Aarhus Airport

Aarhus Airport lander pilot som administrerende direktør

Del
Det bliver en erfaren luftfartsprofil, som sætter sig i cockpittet som topdirektør hos Aarhus Airport den 1. april. 45-årige Lotta Sandsgaard får ansvaret for at løfte lufthavnen ind i den næste vækstfase.
45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport den 1. april. Foto: Kirsten Adler
45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport den 1. april. Foto: Kirsten Adler

Lotta Sandsgaard er vant til at se Aarhus Airport fra oven. Som passioneret fritidspilot er hun gået i luften mange gange fra den østjyske lufthavn. Nu lander hun direkte i direktørstolen og skal stå i spidsen for at realisere lufthavnens vækststrategi, hvor ambitionen er at løfte passagertallet til 1,5 millioner rejsende inden udgangen af 2029. Stillingen som administrerende direktør har tiltrukket et bredt og attraktivt kandidatfelt, og bestyrelsesformanden er meget glad på lufthavnens vegne over, at det er lykkedes at sikre en så kompetent profil. Lotta Sandsgaard har knap 20 års solid ledelseserfaring fra kommunalt regi og er samtidig på hjemmebane i lufthavnsbranchen.

”Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne mange faggrupper og interessenter i en kompleks virksomhed. Lotta kommer med et stærkt blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At hun samtidig har dyb indsigt i og en passioneret interesse for luftfart er en drømmesituation, vi ikke kunne have forudset. Bestyrelsen overlader trygt styrepinden til Lotta, og vi ser meget frem til samarbejdet”, siger Lars Dige Knudsen, som er bestyrelsesformand i Aarhus Airport.

Lotta Sandsgaard sidder i dag i en stilling som teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune. Tidligere har hun blandt andet bestredet lederposter i Norddjurs Kommune som miljø- og kulturdirektør og chefposter på teknik- og miljøområdet i både Norddjurs Kommune og Herning Kommune. Dertil er hun bestyrelsesformand i Herning Lufthavn S/I. På toppen af det er hun uddannet erhvervspilot og flyveinstruktør og er kommet i Aarhus Airport igennem en årrække.

“Servicen har altid været enestående i lufthavnen, uanset om jeg er kommet som gæst i terminalen eller som pilot på havnekontoret. Oplevelsen af høj kvalitet og varm service til alle, glæder jeg mig til at fastholde og udvikle sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Aarhus Airport”, siger Lotta Sandsgaard.

“Min passion for luftfart bliver en stor drivkraft i min nye rolle som CEO i Aarhus Airport. Men det er de ledelsesmæssige værktøjer og den teknik- og miljøerfaring, jeg har med i bagagen, der skal bidrage til at videreudvikle kulturen i lufthavnen og skabe et solidt fundament for vækst. Dertil vil jeg trække på mine mange års erfaring med at udvikle byer, infrastrukturanlæg og organisationer og samtidig sikre en smidig drift”, fortsætter Lotta Sandsgaard.

Lotta Sandsgaard er oprindelig nordjyde, men bor nu tæt ved Grenaa sammen med sin mand Claus. Den sparsomme fritid tilbringer parret ofte i luften, hvor Lotta har et fast greb om styrepinden i sit eget lille fly, en Rockwell Commander 114b, der har base i Aarhus Airport.

Lotta Sandsgaard tiltræder som ny administrerende direktør i Aarhus Airport den 1. april 2023.

Kontakter

Billeder

45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport den 1. april. Foto: Kirsten Adler
45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport den 1. april. Foto: Kirsten Adler
Download
Lotta Sandsgaard er nye CEO i Aarhus Airport fra den 1. april. Foto: Kirsten Adler.
Lotta Sandsgaard er nye CEO i Aarhus Airport fra den 1. april. Foto: Kirsten Adler.
Download

Information om Aarhus Airport

Aarhus Airport
Aarhus Airport
Ny Lufthavnsvej 24
8560 Kolind

+45 87 75 70 00https://www.aar.dk/

Aarhus Airport’s ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

I efteråret 2023 står lufthavnen færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse. I 2024 er Aarhus Airport A/S vært for Europas vigtigste luftfartskonference, Routes Europe, der er en mødeplatformen for luftfarts-branchens beslutningstagere. Aarhus Airport A/S er ejet af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Staus A/S. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport A/S fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye