DI - Dansk Industri

Grønne danske virksomheder rykker til Indien

Del
Fra i dag mandag er 38 store danske energi- og vandvirksomheder sammen med D.K.H. Kronprinsparret og to danske ministre på Danmarks hidtil største erhvervsfremstød i Indien. Her vil de skabe forbindelser og indgå aftaler, der vil øge eksporten og tilstedeværelsen i Indien i de kommende mange år.

Ud over de mange danske virksomheder og Kronprinsparret deltager Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og klima,- energi- og forsyningsminister, Lars Aagaard i erhvervsfremstødet. Alle skal de i løbet af de kommende dage mødes med helt centrale indiske beslutningstagere og virksomheder i Delhi og Chennai. I alt er der cirka 500 deltagere til hvert arrangement under besøget.

- Markedet i Indien er jo kæmpestort, og med landets relativt nye grønne ambitioner, så er der virkelig store muligheder for danske virksomheder. Især de grønne. Danske virksomheder får nu en reel mulighed for at bidrage til Indiens grønne omstilling, siger politisk direktør i DI, Emil Fannikke Kiær, der er på plads i Delhi fra i dag.

Indiens første strategiske grønne partnerskab blev indgået med Danmarks regering i 2020, og erhvervsfremstødet er en udløber af den aftale. Indien, der i 2023 ifølge FN forventes at overhale Kina som verdens folkerigeste land, har som mål at opnå en installeret kapacitet af vedvarende energi på hele 500 GW i 2030.

- Der er brug for stærke dansk-indiske relationer, hvis vi skal sikre et langvarigt samarbejde. Indien er på alle måder ikke til at komme uden om. Landets grønne ambitioner er store, så markedet for Danmarks grønne virksomheder er enormt. Det skal nu udnyttes af danske virksomheder til konkrete kontrakter, samarbejder og aftaler. Jeg glæder mig til at følge op og støtte de mange danske virksomheders fremstød herude, siger Emil Fannikke Kiær.

DI-direktøren oplever hos delegationen det stærke engagement i at åbne døren yderligere til det indiske marked. Allerede på forhånd er der gjort klar til underskrivelse af hele 15 erhvervsaftaler mellem danske og indiske virksomheder, såkaldte MoU’s, under besøget. Aftalerne vil blive underskrevet ved en ceremoni i Delhi.

- Det er en stor og stærk delegation, der stiller i Indien. Når erhvervslivet og regeringen stimler sammen overfor de indiske beslutningstagere, så bliver det i den grad bemærket. Vi er selvfølgelig også meget glade for Kongehusets store engagement i forbindelse med dette besøg, der er helt utroligt vigtig for at styrke de dansk-indiske relationer, siger Emil Fannikke Kiær.

Det er virksomheder som Ørsted, Siemens, LM Wind Power, Cowi, Danfoss, Grundfos, Topsoe og AP Møller-Maersk, der er på plads i Indien.

- Danske virksomheders løsninger og produkter inden for energieffektivitet, vedvarende energi og vandteknologi kan skaleres og virkelig gøre en forskel i Indien. Indien er et kæmpe land med enorme muligheder, og jeg forventer et stort skub i særlig grøn eksport i de kommende år. Dette erhvervsfremstød er et godt skridt på vejen, siger Emil Fannikke Kiær.

”Danmark har kompetencerne, Indien har skalaen”, sagde Indiens premierminister Narendra Modi, om det mulige grønne samarbejde mellem de to lande, da han var på besøg i Danmark sidste år. For Indien er allerede verdens tredjestørste energiforbruger. I de kommende år vil deres energiforbrug øges kraftigt, og i dag er 70 procent af landets energi fra kul og olie.

Dansk eksport af varer og tjenester til Indien satte rekord i 2021 med et samlet omfang på næsten 20 mia. kr. I løbet af de seneste 15 år har danske virksomheder seksdoblet sine investeringer i Indien, der i dag også er det land, hvor danske virksomheder har næstflest ansatte.

Følg os på:

    

Kontakter

DI's politiske direktør Emil Fannikke Kiær, 24767713
Presserådgiver Lars Bøgeskov, 22363138, larb@di.dk
Presserådgiver Ditte Rieland, 22467822, dirh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Nyt udvalg skal sætte fokus på energieffektivisering28.9.2023 14:41:29 CEST | Pressemeddelelse

Danmark har brug for ny lovgivning, der fremmer energieffektivisering. Derfor har DI's generalforsamling besluttet at nedsætte et nyt udvalg, der skal give konkrete forslag og rådgivning til, hvordan Danmark skal fremme energieffektivitet. Energieffektivitet er sammen med grøn energi en af de vigtigste byggesten til at nå de ambitiøse klima- og energimål hurtigt og billigt samtidig med, at området byder på betydelige nationale og internationale forretningsmuligheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum