Landdistrikternes FællesrådLanddistrikternes Fællesråd

Presseinvitation: Landdistriktsminister besøger landsbyen Givskud sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit

Del
Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V) besøger landsbyen Givskud sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit for at tale om boligrotation og energirenoveringer i landdistrikterne.

Det er et voksende problem i mange landsbyer i Danmark, at der mangler attraktive seniorboliger til ældre, som ønsker at blive boende i deres lokalområde, når parcelhuset bliver for stort. Manglen på seniorboliger betyder nemlig, at seniorerne ofte bliver boende i deres store parcelhuse. Og det bremser den rotation, der sker, når børnefamilier flytter ind i de fraflyttede parcelhuse og bringer nyt liv til landsbyen.

Denne boligrotation er omdrejningspunkt i et nyt projektsamarbejde mellem Forenet Kredit og Landdistrikternes Fællesråd, der markeres med et besøg i landsbyen Givskud sammen med landdistriktsministeren.

Foruden boligrotation kaster projektet også lys på, hvordan de huse, som seniorerne fraflytter, kan energirenoveres som del af boligrotationen. Det vil samlet set bidrage til at gøre boligmassen i landdistrikterne grønnere.

Pressen inviteres til at deltage, når landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V), Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit onsdag den 8. marts 2023 kl. 15.00-16.00 besøger landsbyen Givskud i Vejle Kommune.

Programmet er som følger:

  • Besøg ved udstykning med mulighed for fremtidige seniorboliger i Givskud (Birkelunden, 7323 Givskud)
  • Besøg hos seniorer, som ønsker at flytte i seniorvenlig bolig i Givskud
  • Fælles drøftelse af behovet for boligrotation og energirenoveringer i landdistrikter

Tilmelding kan ske via public affairs konsulent i Landdistrikternes Fællesråd Signe Lauge Bach på 5385 0127 eller sba@landdistrikterne.dk. Eventuelle interviewaftaler kan ske ad samme vej.

Nøgleord

Kontakter

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 4 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: Et vigtigt løft af økonomiaftalen og særtilskudspuljen til økonomisk pressede kommuner31.5.2024 12:19:34 CEST | Pressemeddelelse

Landdistrikternes Fællesråd roser ny økonomiaftale mellem KL og regeringen, hvor både økonomiaftalen og puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner har fået et tiltrængt løft. Det fjerner dog ikke behovet for en mere langsigtet løsning, hvis skævvridningen mellem land og by ikke skal blive større i de kommende år, mener organisationen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye