Nyt nationalt forskningssymposium stiller skarpt på præhospital forskning
På Dansk Præhospitalt Forskningssymposiet vil der være oplæg, som spænder fra emner som 'Mental Robusthed' over 'Præhospital hjerteforskning' til 'Anvendelse af nye præhospitale teknologier'.
Forskere fra alle regioner
Keynote speaker er overlæge, dr. med. professor Benedict Kjærgaard fra Aalborg Sygehus, som er landets førende specialist i at behandle nedkølede patienter med hjertestop, som f.eks.kan opstå ved drukneulykker.
Der vil desuden være paneldebat og flashtalks med forskere fra hele landet samt posterwalks, hvor en bred vifte af aktuelle projekter præsenteres.
Præhospitalet, Region Midtjylland er vært for det første 'Dansk Præhospitalt Forskningssymposium'. Alle regionernes præhospitale forskningsenheder og Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning har været involveret i planlægningen af indholdet og værtsskabet vil fremover gå på tur i regionerne.
Videndeling nationalt
Forskningsleder Ulla Væggemose fra Præhospitalet glæder sig over, at regionerne nu løfter forskningssymposiet til nationalt niveau og sikrer endnu bedre videndeling til gavn for patienterne, og siger:
- Det er en stor fornøjelse for os at invitere til dette første fælles nationale forskningssymposium, hvor vi på tværs af regionerne præsenterer bredden af den helt aktuelle præhospitale forskning. Udviklingen i den akutte hjælp drives blandt andet frem af de mange gode forsknings- og udviklingsprojekter, som hele tiden skaber nye og bedre muligheder for at hjælpe kritisk syge eller alvorligt tilskadekomne patienter i det akutte sundhedsvæsen.
Dansk Præhospitalt Forskningssymposium 2023 afholdes med støtte fra TrygFonden.
Nøgleord
Kontakter
Forskningsleder Ulla Væggemose, mobil: 6083 8630, mail: ulla.vaeggemose@ph.rm.dk
Billeder
Links
Information om Præhospitalet i Region Midtjylland
Præhospitalet har blandt andet ansvaret for at yde sundhedsfaglig indsats til borgere, der ringer 1-1-2. Derudover hjælper Præhospitalet mange af dem, der ikke selv har mulighed for at komme frem og tilbage til hospitalet til behandling, ligesom vi sørger for, at patienter flyttes mellem hospitalerne.
Der er 70 ambulancer, 10 akutlægebiler og 22 sygetransportbiler i Region Midtjylland
Præhospitalet har ca. 950 medarbejdere, hvoraf en stor del er ambulancemedarbejdere, og ca. 200 konsulentansatte speciallæger, der arbejder som akutlæger og i AMK-vagtcentralen.
Følg pressemeddelelser fra Præhospitalet i Region Midtjylland
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Præhospitalet i Region Midtjylland
Nu kan flere kronisk syge få hjælp i hjemmet4.11.2024 10:17:06 CET | Pressemeddelelse
Flere midtjyder med behov for respiratorbehandling kan nu få hjælp i eget hjem, når de skal have skiftet udstyr. Dermed undgår de flere årlige ture til hospitalet - til gavn for både dem selv og sundhedsvæsnet.
Præhospitalet inviterer til Åbent Hospital søndag d. 1. september23.8.2024 09:16:38 CEST | Pressemeddelelse
Bliv klogere på, hvordan et hospital på hjul fungerer, når Præhospitalet i Region Midtjylland inviterer inden for til Åbent Hospital d. 1. september.
Nyt ph.d.-projekt skal øge trivslen blandt ambulancepersonale22.1.2024 10:03:30 CET | Pressemeddelelse
Projektet udvikler og tester et nyt E-læringsprogram, som skal forebygge stress, omsorgstræthed og psykisk belastning hos ambulancepersonale.
Ambulancebase flytter til Kolind24.10.2023 09:37:08 CEST | Pressemeddelelse
Den faste ambulancebase midt på Djursland er flyttet fra lufthavnen ved Stabrand til nye lokaler i Kolind.
Mere ambulancetid og to nye akutbiler i Region Midtjylland23.12.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse
Region Midtjylland modtager ca. 62.5 mio. kr. fra Sundhedsstyrelsens akutpulje. Pengene bliver nu brugt til at styrke den akutte indsats.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum