Billund Kommune

Sports- og Kulturgalla 2023: Og de nominerede er…

Del
Kultur- og Fritidsrådet har udvalgt de nominerede til de syv priser, som uddeles ved Billund Kommunes Sports- og kulturgalla i slutningen af marts.
Til sidste års Sports- og Kulturgalla vandt Grethe Hede Jensen fra Grindsted Husholdningsforening Æresprisen, som her uddeles af borgmester Stephanie Storbank og formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen. Foto: Billund Kommune
Til sidste års Sports- og Kulturgalla vandt Grethe Hede Jensen fra Grindsted Husholdningsforening Æresprisen, som her uddeles af borgmester Stephanie Storbank og formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen. Foto: Billund Kommune

Det var en stærkt felt, som Kultur og Fritidsrådet tirsdag skulle udvælge nominerede og vindere iblandt til årets Sports- og Kulturgalla.

Hvem der løber med titlen som vinder i de syv eftertragtede priser, må offentligheden vente med at få afsløret indtil d. 24. marts, hvor Sports- og Kulturgalla løber af stablen i Billund Idrætscenter.

”Det var et meget stærkt felt af indstillede kandidater, som Kultur og Fritidsrådet skulle udvælge nominerede og vindere iblandt. Man kan kun være stolt over at bo i en kommune med så mange dygtige udøvere og ildsjæle. Vi glæder os meget til at priserne og hædersbevisningerne skal uddeles til dette års Sports- og Kulturgalla og håber at mange vil deltage i festlighederne."

- Anette Grønholt Andersen, formand for Kultur- og Fritidsrådet i Billund Kommune.

De nominerede til de syv priser er:

Årets Hold: Tildeles et hold, som i det forgangne år har gjort noget ekstraordinært. Prisen er en særlig påskønnelse af holdindsatsen, der har medført unikke præstationer eller handlinger. De nominerede til Årets Hold er:

 • Team BFO U15-16 piger, Blåhøj, Filskov, Sdr. Omme IF Fodbold
 • GGIF 1. divisions herrer i håndbold, GGIF Håndbold
 • De frivillige i Grindsted KINO – Kulturhus

Årets Leder/Træner: Tildeles en leder eller træner, der fortjener et særligt skulderklap for sin indsats, og som løfter opgaven ud over det sædvanlige; er inspirerende, nytænkende eller på anden vis leverer en bemærkelsesværdig indsats. De nominerede til Årets Leder/Træner er:

 • Christine Toft Kristensen, Billund Junior Kantori, Billund Pigekantori og Projektkoret
 • Lars Thomsen, Billund IF Fodbold
 • Finn Møller Nielsen og Torben Hviid Madsen, Hinnum-Hut Bueskydning

Årets Kulturtalent: Tildeles et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre. De nominerede til Årets Kulturtalent er:

 • Emil Juman Elbæk, trommeslager i LEGOLAND Billund Garden, Talent Billund og Billund Kulturskole
 • John Dixon, kulturentreprenør, skuespiller og lærer på ISB
 • Bruno Jochumsen, Musiker og sangskriver

Årets Idrætstalent: Tildeles et idrætstalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin idrætsgren. De nominerede til Årets Idrætstalent er:

 • Lærke Moesgaard Thomsen, Grindsted Badmintonklub
 • Ditte Kjær Hansen, Stenderup-Krogager Idrætsforening / Holte Volleyball
 • Oliver Fodor Rasmussen, Grindsted Gokartklub / CRG Racing Team, Italien

Årets Kulturpris: Tildeles en gruppe, en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt. De nominerede til Årets Kulturpris er:

 • Kirsten Vagtholm, Tidligere formand for Skulpturpark Billund og Billund Kunstforening
 • Birgitte Antonius og John Skou, GRINsted Revyen
 • ISB Drama Club v/ John Dixon og Karli Winters

Årets Idrætspris: Tildeles et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og derved fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt. De nominerede til Årets Idrætspris er:

 • Johan Hogrefe Fredmar, Talent Billund – Taekwondo
 • Frederik Vesti, Racerkører, Mercedes AMG F1 junior

Æresprisen: Tildeles en gruppe, en forening eller en enkeltperson for at have ydet en særlig, gerne flerårig, indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgerne i Billund Kommune. De nominerede til Æresprisen 2022 er:

 • Ellen Egsgaard, GGIF Grand Prix
  • Grundlægger af GGIF Grand Prix og mangeårig træner og koordinator
 • Søren Bork-Pedersen, Folkeuniversitet i Billund
  • Grundlægger af Folkeuniversitetet i Billund og formand for lokalkomiteen
 • Jan Nørmark Poulsen
  • Mangeårig formand for Atletikklubben Heden og idémand til Grindsted Festuge

Rekordmange indstillinger til årets priser

Billund Kommune har i år modtaget rekordmange indstillede til de syv priser.

De nominerede er udvalgt blandt 45 kandidater, der var indstillet af foreninger, kultur- og fritidsinstitutioner eller enkeltpersoner.

Udover de indstillede til de syv priser er der igen i år en hel række hold og enkeltpersoner, der hædres med en hædersbevisning fra Billund Kommune.

Hædersbevisninger uddeles til både unge under 18 år og udøvere over 18 år, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for deres præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

I alt 115 personer er indstillet til en hædersbevisning for deres præstationer i 2022. Hædersbevisninger uddeles ligeledes til Sports- og Kulturgallashowet.

Fakta om Sports- og Kulturgalla

 • Sports- og Kulturgalla løber af stablen fredag d. 24. marts fra kl. 17:30 i Billund Idrætscenter.
 • Billetsalget åbner torsdag d. 2. marts. Billetterne koster 100 kroner og kan købes via www.billund.dk/sports-og-kulturgalla
 • Showet rummer ud over prisuddeling til priser og hædersbevisninger også taler, underholdning, indslag og spisning.
 • Alle nominerede til priser samt modtagere af hædersbevisninger inviteres gratis med til showet og får direkte besked herom.

For yderligere information

Stine Højris Mogensen
Kulturkonsulent, Billund Kommune
SHM@Billund.dk eller Tlf.: 79 72 76 11

eller

Anette Grønholt
Formand for Kultur- og Fritidsrådet, Billund Kommune
a.groenholt@gmail.com eller Tlf.: 21 96 36 00

Billeder

Til sidste års Sports- og Kulturgalla vandt Grethe Hede Jensen fra Grindsted Husholdningsforening Æresprisen, som her uddeles af borgmester Stephanie Storbank og formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen. Foto: Billund Kommune
Til sidste års Sports- og Kulturgalla vandt Grethe Hede Jensen fra Grindsted Husholdningsforening Æresprisen, som her uddeles af borgmester Stephanie Storbank og formand for Teknik-, Plan- og Kulturudvalget Simon Nicolajsen Jørgensen. Foto: Billund Kommune
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Hjemsted for Børnenes Hovedstad og en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye