Billund Kommune

Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj

Del
Billunds nye daginstitution åbner 1. maj. Institutionen skal på sigt ligge i Travbyen, men da Travbyen stadig er ved at blive klargjort, åbner institutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund. Snart får forældre mulighed for at skrive sig på venteliste til daginstitutionen.
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune

Billunds nyeste daginstitution åbner snart. 1. maj tager daginstitutionen imod de første børn, og inden længe åbner ventelisten til institutionen.

Institutionen skal imødekomme et stigende behov for dagtilbudspladser i Billund, Børnenes Hovedstad – et behov som kun stiger i de kommende år, når der bliver bygget op imod 1000 nye boliger i Travbyen, midtbyen og de nye boligområder i Billund Syd.

Det er netop i Travbyen, at den nye daginstitution skal ligge i. Travbyen er dog stadig ved at blive klargjort, og derfor åbner daginstitutionen i første omgang i midlertidige lokaler ved Børnenes Univers Billund på Engdraget 8.

Når Travbyen er klar, flytter børn, forældre og medarbejdere samlet ud i Travbyen. Det sker forventeligt efter sommerferien. I Travbyen får institutionen placering i det nordvestlige hjørne, tæt på Skulpturstien.

”Det er attraktivt at flytte til Billund, og vi forventer endnu højere efterspørgsel på dagtilbudspladser i fremtiden. Derfor rykker vi nu på at etablere en ny daginstitution i Billund, så vi kan imødekomme behovet og skabe de bedst mulige rammer for børn og forældre i Børnenes Hovedstad, siger Bjarne Larsen, formand for Billund Kommune Børne- og Familieudvalg.

Snart åbner ventelisten til institutionen i Travbyen, så alle forældre i Billund får mulighed for at skrive deres barn op til en plads i institutionen. Åbningen af institutionen i Travbyen betyder, at ventelisten til Klatretræet i Børnenes Univers Billund lukker i en periode, for at tilgodese og sikre at indskrevne vuggestuebørn i Klatretræet kan blive i institutionen frem til skolestart.

Den nye daginstitution er en del af budgetforliget for 2023. Daginstitutionen i Travbyen er til en start en midlertidig løsning, men der er i budgettet afsat midler til at arbejde på at etablere en permanent institution fra 2026.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Ny daginstitution i Billund åbner 1. maj. PR-foto: Billund Kommune
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Hjemsted for Børnenes Hovedstad og en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

7.400 børn samles til Skole OL-finalen under FN’s internationale Dag for Leg11.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 11. juni er det for første gang nogensinde FN’s internationale Dag for Leg. En dag som globale organisationer – herunder LEGO Fonden - har opfordret medlemslandene til at støtte. Dagen markerer vigtigheden af leg og den verden af muligheder, som leg åbner for børn, og det er et budskab, som Billund Kommune bakker op om. Kommunen tror nemlig på legens betydning for menneskers udvikling, hvorfor der er indført en legende tilgang i kommunens dagtilbud, folkeskoler og for kommunens ansatte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye