en af de begivenheder, der aktiverer flere danskere end de største sportsbegivenheder, men det betyder også, at de it-kriminelle ligger på lur lige om hjørnet.

Sådan lyder advarslen fra it-sikkerhedsekspert i Ingeniørforeningen, IDA, Jørn Guldberg, der opfordrer danskerne til at være ekstra opmærksomme på diverse fuptiltag fra de it-kriminelle hen over weekenden.

”Når der er en mulig udsigt til, at den enkelte kan få penge tilbage, og tusindvis af danskere gladeligt sidder i kø i timevis for at tjekke årsopgørelsen, vil paraderne også være sænket. Dermed falder man nemmere i, når de it-kriminelle sender e-mails og sms’er, der forsøger at ligne officielle meddelelser fra SKAT”, siger han.

Ifølge Guldberg er de it-kriminelle ikke længere kun amatører i en mørk kælder, men er nu velinformerede og arbejder professionelt og struktureret.

”De it-kriminelle er blevet meget dygtigere med tiden. Hvor det før var halvdårlige kopier af firmaers eller myndigheders logoer og tekster fyldt med stavefejl, ser angrebene mere ægte ud i dag, og det er derfor lettere at falde i fælden. Det er efterhånden en hel industri, vi taler om. De er svære at spore, men vi har en formodning om, at det er internationale karteller, der har det her som deres indtægt”, siger han

En af de mest udbredte metoder er "phishing". Her forsøger de it-kriminelle at få folk til at sende oplysninger over sms, telefon eller e-mail. Men Jørn Guldberg understreger, at SKAT aldrig beder borgere om at afgive personoplysninger eller bankkonto- eller betalingskortoplysninger.

”Desuden skal man ikke klikke på eventuelle links i disse mails eller sms’er, der angiveligt kommer fra SKAT. Det smarteste er, at man tålmodigt bliver i køen på skat.dk, hvis man ikke kan vente til næste uge”, siger Jørn Guldberg.

Nøgleord

Kontakter

Jørn Guldberg, it-sikkerhedsekspert for IDA, telefon 31 33 42 04
Ulrik Frandsen, presserådgiver i IDA, telefon 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye