PensionDanmark

Erfarne partnere skal bygge Danmarks største OPP-ejendom

Del
PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og DEAS Group har vundet konkurrencen om at opføre og drive et nyt domicil til Forsvarets Efterretningstjeneste. Projektet har en anlægssum på over 2 mia. kr.
Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste
Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste

Det er en historisk opgave, som er blevet tildelt PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og DEAS Group.

De erfarne aktører har vundet opgaven med at opføre Forsvarets Efterretningstjenestes (FE) nye domicil efter en national konkurrenceudsættelse. Med en anlægssum på over 2 mia. kr. er der tale om Danmarks pt. største offentligt-private partnerskab (OPP), som
samtidig er en central investering i den nationale sikkerhed.

”FE er en højteknologisk og vidensbaseret organisation med nogle unikke arbejdsopgaver. Det stiller høje krav til vores fremtidige hovedkvarter, som skal tage højde for et meget højt sikkerhedsniveau og helt særlige krav til infrastruktur. Samtidig skal byggeriet i udtryk, indretning og kvalitet tilbyde moderne og attraktive rammer til både nuværende og de mange nye medarbejdere, vi ansætter i øjeblikket. Dette projekt opfylder alle vores krav til et nyt hovedsæde for FE, og vi ser frem til at samle langt de fleste medarbejdere under ét tag, når bygningen står færdig”, siger Svend Larsen, fungerende chef for Forsvarets Efterretningstjeneste.

Finansieringen af byggeriet løftes af Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab, PensionDanmark, der har gjort sig til frontløber inden for såvel OPP-investeringer som investeringer rettet mod forsvaret.

”Danmarks sikkerhed er en opgave for hele samfundet. Som en af Danmarks største bygherrer ønsker vi at bidrage til, at FE får moderne rammer, der understøtter arbejdet med at forebygge trusler mod Danmarks sikkerhed bedst muligt. Og med dette projekt forener vi ønsket om at bruge vores kompetencer til at skabe værdi for samfundet med en forrentning af vores medlemmers pensionsopsparinger,” siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark.

Opførelsen af det nye domicil bliver varetaget af MT Højgaard Danmark som totalentreprenør, der i samarbejde med de øvrige parter har skabt det vindende konkurrenceprojekt.

”Vi er stolte over at blive betroet denne vigtige opgave i tæt samarbejde med andre dygtige og erfarne aktører. Vi ser frem til at trække på kompetencerne inden for domicilbyggeri i entreprenørforretningen og bidrage til at løfte driftsopgaven med afsæt i vores projektudvikleres mangeårige erfaring på området,” siger Henrik Mielke, administrerende direktør i MT Højgaard Holding.

Tildelingen omfatter også en længerevarende driftsaftale på det nye domicil. Ansvaret for den daglige drift af ejendommen vil blive varetaget af DEAS Group for driftsselskabet, der i fællesskab er ejet af DEAS Group og MT Højgaard Property Development.

”Det er en stor glæde for os at indgå i et stærkt samarbejde med PensionDanmark, MT Højgaard Holding-koncernen og Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmarkshistoriens største OPP-projekt. Vi starter nu et samarbejde over de næste 30 år, hvor vi vil have fokus på helhedsorienterede løsninger, så vi sammen opnår et byggeri i høj kvalitet og med højeste sikkerhedsstandard – nu og mange år frem. Vi har mere end 20 års erfaring med OPP, der skaber fundamentet for, at DEAS Group kan tilføre de rette kompetencer og viden,” siger Rikke Lykke, Group CEO i DEAS Group.

Det nye domicil ventes klar til brug 1. juli 2027.

Fakta om projektet
Størrelse: Ca. 50.000 m2
Anlægssum: Over 2 mia. kr.
Bygherre: PensionDanmark
Totalentreprenør: MT Højgaard Danmark
Driftsoperatør: DEAS Group & MT Højgaard Property Development i fælles driftsselskab
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Ingeniør: Rambøll
Forventet ibrugtagning: 1. juli 2027

Kontakter

Kommunikations- og pressechef Peter Krab, Forsvarets Efterretningstjeneste, +45 2016 0593
Kommunikations- og pressechef Jacob Therkelsen, PensionDanmark, +45 3112 6708

Billeder

Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste
Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste
Download
Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste
Visualisering: Forsvarets Efterretningstjeneste
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

33 74 80 00https://www.pensiondanmark.com/

Om PensionDanmark
PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 815.000 medlemmer beskæftiget i 21.500 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 15,2 mia. kr. i 2022. Balancen er over 300 mia. kr.

Om MT Højgaard Holding-koncernen
Fra MT Højgaard Holding koncernen er det MT Højgaard Danmark A/S, som skal stå for opførelsen af byggeriet, mens MT Højgaard Property Development A/S i driftspartnerskab med DEAS er ansvarlig for driften.

MT Højgaard Property Development udvikler projekter i Danmark. Virksomheden har gennem årene deltaget i en række OPP-projekter - især inden for skole- og sygehusbyggeri og har derfor stor erfaring med forskellige former for partnerskabskonstruktioner og tætte samarbejder i alle bygningens livsfaser.

MT Højgaard Danmark er en af Nordens største entreprenører. Grundstenen er samarbejde og godt håndværk, og sådan har det været i mere end 100 år. MT Højgaard Danmark løser mange forskellige typer af opgaver, men er særligt kendt for store og komplekse bygningsværker og infrastrukturprojekter. Virksomheden udfører total-, hoved-, og delentrepriser inden for anlæg, byggeri og renovering.

Om DEAS Group
DEAS Group (DEAS Holding A/S) er en nordisk end-to-end strategisk samarbejdspartner, der yder rådgivning i hele værdikæden i relation til fast ejendom, så som transaktionsrådgivning og asset management samt udvikling, ejendomsadministration, byggeteknisk rådgivning med projektledelse og bygherre-, energi-, klima- og bæredygtighedsrådgivning samt offentlig-privat partnerskaber (OPP).

DEAS Group forvalter ejendomme på vegne af nordiske og internationale investorer, og DEAS Group er i dag ansvarlig for driften af 16 OPP-selskaber i Danmark.

Vi er mere end 1.000 ejendomsspecialister, der rådgiver og servicerer investorer og lejere fra kontorer i Danmark, Norge, Sverige og Finland med hovedkvarter i København.

Den samlede portefølje under forvaltning udgør over 2.600 ejendomme med et samlet areal på 13 mio. m2 og mere end 39 mia. EUR i forvaltet ejendomsværdi (AUM). DEAS Group ejes af Montagu Private Equity, en af de førende europæiske kapitalfonde.

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye