Anima

Mette, skal vi bette på nedlukningsdatoen?

Del
Mens de danske minkavlere er i gang med at fylde burene med dyr igen, lyder der et kæmpe opråb fra hele 1,6 millioner europæiske borgere, der siger NEJ TAK til pelsavl. Borgerinitiativet Fur Free Europe lukker før tid takket være det rekordhøje antal underskrifter indsamlet på bare 10 måneder.
Mink på pelsfarm.
Mink på pelsfarm.

Knap 60.000 danskere har skrevet under på forbuddet mod pels, og dyreværnsforeningen Anima har indsamlet knap halvdelen af alle de danske underskrifter. Det er et historisk resultat!

Initiativet 'Fur Free Europe' er en af de største sammenslutninger for dyrene nogensinde, og et udtryk for stor folkelig opbakning til et pelsfrit Europa, da forbuddet ikke blot omhandler et forbud mod produktion af pels, men også sigter efter et forbud mod salg og import. 

Citat fra Joh Vinding, direktør i Anima, om hvordan danske politikere bør forholde sig: Dyrene lider i burene og derfor bør pelsindustrien få en ende. De danske politikere bør tage notits - særligt med tanke på, at flertallet af EU’s medlemslande allerede har forbud mod pelsavl, og der derfor er overvejende sandsynlighed for, at forslaget vil få politisk opbakning”.

Internationale modegiganter som Gucci, Prada og Versace har allerede droppet pels, fordi de anerkender, at mode bør handle om alt andet end at holde vilde dyr indespærret i små bure. Blandt alle dem der siger nej til pels er også 11 kendte danskere, som har set dyrenes lidelser med deres egne øjne. De deltog alle i Animas kampagnevideo.

Bagedystvinder Sæþór Kristínsson fortæller dette, efter at have set optagelser fra pelsindustrien: “Jeg føler, at jeg er mundlam lige nu. Det er helt igennem modbydeligt. Alle levende væsener skal behandles ordentligt, derfor bakker jeg op om et forbud mod pels og opfordrer alle til at hjælpe dyrene."

Et uundgåeligt udfald
Danmark stod ved en skillevej, da valget om en genåbning af minkfarmene skulle tages. Vi havde en helt unik mulighed for at få noget brugbart ud af den enorme regning, som minkavlernes erstatning efterlod os alle med. Men i stedet for at være et foregangsland, der satte punktum ved en forældet industri, fyldte vi burene igen, og fordømte endnu flere pelsdyr til et liv i smerte.

Men med dette initiativ og dets enorme success har det aldrig stået mere klart: Fremtiden er pelsfri - også i Danmark. Den eneste opfordring til regeringen og de danske politikere er derfor nu: Gør det eneste rigtige, og bak op om et EU-forbud mod pels. 

Direktør i Anima, Joh Vinding, udtaler: “Det er ikke længere et spørgsmål om vi får et forbud, men snarere hvornår vi får et forbud. Det kan ikke siges nok - pelsavl bliver aldrig foreneligt med god dyrevelfærd."

Fakta: Hvad er et europæisk borgerinitiativ?
Det europæiske borgerinitiativ er et officielt EU-initiativ til at påvirke lovgivere i EU. Det europæiske borgerinitiativ skal nå 1 million verificerede underskrifter fra EU-borgere. Hvis dette sker, så er EU-kommissionen forpligtet til at behandle forslaget.

Derudover vil forslaget også blive fremsat for Europa-Parlamentet, som derved har mulighed for at udtrykke sin støtte til forslaget. Det europæiske borgerinitiativ har derfor stort potentiale til at skabe forandring i EU.

Link til Fur Free Europe initiativet

Kontakter

Billeder

Mink på pelsfarm.
Mink på pelsfarm.
Download
Mink på pelsfarm.
Mink på pelsfarm.
Download
Mink på pelsfarm.
Mink på pelsfarm.
Download

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum