Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING FILIP VEST: RESORT

Del
Kunsthallen Møstings er forvandlet til et fiktivt badehotel, når kunstneren Filip Vest (f. 1995) indtager både inde- og uderum med soloudstillingen Resort. Her præsenteres publikum for et surreelt ferieparadis, hvor der lige under den luksuriøse overflade lurer fortællinger om klimakrise, isolation, eskapisme og undergang.
©Filip Vest
©Filip Vest

1. april - 11. juni.

Gennem en scenografisk installation samt flere performances i udstillingsperioden udfolder Filip Vest en sanselig fortælling om den tid, vi befinder os i lige nu, hvor handlingslammelse ofte er fremtrædende i vores møde med kriser og katastrofer.

På udstillingen er de fire udstillingsrum i Møstings omdannet til et sammenhængende univers, struktureret som henholdsvis hotelværelse, spa, bar, og lobby. Vi følger et kærestepar på et ferie-resort, som de ikke kan forlade, og hvor en naturkatastrofe synes nært forestående. Små sten begynder at dukke op i buffeten, fordybninger i madrasserne minder om vulkankratre, og en mærkelig lugt af røg blander sig med spaens aromaterapi. Imens forsøger parret at genopfinde sig selv og hinanden i en leg med nye identiteter.

Resort er et konstrueret univers, hvor alt fremstår porøst; natur og kultur, identiteter og relationer, og fortid, nutid og fremtid smelter sammen, mens små og store bevægelser påvirker hinanden, både pladetektonisk og parforholdsdynamisk.

Når der ikke er performance, står udstillingen som en scenografisk installation, hvor besøgende bliver inviteret ind i brudstykker af den overordnede fortælling gennem gemte mobiloptagelser, en talebesked, der pludselig lyder ud i rummet, krøllede kærlighedsbreve, dagbøger, kvitteringer m.m.
 
Udstillingen er inspireret af Møstings’ oprindelige historie som sommerresidens for de velhavende borgere i slutningen af 1800-tallet.

Med Resort undersøger Filip Vest den krisetid, vi befinder os i lige nu, vores handlingslammelse i mødet med små og store katastrofer, global opvarmning og snævre perspektiver, empati og eskapisme i et senkapitalistisk samfund.

Det er en udstilling om at ønske sig væk, at drømme om at være alle andre steder end her. Om angst, virkelighedsflugt og nye identiteter og om at savne noget, før man egentlig har mistet det.

Udstillingen og performances er støttet af Arbejdernes Landsbank, Beckett Fonden, Statens Kunstfond, Colour Ceramica og Rosendahl Design

Fernisering: fredag d. 31. marts

Program:
Kl. 17:00-17:30: Performance i udstillingen, som kan opleves ved tilmelding på mail: moestings@frederiksbergmuseerne.dk

Kl. 17:30-19:00 Udstillingen åbnes med taler og et køligt glas vin. Alle er velkomne!

Performances i udstillingsperioden:
Fredag d. 31. marts kl. 17.00: 1. visning

Lørdag d. 20. maj, kl. 15.00: 2. visning

Tirsdag d. 6. juni, kl. 20.00: 3. visning (ART WEEK)

Performere: Louis Bodnia Andersen, Kristoffer Eriknauer, Marie-Lydie Nokouda og Emma Silja Sångren

Alle performances kan opleves gratis ved tilmelding på mail (begrænsede pladser) moestings@frederiksbergmuseerne.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

©Filip Vest
©Filip Vest
Download
©Filip Vest
©Filip Vest
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne
Frederiksbergmuseerne
c/o Møstings Hus, Andebakkesti 5
2000 Frederiksberg

+45 69 13 80 90https://frederiksbergmuseerne.dk/

Frederiksbergmuseerne består af Cisternerne, Bakkehuset, STORM og Møstings.  Alle fire museer ligger på Frederiksberg i indbyrdes gåafstand og bindes sammen af Frederiksbergs to smukke parker, Søndermarken og Frederiksberg Have.

Følg pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederiksbergmuseerne

UDSTILLINGSÅBNING: NIKOLINE LIV ANDERSEN / UTOPIA30.8.2023 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

16. september – 26. november 2023 Efteråret i Møstings byder på soloudstillingen UTOPIA af den danske billedkunstner og designer, Nikoline Liv Andersen. Udstillingen forener klassiske håndarbejdsteknikker i et univers, hvor menneske og natur vikler sig ind i hinanden. Det dunkle og fortættede blander sig med lyse og lette materialer og frembringer transitioner, der både er smukke og voldsomme, og hvor håb og fortvivlelse mødes.

Ny udstilling åbner et vindue til kunstnetværk i 1800-tallet17.8.2023 10:58:15 CEST | Pressemeddelelse

Bakkehusets særudstilling ”Vindue til venskaber – Friederike Bruns guldalder” fortæller historien om en bemærkelsesværdig kvinde i den tidlige guldalder, som levede et liv anderledes end det, mange af samtidens kvinder kunne drømme om. Friederike Brun rejste rundt i Europa og omgav sig med 1800-tallets største kunstnere og for første gang nogensinde udstilles en større samling af de unikke værker, hun samlede fra dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum