Dansk Blindesamfund

Seende og synshandicappede finder melodien i fællessang

Del
Omkring 60 sangere - synshandicappede og seende - samles torsdag 2. marts til fællessang på Fuglsangcentret.
Foto: Dansk Blindesamfund
Foto: Dansk Blindesamfund

Er der noget, der kan samle danskerne på tværs af køn og alder, er det fællessang. Og du kan deltage på lige fod med alle andre, uagtet om du har et synshandicap eller ej. Det kræver kun, at de rette betingelser er til stede, og det er netop, hvad de er på Fuglsangcentret ved Fredericia. I uge 9 er der nemlig vinterhøjskole på Dansk Blindesamfunds kursuscenter, og et af kurserne handler om at dykke ned i de nye sange, der kom med den seneste udgave af højskolesangbogen.

Kursusleder er den erfarne korleder Tove Tersbøl, der leder Sing’n Swing-koret i Skærbæk. Som korleder, teaterinstruktør og mangeårig formand for Kultur- og Forsamlingshus Emanuel i Skærbæk har Tove Tersbøl formået at bygge bro og bringe mennesker sammen i stærke fællesskaber. Og torsdag den 2. marts klokken 09.30 til 11.45 tager hun sine sangere med, så der dannes et kæmpekor på omkring 60 sangere – synshandicappede og seende. Sammen skal de synge sange fra højskolesangbogen.

For landsformand i Dansk Blindesamfund Ask Løvbjerg Abildgaard betyder det rigtig meget, at sopraner og basser bliver samlet på tværs i den samlende fællessang.

- Fællesskaber er vigtige for alle – det gælder både for seende og mennesker med synshandicap. Vi er glade for den store opbakning til korworkshoppen, og det har stor betydning for os, når vi sammen kan være fælles om en aktivitet på lige vilkår, siger Ask Løvbjerg Abildgaard.

Siden 1956 har Dansk Blindesamfund tilbudt kurser og aktiviteter, der er skræddersyede til blinde og stærkt svagsynede. På årets vinterhøjskole tilbyder Fuglsangcentret desuden workshops med kreative værksteder, bevægelse og motion, litteratur, vandgymnastik, yoga og meget mere.

FAKTA om Fuglsangcentret:

  • Blev indviet 1. september 1989 og ejes af Dansk Blindesamfund.
  • Bygningen er indrettet, således at blinde og svagsynede skal kunne orientere sig på bedste vis.
  • Fuglsangcentret strækker sig over 5200 m2 under tag, og omkring ligger 7 tønder land.
  • Indeholder ud over værelser og kursusfaciliteter orangeri, swimmingpool, sauna og spa og sansehave.

Kontaktinformation:

Pressekonsulent Jesper Vedel Møller: 4414 1506 / Jesper.Vedel.Moeller@blind.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Dansk Blindesamfund
Foto: Dansk Blindesamfund
Download
Foto: Dansk Blindesamfund
Foto: Dansk Blindesamfund
Download

Information om Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund
Dansk Blindesamfund
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

38 14 88 44https://blind.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye