Beskæftigelsesministeriet

Ny aftale sender over 90 mio. kroner til initiativer på beskæftigelsesområdet

Del
Der er indgået en politisk aftale, der udmønter reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Der er blandt andet afsat penge af til initiativer for udsatte på kanten af arbejdsmarkedet.

Fredag har regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet indgået en aftale om den såkaldte SSA-reserve. Aftalen indeholder initiativer for samlet 947,7 mio. kroner over de næste tre år fordelt på henholdsvis social-, ældre-, sundheds-, beskæftigelses-, undervisnings-, ligestillings- og kulturområdet.

Aftalepartierne er blevet enige om, at 91,7 mio. kroner skal gå til en række initiativer på beskæftigelsesområdet. Godt 40 mio. kroner går til at fortsætte IPS-indsatsen. Den har fokus på en håndholdt indsats for personer med alvorlig psykisk sygdom for at få dem ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse. Der er desuden afsat ca. 40 mio. kroner til projektet High:five, der giver ekstra støtte til kriminalitetstruede unge.

Derudover har aftalekredsen prioriteret penge til Projekt Joballiancen, som udmøntes i regi af organisationen Ligeværd. Med initiativet får flere unge og voksne med psykiske lidelser, funktionsnedsættelser eller andre sociale udfordringer hjælp til at komme i beskæftigelse eller uddannelse.

Endelig er der afsat 2,5 mio. kroner af til gennemførelse af handicappolitiske topmøder.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger

- Jeg er glad for, at vi i fællesskab har lavet en balanceret aftale for, hvordan midlerne fra SSA-reserven skal fordeles. Vi er nået i mål med at prioritere IPS-indsats for personer med alvorlig psykisk sygdom, og vi viderefører støtten til projektet High:five, der hjælper kriminalitetstruede unge, som har brug for ekstra støtte. Det er begge vigtige initiativer, der allerede har vist, at de kan være et godt skridt på vejen til at få flere i beskæftigelse eller uddannelse.

Du kan læse mere om aftalen her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er uændret i maj 202420.6.2024 09:00:05 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i maj 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 300 flere sammenlignet med måneden før hvilket betyder, at ledigheden i maj er omtrent uændret i forhold til forrige måned. Ledighedsprocenten er uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Vi har i lang tid kunnet glæde os over en stabil, lav arbejdsløshed, og maj-tallene understreger den tendens. Den lave ledighed er godt for både den enkelte og for samfundet, og vi skal udnytte det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet". "Flere brancher og virksomheder efterspørger fortsat arbejdskraft, og derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen". Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for juni måned den 18. juli.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til løn-modtagerbeskæftigelsen for april 202420.6.2024 08:16:22 CEST | Pressemeddelelse

I april 2024 var der 3.023.300 lønmodtagere i job. Det er 6.600 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2023 er der dermed samlet set kommet 37.500 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 4.000 lønmodtagere fra marts til april 2024. I samme periode er der kommet 2.500 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Beskæftigelsen er steget i stort set alle måneder over de seneste to år, og i april steg den igen. Virksomheder og den offentlige sektor har derfor fortsat travlt og brug for medarbejdere. Det er positivt, at så mange er i job, bidrager til fællesskabet og kan forsørge sig selv og familien". "Regeringen arbejder fokuseret på, at fortsat flere kommer i job og forbliver på arbejdsmarkedet. Vi har fx fjernet modregningen ved arbejdsindkomst for pensionister, der arbejder ved siden af deres folkepension. Flere skal gå fra deltid til fuldtid, flere indvandrere skal i arbejde, og flere ska

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye