STARK Group A/S

STARK Group afslutter stort britisk opkøb før planlagt

Del
Separationen af britiske Saint-Gobain Building Distribution UK Ltd. afsluttes efter et accelereret forløb. STARK Group A/S træder ind på det britiske marked tidligere end planlagt.

STARK Group har afsluttet opkøbet af flere end 600 britiske byggemarkeder og specialistforretninger, fem distributionscentre, samt en stor træimportør og distributør. Separationen fra det tidligere moderselskab Saint-Gobain UK Ltd. er sket i et accelereret forløb, og handlen kan dermed afsluttes på kalenderens første forårsdag.

Ved annonceringen af opkøbet den 12. december 2022 forventede parterne, at handlen ville blive lukket senere i år.

Group CEO Søren P. Olesen siger:

Vi er glade for at afslutte handlen i god tid og ser frem til at arbejde tæt sammen med vores 9.000 nye kolleger og mange nye håndværkere på kundelisten i Storbritannien. Vores strategi retter sig mod professionelle håndværkere i markedet for renovering og forbedring af byggeri. Storbritannien er et attraktivt marked med befolkningsvækst, Europas ældste boligmasse og et stort potentiale for energirenovering.”

Vi går et udfordrende overgangsår i møde, men det er en god virksomhed, som vi kan få til at trives og vokse. Virksomhedens flere end 600 forretninger og distributionscentre er godt placeret i hele Storbritannien. Vi vil investere i virksomheden, dens kunder og medarbejderne, samtdistributionen. Vi køber en virksomhed, som vi mener, at vi kan fortsætte vores vækstrejse med.”

Med handlen opnår STARK Group en proforma-omsætning på DKK 67 milliarder. Virksomheden omfatter flere end 20.000 medarbejdere og flere end 1.150 byggemarkeder, specialistforretninger og distributionscentre. STARK Group har ledende positioner i Norden, Tyskland, Østrig og nu også Storbritannien, hvor virksomheden bliver næststørst i markedet.

I Storbritannien bliver virksomheden kendt under navnet STARK Building Materials UK Ltd. Virksomheden omfatter førende brands inden for salg og distribution af byggematerialer til professionelle håndværkere. Blandt brands’ene findes den nationale generalist Jewson, stærke lokale brands som Gibbs & Dandy og JP Corry i Nordirland, samt specialistbrands’ene Jewson Civils Frazer, Minster, samt International Timber.

En talsperson for Saint-Gobain siger:

"Vi er glade for succesfuldt og effektivt at have gennemført frasalget af Saint-Gobain Building Distribution og International Timber til STARK Group. Vi ønsker vores tidligere kolleger og STARK Group al mulig succes i fremtiden. Med dette frasalg har Saint-Gobain ikke længere nogen distributionsvirksomhed i Storbritannien.

Kontakter

Billeder

Information om STARK Group A/S

STARK Group A/S
STARK Group A/S
C. F. Richs Vej 115
2000 Frederiksberg

+45 8252 2600http://starkgroup.dk

STARK Group er en førende B2B distributør af byggematerialer til byggebranchen i Europa, med et strategisk fokus på at servicere det professionelle kundesegment fra sine flere end 1.150 forretninger. STARK Group har en proforma omsætning på EUR 9 mia. (ca. DKK 67 mia.), opererer i Storbritannien, Tyskland, Østrig, Danmark, Sverige, Finland og Norge og beskæftiger flere end 20.000 mennesker. STARK Group har i dag markedsledende positioner nationalt eller regionalt i alle sine markeder.

STARK Group har forpligtet sig til at opnå net zero i 2050 på tværs af hele værdikæden, har underskrevet FN's Global Compact og arbejder inden for fuldt validerede videnskabsbaserede mål for at holde temperaturstigningerne under 1,5 grader.

Følg pressemeddelelser fra STARK Group A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Group A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye