HusCompagniet A/S

HusCompagniet leverer det næstbedste regnskab nogensinde på trods af udfordrende tider

Del
Ydre omstændigheder gjorde 2022 til et ekstraordinært udfordrende år i byggebranchen. På trods af det leverer HusCompagniet det næstbedste årsregnskab i virksomhedens historie, og 2022 blev året med flest afleverede huse nogensinde. Samtidig forbedrer HusCompagniet marginerne i 2. halvår af 2022 og fastholder markedslederpositionen.

Selvom Nordens største husbygger kigger ind i et 2023, der vil være påvirket af et lavere salg end forventet i 2022, har rettidig omhu og tilpasning sikret en fortsat sund forretning. Forretningen er vækstet med 9 procent sammenlignet med 2021 i kraft af 2.003 afleverede huse – hvilket er det højeste antal nogensinde.

I B2B-forretningen, der samarbejder med professionelle ejendomsinvestorer, har virksomheden taget flere vigtige skridt i ambitionen om at vokse på rækkehusmarkedet, bl.a. med investeringen i fabrikken HusCompagniet Production og indgåelsen af en række attraktive samarbejdsaftaler om bæredygtighedscertificerede rækkehuse.

”De aftaler, vi har indgået i 2022, bekræfter os i, at vi er en attraktiv samarbejdspartner, som har kompetencerne til at begå sig med landets største ejendomsinvestorer,” siger Group CEO i HusCompagniet, Martin Ravn-Nielsen, der samtidig udtrykker tilfredshed med årets økonomiske resultat.

”Jeg er glad for, at vi er i stand til at levere et stærkt økonomisk resultat. Jeg vil huske 2022 som et af de mest ekstraordinære år, jeg nogensinde har været vidne til i min tid i byggebranchen. Høj inflation, stigende renter og lav forbrugertillid, der har medført markant opbremsning i boligmarkedet, har ledt til nødvendigheden af at tilpasse organisationen. Jeg er selvfølgelig ked af, at vi har måtte sige farvel til dygtige kollegaer, men på trods af de ekstremt udfordrende omstændigheder, har vi bevist, at vores forretningsmodel er både robust og fleksibel. Jeg er tilfreds med det økonomiske resultat, hvilket også er takket være vores gode samarbejde med underleverandører og underentreprenører. Samtidig vil jeg gerne sige stort tak til alle vores medarbejdere for indsatsen,” siger Martin Ravn-Nielsen.

Det er klart, at ingen kan være immune overfor, at industrien som helhed er udfordret.

”Vi forventer, at det lavere salg særligt i 2. halvdel af 2022 vil påvirke resultatet for 2023, men vi har taget konsekvenserne af de ydre omstændigheder og handlet med rettidig omhu. Det kan godt være, at de nuværende tilstande vil være normalen i et stykke tid, men vi overvåger udviklingen nøje og er klar til at opruste, så snart det ændrer sig, lige så vel som vi konstant forsvarer vores førende position,” siger Martin Ravn-Nielsen.  

Præfabrikation bidrager til den bæredygtige omstilling

HusCompagniet ser et stort potentiale for at vækste i B2B-segmentet, og de professionelle ejendomsinvestorer efterspørger i stigende grad mere bæredygtigt byggeri. Derfor er det strategiske opkøb af HusCompagniet Production en vigtig del af HusCompagniets ambition om at gå forrest inden for den bæredygtige omstilling.

Den højteknologiske fabrik gør det muligt at levere færdigproducerede vægkonstruktioner og tagkassetter, mens materialespild kan reduceres, og genbrugs- og genanvendelsesmulighederne bliver optimeret.

Samtidig er fabrikken en game changer i forhold til produktion i stor volumen, bedre skalérbarhed og en styrket værdikæde.

”Vi tror på, at efterspørgslen på huse bygget med omtanke for miljø og klima vil stige markant i de kommende år, og muligheden for at præfabrikere elementer til nybyggeri bidrager til at reducere vores CO2-aftryk,” siger Martin Ravn-Nielsen.

Klimamål om energikilder indfriet

HusCompagniet har sat ambitiøse klimamål og arbejder målrettet på at reducere CO2 i den måde, virksomheden bygger huse. Virksomheden optimerer og introducerer løbende nye og innovative, CO2-reducerede materialer samt mere effektive processer.

I den forbindelse er de nye lovkrav om klimaberegninger et fantastisk værktøj.

”Klimaberegningerne gør, at vi nemmere kan prioritere, fordi vi tydeligt kan se, hvilke materialer og bygningsdele, der udleder mindst CO2. Og beregningerne viser samtidig, at vi er godt med - også i forhold til den kommende grænseværdi, der forventes at blive gældende fra 2025,” siger Martin Ravn-Nielsen, der samtidig med begejstring kan konstatere, at antallet af kunder, som tilvalgte solceller i 2022 sammenlignet med 2021, er tredoblet.

”Vi har indfriet vores klimamål i forhold til installation af vedvarende energikilder – endda før tid,” tilføjer han.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere spørgsmål kontakt venligst
Lea Ryberg Kruse, PR Manager, 53 74 56 82, lkr@huscompagniet.dk

Billeder

Information om HusCompagniet A/S

HusCompagniet A/S
HusCompagniet A/S
Agerøvej 31A
8381 Tilst

86 10 01 99https://www.huscompagniet.dk/

HusCompagniet er Nordens største husbygger. Vi bygger vores kunders drømmehuse på et fundament af mere end 50 års erfaring, og vi er med hele vejen - fra rådgivning om arkitektur, materialer og energieffektive løsninger til projektering og byggeri.

Følg pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HusCompagniet A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye