3byggetilbud.dk

Rekordregn betød stor efterspørgsel på kloakmestre: Sådan sikrer du dig

Del
Januar 2023 var en særdeles våd måned. Faktisk er måneden den vådeste januar nogensinde siden målingerne blev sat i gang i 1874. Som følge af de store regnmasser fik mange boligejere vandskader at se til – det vidner tal fra 3byggetilbud.dk om. Men mange bekymrer sig ikke om vandskader, før de er sket, erfarer Unik Anlæg ApS, der er ekspert i bl.a. kloakarbejde og omfangsdræn.
Store nedbørsmængder betyder mange belastede kloakker.
Store nedbørsmængder betyder mange belastede kloakker.

Tal fra 3byggetilbud.dk vidner om, at mange boliger ikke har kunne håndtere de store regnmasser vi fik i januar i år – der tikkede nemlig mange vandskade-relaterede henvendelser ind. Sammenligner man de første 10 dage af januar 2023 og samme dage sidste år, har hele 133 procent flere efterspurgt at få lagt omfangsdræn rundt om boligen.

Når hele januar 2023 og januar 2022 sammenlignes, så er der sket en fordobling i antallet af forespørgsler på kloakmestre i hovedstadsområdet – det viser tal fra 3byggetilbud.dk.

”Nedbørsmængder af den kaliber, som vi har startet året ud med, har i den grad kunne mærkes på vores henvendelser. Og det kan også ses i vores data,” fortæller Maria Carlsen, der er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Boligejere gider ikke sikre sig, før skaden er sket

Belastede kloakker og våd, mættet jord, der ikke kan håndtere mange større regnskyl, er to hyppige årsager til vandskader. Men den gode nyhed er, at det er muligt at sikre boligen. Erfaringen hos Unik Anlæg ApS er dog, at mange ikke gider sikre sig.

”Mange har den holdning, at kommer der f.eks. vand i kælderen, så dækker forsikringen – men forsikringen dækker ikke alle omkostninger. Men den holdning gør altså, at mange ikke vedligeholder eller sikrer sig,” forklarer Lars Årsberg.

Bl.a. et højvandslukke og et omfangsdræn kan sikre boligen. Men ser man på 3byggetilbud.dk’s øgede efterspørgsel på at få omfangsdræn, tegnes dette billede: Boligejere sikrer sig, efter skaden er sket.

Sikr boligen og vedligehold kloakken

Opfordringen fra den rutinerede kloakmester er derfor klar: vedligehold kloakken. For gør man som boligejer ingenting for at beskytte boligen, kan der hurtigt opstå vandskader og det kan blive en dyr affære.

Men sikrer man sin bolig, mindsker man risikoen for vandskader:

”Vi anbefaler, at folk tilser sine brønde minimum en gang årligt. Og man kan selv se, om brønden skal renses. Og det kan man godt selv gøre med en kloakrenser,” fortæller Lars Årsberg.

Nøgleord

Kontakter

Maria CarlsenKommunikationschef3byggetilbud.dk A/S

Presse- og kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk A/S, der også står bag Andelsportal.dk og Energihjem.dk

Tlf:26740636mac@3byggetilbud.dk

Billeder

Store nedbørsmængder betyder mange belastede kloakker.
Store nedbørsmængder betyder mange belastede kloakker.
Download

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk og Andelsportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.700 håndværker-firmaer. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Se vinderne: Her er håndværkerne med de bedste kundeoplevelser20.3.2024 16:00:04 CET | Pressemeddelelse

Traditionen tro tildeler 3byggetilbud.dk, landets største opgaveformidler, titlerne som årets elitehåndværkere. Vinderfeltet består af 15 forskellige firmaer, der er kåret som vindere inden for hver deres fagkategori. De er nøje udvalgt blandt 3byggetilbud.dks mere end 1.600 tilknyttede håndværkerfirmaer og på baggrund af de knap 65.000 henvendelser portalen modtog sidste år. Den helt store pris som årets Elite-Håndværker 2024 går til NORHS BYG ApS fra Greve.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye