Kongernes Samling

Foredrag på Koldinghus om Leonora Christina – på Kvindernes Internationale Kampdag.

Del
Onsdag 8. marts kl. 15.00 kan man høre historien om en af 1600-tallets mest bemærkelsesværdige kvinder: Leonora Christina.
Lisbeth Weitemeyer
Lisbeth Weitemeyer

Leonora Christina blev født som ét af Christian 4.s mange børn, der alle kæmpede om både forældrenes, hofmestrenes, hofmesterindernes og skolelærernes gunst og anerkendelse. Hun var et særligt barn, højt begavet både musisk, bogligt og sprogligt. Hun var vedholdende, provokerende, charmerende, smuk og selvbevidst.

I foredraget, der holdes af Lisbeth Weitemeyer på Koldinghus i anledning Kvindernes Internationale Kampdag og Womens Week Kolding, kan man høre om Leonora Christinas liv fra fødsel til død. Hendes historie udspiller sig både ved hoffet og i ægteskabet med Corfitz Ulfeldt. De skabte sammen et hjem og et liv i overflod og de kæmpede for at vinde indflydelse, anerkendelse og magt. Leonora Christina sad 22 år i Blåtårn på Københavns Slot, og her overlevede kun den allerstærkeste. Gennem fangenskabet kæmpede hun for sit liv, sin frihed og retfærdighed. Friheden fik hun, men en retfærdig rettergang fik hun aldrig.

Praktisk info
Hvornår: 8. marts kl. 15.00-16.30
Hvor: Koldinghus
Foredragsholder: Lisbeth Weitemeyer
Pris: 150 kr. | 100 kr. for årskortholdere

https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/billetter-koldinghus/?cbpid=122&siteid=rosenbor

Kontakter

Billeder

Lisbeth Weitemeyer
Lisbeth Weitemeyer
Download

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

400 år gammel dansk tradition kommer til live i påsken på Koldinghus15.3.2024 14:12:09 CET | Pressemeddelelse

I påskeferien fra 23. marts til 1. april sætter Koldinghus fokus på kongelige historier og påsketraditioner. Slottet inviterer bl.a. på kongelig æggejagt, hvor man kan lære mere om kongelige personer. Besøgende kan også prøve kræfter med en 400 år gammel tradition, bindebrevet, der var forløberen for gækkebreve, som vi kender i dag. Og traditionen tro er springvandet i Slotsgården pyntet med blomster og grønt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye