DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Gentofte kåret som én af årets bedste ungdomskommuner

Del
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd kårer Gentofte Kommune til at være blandt landets bedste kommuner at være ung i. Det er særligt arbejdet med demokratisk inddragelse af ungdommen, der har sikret Gentofte 2. pladsen til kåringen af Årets Ungdomskommune 2023.

Gentofte Kommune har landet en 2. plads i kampen om at blive Årets Ungdomskommune 2023. Det er DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, der står bag prisen, som hvert år uddeles til den kommune, der gør noget helt særligt for det gode ungdomsliv i kommunerne.

Gentofte Kommune får topplaceringen, fordi de har kørt en målrettet valgdeltagelsesindsats. Selvom man i Gentofte i forvejen har en rigtig flot valgdeltagelse blandt unge, gør man et stort kontinuerligt arbejde med at genvinde den demokratiske interesse for hvert valg. I 2022 valgte rekordmange unge f.eks. at tilmelde sig som valgtilforordnede.

Derudover har dommerpanelet været imponerede over kommunens arbejde over en længere årrække, hvor Gentofte hvert år viser et stort engagement på ungeområdet, både hvad omhandler fritid, trivsel og demokrati. Gentofte var f.eks. Årets Ungdomskommune 2015, og man har i dommerpanelet lagt stor vægt på, at Gentofte repræsenterer både kontinuitet og nytænkning.

Gentofte tilbyder f.eks. gratis psykologsamtaler til unge. Frivilligkoordinatoren faciliterer at unge og frivillige mødes om fx lektie- og eksamenshjælp, socialt samvær og fælles interesser, og i samarbejde med ungdomsuddannelserne har Gentofte Kommune udviklet et katalog, der giver overblik over, hvor og hvordan unge kan få hjælp og støtte. Det er blot nogle af eksemplerne på, hvordan Gentofte skaber stabile rammer for en kontinuerlig og målrettet ungeindsats på trivselsområdet.

Gentofte gør ligeledes meget for at have en stor nutidig viden på ungeområdet i kommunen. Det gør de bl.a. ved at lave årlige ”ungeprofilundersøgelser”, samt hvert fjerde år lave ”Ungdomsprofil Gentofte kommune” i samarbejde med Center for Ungdomsforskning. Her bidrager tusindvis af unge med viden, som kommunen bruger til at skabe en målrettet indsats på ungeområdet.

Christine Ravn Lund, forkvinde for DUF og en del af årets dommerpanel, udtaler:

”Gentofte vandt Årets Ungdomskommune 2015, og var tæt med i opløbet i år. I Gentofte Kommune har man virkelig formået at finde initiativer, der virker, og så blive ved i det lange træk. Selvom det går godt, har man ikke bare sluppet tøjlerne og sagt at så var det fint. Man er blevet ved med at arbejde for en fed ungdomskommune, og det er også lykkes for dem. Det er virkelig flot gået.”

Borgmester i Gentofte Kommune Michael Fenger (K) tilføjer:

”Det er virkelig et stort skulderklap, at vi ligger helt i toppen i forhold til vores unge. Siden vi blev kåret til Årets Ungdomskommune i 2015 har vi målrettet fortsat vores arbejde på ungeområdet. Det har især handlet om, at unge skal være med til at tage beslutninger, der vedrører dem selv, de unges mulighed for gode fællesskaber, og sidst et skarpt fokus på de unges sundhed og trivsel. Vi er på alle områderne i gang med et langt sejt træk med målrettede indsatser, som forankres lokalt sammen med de unge. Og en anerkendende kåring fra DUF bestyrker os bare i, at vi er på rette vej.”

Om prisen

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

Dommerpanelet består af Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF, Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning, Madeleine Steenberg Williams, forkvinde for Danske Gymnasieelevers sammenslutning og Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens kommune som var Årets Ungdomskommune 2022.

 
 
 

Nøgleord

Kontakter

DUFs pressetelefon

Henvendelser pr. SMS læses ikke. Send en mail til presse@duf.dk

Tlf:22109005presse@duf.dk

Information om DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Scherfigsvej 5
2100 København Ø

+45 3929 8888https://duf.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye