Ishøj Kommune

Ishøj Teater bliver nu moderniseret for 68,7 millioner

Del
Arbejdet med at forny og udvide Ishøj Teater går nu i gang. Planen er, at den nye bygning skal indvies til juleforestillingen 2024
Illustration WOHLERT Arkitekter
Illustration WOHLERT Arkitekter

”Vi glæder os helt vildt og ser frem til, at ombygningen nu går i gang. Moderniseringen giver et massivt løft til vores teater, og gør det muligt for os at udleve de visioner og drømme, som de nuværende rammer begrænser, siger leder af Ishøj Teater, Allan Grynnerup.

Planlægningen af moderniseringen af Ishøj Teater er nu ved at blive afsluttet, og det betyder, at de første håndværkere kan gå i gang med byggeriet til sommer. I alt forventes byggearbejdet at tage cirka halvandet år.

Eventyr taler til alle

At bringe børn sammen på tværs af sociale skel og etnisk baggrund er en af Ishøj Teaters styrker, fortæller Allan Grynnerup.

”Børn fra mere end 100 nationaliteter fra både Ishøj og hele Sjælland oplever hvert år vores forestillinger. Vi har en helt særlig opgave med at tilbyde fælles oplevelser uanset kulturel eller social baggrund. Her er det vores erfaring, at eventyrets magiske teaterverden kan noget universelt og almenmenneskeligt, som gør det lettere for børnene at sætte ord på deres oplevelser i den efterfølgende dialog om forestillingen.”

Ishøj Teaters nye bygning er tegnet af WOHLERT Arkitekter og Svendborg Architects, som vandt arkitektkonkurrencen med en helt ny bygning, hvor spor af landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende.

Indvies i julen 2024

Efter planen, skal teatrets nye bygning indvies til juleforestillingen 2024, som hvert år er blandt teatrets helt store trækplastre.

”Vores nye bygning bliver simpelthen så flot og langt mere funktionel til glæde for alle de mange børn, unge og voksne, som hvert år besøger os. Derudover bliver arbejdsmiljøet for medarbejderne også meget bedre end i dag,” siger Allan Grynnerup.

Faktaboks: Kort om Ishøj Teater

  • Jytte og Tonny Lyngbirk, der byggede Ishøj Teater, startede for alvor deres arbejde med professionelt teater for børn i 1965. Forestillingerne blev spillet på forskellige scener i København. I 1969 åbnede de en lille teaterbygning ved deres eget hus i Ishøj Landsby, og i 1972 indviede de bygningen i Tranegilde.

  • Ishøj Teater har med stor succes siden 1969 spillet teater for børn fra hele Sjælland og er i dag en veletableret institution. Teatrets univers er eventyrets verden, for eventyr går igen i alle kulturer. Alene Ishøj Kommune rummer over 100 nationaliteter.

  • Teatret har 22.000 gæster årligt. I 2022 var 83 forestillinger på teatrets egen scene - trods corona i foråret - samt 76 forestillinger på turné.

  • Den nye teaterbygning til 68,7 millioner kroner er gjort mulig, fordi A.P Møller Fonden har bevilget 47,7 millioner til Ishøj Teater, mens den kommunale udgift for Ishøj Kommune, som ejer bygningen, udgør 21 millioner.

Kontakter

Allan Grynnerup, teaterleder, Ishøj Teater: allan@ishojteater.dk eller 93988765

Billeder

Illustration WOHLERT Arkitekter
Illustration WOHLERT Arkitekter
Download
Illustration WOHLERT Arkitekter
Illustration WOHLERT Arkitekter
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye