Billund Kommune

Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj

Del
Billunds nye daginstitution åbner 1. maj. Institutionen skal på sigt ligge i Travbyen, men da Travbyen stadig er ved at blive klargjort, åbner institutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund. Snart får forældre mulighed for at skrive sig på venteliste til daginstitutionen.
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune

Billunds nyeste daginstitution åbner snart. 1. maj tager daginstitutionen imod de første børn, og inden længe åbner ventelisten til institutionen.

Institutionen skal imødekomme et stigende behov for dagtilbudspladser i Billund, Børnenes Hovedstad – et behov som kun stiger i de kommende år, når der bliver bygget op imod 1000 nye boliger i Travbyen, midtbyen og de nye boligområder i Billund Syd.

Det er netop i Travbyen, at den nye daginstitution skal ligge i. Travbyen er dog stadig ved at blive klargjort, og derfor åbner daginstitutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund på Engdraget 8.

Når Travbyen er klar, flytter børn, forældre og medarbejdere samlet ud i Travbyen. Det sker forventeligt efter sommerferien. I Travbyen får institutionen placering i det nordvestlige hjørne, tæt på Skulpturstien.

”Det er attraktivt at flytte til Billund, og vi forventer endnu højere efterspørgsel på dagtilbudspladser i fremtiden. Derfor rykker vi nu på at etablere en ny daginstitution i Billund, så vi kan imødekomme behovet og skabe de bedst mulige rammer for børn og forældre i Børnenes Hovedstad, siger Bjarne Larsen, formand for Billund Kommune Børne- og Familieudvalg.

Snart åbner ventelisten til institutionen i Travbyen, så alle forældre i Billund får mulighed for at skrive deres barn op til en plads i institutionen. Åbningen af institutionen i Travbyen betyder, at ventelisten til Klatretræet i Børnenes Univers Billund lukker i en periode, for at tilgodese og sikre at indskrevne vuggestuebørn i Klatretræet kan blive i institutionen frem til skolestart.

Den nye daginstitution er en del af budgetforliget for 2023. Daginstitutionen i Travbyen er til en start en midlertidig løsning, men der er i budgettet afsat midler til at arbejde på at etablere en permanent institution fra 2026.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Hjemsted for Børnenes Hovedstad og en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye