FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Arbejdermuseet optager historisk underskriftindsamling

Del
Knap en halv million underskrifter mod at afskaffe store bededag bliver nu optaget i Arbejdermuseets historiske samling. ”Tak til Arbejdermuseet for at anerkende – og se, at den danske fagbevægelse stadigvæk skriver historie,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Danmarkshistoriens største underskriftindsamling bliver nu en del af arbejderbevægelsens fælles kulturarv. De mere end 475.000 underskrifter mod at fjerne store bededag optages officielt fredag den 3. marts 2023 i Arbejdermuseets samling og vil udstilles på museet. 

- Vi har vist hele Danmark, at fagbevægelsen kan stå sammen, når det gælder. Vi ville selvfølgelig ikke stiltiende acceptere, at regeringen over natten stjal en fridag og de goder, som vi har forhandlet hjem, siger Lizette Risgaard, formand for FH, og fortsætter:

- Vi har vist, at det ikke er omkostningsfrit at angribe lønmodtagernes rettigheder og den danske aftalemodel. Tak til Arbejdermuseet for at anerkende – og se, at den danske fagbevægelse stadigvæk skriver historie. 

SVM-regeringen præsenterede i starten af det nye år et forslag om at afskaffe store bededag. 

Det vakte stor kritik hos blandt andre fagbevægelsen, som derfor bl.a. startede en underskriftindsamling mod forslaget og fyldte Christiansborg Slotsplads med demonstranter. 

En samlet fagbevægelse har gentagende gange opfordret regeringen til i stedet at indkalde arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger, så man sammen kunne finde løsninger på de samfundsudfordringer, vi står overfor. 

Tirsdag den 28. februar 2023 blev lovforslaget dog vedtaget. Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale havde tilsammen flertal. De resterende partier i Folketinget stemte imod afskaffelsen af store bededag.

Kontakter

Information om FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00https://fho.dk

 

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: En glædens dag med godkendt Platformsdirektiv i EU11.3.2024 18:11:38 CET | Pressemeddelelse

Efter hårde forhandlinger gav EU’s beskæftigelsesministrer mandag grønt lys til, at personer, der arbejder for digitale arbejdsplatforme såsom Wolt, Foodora, Uber m.fl., fremover kan få adgang til almindelige arbejdstagerrettigheder som f.eks. feriepenge, pension eller løn under sygdom. I Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er vi meget tilfredse med, at vi nu står med et direktiv, som kan bane vej for, at platformsarbejdere får adgang til ordentlige arbejdsvilkår, lyder det fra Flemming H. Grønsund, næstformand i FH.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye