Det Kongelige Teater

Stjernespækket premiere på Richard Strauss’ Elektra

Del
Verdenssangerne Lise Lindstrom, Violeta Urmana, Elisabet Strid og Johan Reuter står på rollelisten, når Richard Strauss’ hævnopera Elektra får premiere i Operaen 25. marts.

Det er lykkedes at sikre en fantastisk sangerbesætning og en helt unik produktion af Richard Strauss’ dramatiske opera Elektra. Operaen, der er et af det 20. århundredes mesterværker, er baseret på den græske myte om Elektra, som kræver sin fars barbariske mord hævnet.

Dmitri Tcherniakov, en af verdens mest efterspurgte operainstruktører i dag, lader det musikalsk høj­spændte og intense drama om en dysfunktionel familie udspille sig som en psykologisk krimi med fokus på svære og komplekse menneskelige relationer. I Tcherniakovs Elektra kan familien ikke finde ind til hinanden, og de kan ikke undslippe hinanden. Her er familiens liv sammen et helvede, hvor de synker dybere og dybere ned i hadet, og Elektras tørst efter hævn er altoverskyggende og med dødelig udgang.

Den ekstremt krævende titelrolle som Elektra synges af den amerikanske sopran Lise Lindstrom, der gæster de største, internationale operascener som Metropolitan Opera i New York, Wiener Staatsoper og Royal Opera House i London.

På den stjernebesatte rolleliste står også verdensnavnet Violeta Urmana, den internationalt efterspurgte, danske baryton Johan Reuter samt svenske Elisabeth Strid, der er en af de førende dramatiske sopraner i dag. Blandt de øvrige medvirkende er et stærkt solisthold fra Den Kongelige Operas ensemble: Gert Henning-Jensen, Morten Staugaard, Fredrik Bjellsäter, Elisabeth Jansson og Hanne Fischer - samt som gæst Morten Frank Larsen, der for nylig er udnævnt til østrigsk kammersanger.

I spidsen for Richard Strauss’ store orkesterbesætning til Elektra står den danske dirigent Thomas Søndergård, der har en international karriere som musikchef for Royal Scottish National Orchestra og fra sæson 2023/2024 som fast musikchef for Minnesota Orchestra.

Elektra synges på tysk med danske overtekster.
Elektra er et samarbejde med Staatsoper Hamburg.
Elektra opføres på Operaens Store Scene 25/03 - 26/04 2023. Se mere om Elektra HER

Læs mere om Lise Lindstrom
Læs mere om Violeta Urmana 
Læs mere om Elisabet Strid 
Læs mere om Johan Reuter 
Læs mere om Thomas Søndergård

Dirigent: Thomas Søndergård
Iscenesættelse og scenografi: Dmitri Tcherniakov
Kostumedesign: Elena Zaytseva
Lysdesign: Gleb Filshtinsky
Videodesign: Tieni Burkhalter
Dramaturg: Tatiana Werestchagina
Instruktør ved genopsætning: Thorsten Cölle

Elektra: Lise Lindstrom
Klytemnestra: Violeta Urmana
Chrysothemis: Elisabet Strid
Orest: Johan Reuter
Aegisth: Gert Henning-Jensen
Orests plejefader: Morten Staugaard
En gammel tjener: Morten Frank Larsen
En ung tjener: Fredrik Bjellsäter
Den fortrolige: Tessa Kiilsholm
Slæbbærersken: Signe Sneh Durholm
Den opsynshavende tjenestekvinde: Hedvig Haugerud
Piger: Frida Lund-Larsen, Elisabeth Jansson, Hanne Fischer, Melissa Baug og Louise McClelland Jacobsen

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye